100 градуса нормална температура ли е?
- silver bird
- Автомобил: Golf - Rover
- Двигател: 1.8 ABC - 400tdi
100 градуса нормална температура ли е?
Става въпрос за golf3 1,8ABS при градско каране температурата на охладителната течност е около 100 градуса и перката ми включва чак тогава-100градуса-това нормално ли е?В жегите дали няма да прецакам мотора по този начин,ако неуспее перката да свали бързо температурата?На 100 ми се включва първата степен,а във форума прочеох че трябва да е с две степени!Кога се включва втората?
100 градуса е над нормалната работна температура.Нормално е на градско (в задръстванията) да ги достига.При нормално каране обаче не е добре да работи при тази температура(градско или не)-би трябвало като излезеш от задръстването или светофара бързо да въстановява нормалните градуси които са около 90.За градусите при които се включва перката не ги помня точно.Колегите ще помогнат
...
а може да ти се включва направо 2скорост. виж си релето ако не е оригинално може да не влиза хубаво в гнездото.
- silver bird
- Автомобил: Golf - Rover
- Двигател: 1.8 ABC - 400tdi
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
silver bird написа:Благодаря за помоща!Направих,това което ме посъветвахте-пуснах отделно захранване на ел.двигателя на перката и се уверих че и двете степени работят.Сега остава да сменя датчика на радиатора и ако всичко е ОК да продължавам да търкам гумите на голфонетката
Имам питане????Откъде разбра,че температурата ти е точно 100 градуса!!!
Замери температурата на антифриза директно???
Защото ако четеш деленията на датчика вътре на таблото можеш много да сгрешиш.При мен на светнати фарове стрелката на датчика за темепература е измества с 1 мм вдясно и показва по-висока температура!А температурата си е една и съща!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”