Какъв GOLF 3? / VENTO ;-) /

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Сря 04 май 2005 12:23

На Горубляне, като решиш да купуваш кола, навити ли са да ходите в някой сервиз за по-обстоен преглед?

Потребителски аватар
davidbros
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот davidbros » Сря 04 май 2005 12:34

Миналата година като търсих, при двама дет по-сериозно гледах ми викат: Ето ти ключовете караш, гледаш, решаваш.
А и принципно що да не ти дадат, да не би да я гепиш.
Питаш ако може може. ако не има и други коли.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 04 май 2005 13:43

FELIPE написа:.... по границата на Германия и Австрия да не мислиш ,че слагат нови прагове :D -кит+еластичната боя+
боя в цвета на купето.Като новите прагове влизат в пасива на лапнишаранчето в България.
По дяволите та на един от голфовете които гледах единия праг беше пробит още с транзитния номер и му бяха ръждясали почти всички носещи части,та на тази кола искаха над 6000.Това при съвсем аматьорски оглед на място.
....

Хем си прав, хем погледа ти е изкривен от собственосста върху Опел.
Карам Венто '93 набор и го докарах от Австрия на автовоз щото беше с лек удар отпред(счупени фарове, броня и мигачи), както и да е. Има си грапаво по праговете, а не вярвам австриеца(предния собственик) да го е мазал :lol:
Има си и ръжда на места, но бъди сигурен че със същата тази ръжда ще го продам след година-две. Дай боже по рано да паднат цените на Бора :lol: . Преди карах Джета точно две години и мога да кажа същото - дори и да има тук-там ръжда това не означава че ще изгние като Опел.
п.с. Нямам гараж и колите винаги ги държа в близост до природата! :twisted:

Потребителски аватар
FLY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FLY » Сря 04 май 2005 16:12

* член от семейството ми има опел '91, опериран е от сериозни ръжди
* мойто VW също е '91 няма изгледи да се оправят ламарини в близките години, имам пластмаси върху праговете и калниците, т.е. личното ми мнение: кола няколко години по-"млада" от мойта не трябва да има ръжда въобще /пък и за цитираните суми!/
* относно дали е карана от жена, те търговците знаят, че и ние сме ги чували за играчаки, червила, гримчета, тампони /в жабката на мойта имаше един :roll: /, които се търкалят из колата /а би следвало да са я изчистили уж!/
* факт е, че купуването кола на старо е "котка в чувал", но имай търпение и ще случиш, колегите вече са споделили как да си "накъсметиш" търсенето - успех

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Сря 04 май 2005 17:48

моята е била използвана от жена ама е перфектна 8)
така че си зависи...

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Сря 04 май 2005 19:16

driver написа:На Горубляне, като решиш да купуваш кола, навити ли са да ходите в някой сервиз за по-обстоен преглед?

Някой се навиват веднага, други почват да увъртат, проблема идва от там дали има транзитни номера и дали те не са изтекли(в тоя случай си викаш малък автовоз - 25 кинта в едната посока). Ако има номера и са ОК и ти откажат преглед - бегай бързо :wink: Но общо взето се навиват, а и Юнитрейд е наблизо(също и СБА Горубляне, но по добре не ходете там защото са в кериза - мен ме излъгаха и аз се вързах като първия килфладжия което после ми струваше към 200лв/и то с голям късмет - можеше да е двойно/ които пък можех да измуфтя още от продавача :mrgreen: )

Потребителски аватар
chakarov_force
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chakarov_force » Пон 16 май 2005 22:58

Братооо !! Взимай си само 1.8 този мотор е в производство от 60 та година и новите 1.4 1.6 имат големи косури . Вервай !!!

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 17 май 2005 6:43

Тази неделя ходих в Димитровград-имаше само едно австрийско 1.8ГТ '95г. за 6100 лв.
За сметка на това баберджийски бензинки 1.4,1.6моно за по 5800-5900 валяло.
Извода е- търсенето ще е дълго и мъчително :lol:

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Вто 17 май 2005 8:25

Здравей колега. Аз вчера си взех GT '95-та 1.6i. За 5800 от Горубляне. Колата двуврата, черна с желязни джанти, ел.стъкла, климатик, хидравлика, бордкомпир, и др. (няма централно). Грам ръжда няма - италиянка е. Не съм я карал на прегледи преди да я взема (както vaskoto изрично ми каза да няправя). Ходих да сменям гуми та я покарах малко. Мотора върви много хубаво. Не е състезател, но е доста еластичен и приятен за шпорене, тих и жужи като прахосмукачка. До тук недогледаните проблеми са:
- стъклото до шофьора стърже здраво при сваляне
- няма резервен ключ
- капачката на резервоара е от друга кола :shock:
- ключалката на багажника не работи
- 4 несветещи крушки по таблото и плафона
- 4 броя накладки за смяна
- няма радио (как не се окопитих да го изклатя за едно радио оня?)
- нещо поддържа оборите над 1000 на празен ход, и не е щото е студена.

Сигурно ме чакат още изненади - обаче нямам думи колко ме кефи.

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Вто 17 май 2005 10:55

"Сигурно ме чакат още изненади - обаче нямам думи колко ме кефи."

ще се сетиш :wink: всъщнст като го погледнеш от всички страни, това се оказва най-подходящия модел на голф3 за нас - максимално нов, икономичен, но достатъчно мощен и на абсолютната граница за ниския данък(който е до 74 к.в. колкото е и той - 30лв. ако имаш катализ.- 1 кон нагоре и веднага отскачаш на 130 кинта), и засега е конвертируем - държи добра цена...абе мога да изреждам още много неща, но истината е такава - този голф съчетава всичко най-добро от модела и е най-добрия компромис:wink:ако вече държиш само да е резачка - ГТИ, ако държиш основно да е икономичен-дизел и т.н.

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Вто 17 май 2005 11:16

Говори ми, говори ми :wink: .Колега, какъв разход ти дава? Все си мисля че ще е една идея над 1.4 - не повече от 9 на градско, до 10 при шпорене.

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Вто 17 май 2005 15:55

ickata написа:Говори ми, говори ми :wink: .Колега, какъв разход ти дава? Все си мисля че ще е една идея над 1.4 - не повече от 9 на градско, до 10 при шпорене.

извън градско го пробвах веднъж, на баири - повече на 4-та, с вкл.климатроник 6.4, мисля че ще падне още, на градско м/у 8 и 10.5 на задръстванията, иначе вечер пада и до 6 и нещо. Това все пак е по компютъра, но не мисля, че ако го засека ще има голяма разлика :wink:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 24 май 2005 21:25

Май-май тези дни ще се сдобия с WV Vento все пак се води малък семеен автомобил.
Защото съм семеен де :o .
Пък и да покарам седан,аман от хечбеци :D .

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 25 май 2005 10:19

Добър избор, даже има една обява във "продава"

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Сря 25 май 2005 10:24

Director Батка не е важен модела важно е да е Фолксваген :yeaha: :yeaha: :yeaha:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”