Как да сменя диодите на ел. стъклата (на дръжките)?
Гледах някъде тема но не мога да я намеря - Благодаря
Как да сменя диодите на ел. стъклата (на дръжките)?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- tankishev
- Автомобил:
- Двигател:
Тема имаше но не ми се търси сега ..... най общо правиш следното...
1)купуваш 3х3мм диоди в цвят който искаш
2)купуваш 2 съпротивления 1.2к.ом и 1к.ом (аз сложих такива защото не искам да ми светят супер ярко
3)отваряш копчетата (почваме с дясното)
4)с тънко ножче режеш зеленият диод
5)с тъкно ножче разширяваш крачетата на които се захваща диода
6)скъсяваш крачетата на новият и го захващаш + запояваш (внимавай да запазиш посоката на зеленият ... ако трябва направи проба кое е + и кое - ... минуса отива към пин 6 и се свързва с кафявият кабел)
7)затваряш бутона
прекъсваш кафявият кабел (към пин 6) на буксата която се закача към бутона
9)запояваш в двата края на прекъснатият кабел по-голямото съпротивление (1.2к.ом)
10)отваряш лявото копче
11)решеж двата диода (както в 5)
12)тук вече трябва да се внимава ... целта на упражнението е 2та диода да се запоят един за друг така, че да се получи успоредно връзване ( ---->|--->|-----) ...т.е + на единият диод към другият ...прави се по следният начин
12.1) на копчето имаш 4 крачета на които за закачени оригиналните диоди... 2 от крачетата са вързани с пин 1 (+) и 2 от крачетата са вързани с пин 6 (-) излизащи от копчето .... целта е да отрежеш две крачета като оставиш един + и един -
12.2) захващаш и запояваш + на единият диод към неотрязаното + краче (вързано с пин 1)
12.3) захващаш и запояваш - на другият диод към неотрязаното - краче (вързно с пин 6)
12.4) запояваш диодите един за друг така че да не се допират до нищо друго.
13) затваряш копчето
14) прекъсваш кафявият кабел отиващ към пин 6 и запояваш в двата му края 1к.ом резистор
15) пускаш фаровете и си свиркаш.
16) черпиш бира на следващтото събиране
2)купуваш 2 съпротивления 1.2к.ом и 1к.ом (аз сложих такива защото не искам да ми светят супер ярко
6)скъсяваш крачетата на новият и го захващаш + запояваш (внимавай да запазиш посоката на зеленият ... ако трябва направи проба кое е + и кое - ... минуса отива към пин 6 и се свързва с кафявият кабел)
7)затваряш бутона

9)запояваш в двата края на прекъснатият кабел по-голямото съпротивление (1.2к.ом)
10)отваряш лявото копче
12)тук вече трябва да се внимава ... целта на упражнението е 2та диода да се запоят един за друг така, че да се получи успоредно връзване ( ---->|--->|-----) ...т.е + на единият диод към другият ...прави се по следният начин
12.1) на копчето имаш 4 крачета на които за закачени оригиналните диоди... 2 от крачетата са вързани с пин 1 (+) и 2 от крачетата са вързани с пин 6 (-) излизащи от копчето .... целта е да отрежеш две крачета като оставиш един + и един -
12.2) захващаш и запояваш + на единият диод към неотрязаното + краче (вързано с пин 1)
12.3) захващаш и запояваш - на другият диод към неотрязаното - краче (вързно с пин 6)
13) затваряш копчето
14) прекъсваш кафявият кабел отиващ към пин 6 и запояваш в двата му края 1к.ом резистор
tankishev написа:Тема имаше но не ми се търси сега ..... най общо правиш следното...
7)затваряш бутонапрекъсваш кафявият кабел (към пин 6) на буксата която се закача към бутона
10)отваряш лявото копче
13) затваряш копчето
До тук всичко е ясно, но как да отворя дръжката?

- peterhr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
baTkoTo написа:А дали с SMD-диоди ще стане добре и изобщо ще стане ли ???
Тях по-скоро трябва да ги запояваш на платка. Ако успееш директно на кабелите ще е добре. Трябва да намериш по-мощни, защото тези които съм виждал светят по-слабо отколкото в корпус 3мм или 5мм.
Също е важно и ъгъла на светене. Тези които са прозрачни обикновенно са много насочени и светят в една точка и не са много подходящи за тази цел. Другите май се наричаха дифузни и изглеждат по-матови на външен вид, светят с по-голям ъгъл, но малко по-слабо.
- baTkoTo
- Автомобил:
- Двигател:
peterhr написа:baTkoTo написа:А дали с SMD-диоди ще стане добре и изобщо ще стане ли ???
Тях по-скоро трябва да ги запояваш на платка. Ако успееш директно на кабелите ще е добре. Трябва да намериш по-мощни, защото тези които съм виждал светят по-слабо отколкото в корпус 3мм или 5мм.
Също е важно и ъгъла на светене. Тези които са прозрачни обикновенно са много насочени и светят в една точка и не са много подходящи за тази цел. Другите май се наричаха дифузни и изглеждат по-матови на външен вид, светят с по-голям ъгъл, но малко по-слабо.
мерси колега

- kluchar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
диоди
аз също си смених диодите SMD с по ярки и сега се виждат
светят когато си на контакт винаги
така е направено но мисля да сложа да светят когато е тъмно иначе е излишно
също имам и на другите индикатори по ярки светлини на парното и климатика
светят когато си на контакт винаги
така е направено но мисля да сложа да светят когато е тъмно иначе е излишно