Едно потропване във волана при скорост 130-140 и намаляване.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Едно потропване във волана при скорост 130-140 и намаляване.
Много прилича на спирачен диск ама само при такава скорост и независимо от натиска на спирачката има едно вибриране на волана точно като от крив диск ама защо само при тази скорост?
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
прегледай си предницата дали всичко е ок и не е тръгнало нещо,гумено метални втулки,сверични шарнири и тн.Гумите добре ли си балансирани,спирачните дискове можеш да смениш щото най вероятно са паднали под минимума ако искаш ги примери,накладки? вквосъстояние са ,абе прегледай всичко преди да даваш пара за лудо и штуро
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
radotom написа:ScOwL написа:... от баланса на гумите
Мммм..Цъ! ..............
Гумите бият постоянно и то при малко по-ниски скорости

Не съм съгласен Радо че гумите бият постоянно,ако имаш небалнсирани гуми -дебалансирани,то те ще бият н аопр.скорост,чувал ли си за явлението резонанс

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
MITKO_DVD написа:Не съм съгласен Радо че гумите бият постоянно,ако имаш небалнсирани гуми -дебалансирани,то те ще бият н аопр.скорост,чувал ли си за явлението резонанс.На мен ми се е случвало да ми бият гуми само от 120-130км/час нагоре или на долу няма проблем,така че според мен не си прав
Абсолютно прав си, Митко!
Аз съм се изразил грешно (непълно). Имах пред вид, че ще бият постоянно при дадената скорост, не само при спиране.
Но пък на мен не ми се е случвало гума да ми бие след 110-120... Не казвам, че не може, де!
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
radotom написа:MITKO_DVD написа:Не съм съгласен Радо че гумите бият постоянно,ако имаш небалнсирани гуми -дебалансирани,то те ще бият н аопр.скорост,чувал ли си за явлението резонанс.На мен ми се е случвало да ми бият гуми само от 120-130км/час нагоре или на долу няма проблем,така че според мен не си прав
Абсолютно прав си, Митко!
Аз съм се изразил грешно (непълно). Имах пред вид, че ще бият постоянно при дадената скорост, не само при спиране.
Но пък на мен не ми се е случвало гума да ми бие след 110-120... Не казвам, че не може, де!

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Честно казано може и да е небалансирана гума като се замисля.Не съм задържал на някаква такава постоянна скорост за да хвана биенето (т.е. ускорявам от 100 да кайем до 140-150 и си карам с такава скорост лсед което спирам пак до към 100).Иначе е възможно след някоя от многото дупки да съм поскъсал някой тел на гумите макар,че на външен вид нямат бабунки и т.н.
Един баланс не мисля че ше им навреди
Един баланс не мисля че ше им навреди

- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Проблема не е нито в дисковете нито в гумите.
Смених дисковете заради това и съм вече с нови гуми и това потреперване на волана си остана.Не ми е останало време да гледам от къде е,но не е от изброените по горе постове.
Ще те посъветват най-вероятно да пристържеш дисковете.Не се лъжи.Ако един диск си е крив то се изкривява пак при първото по сериозно ползване на спирачките.
Смених дисковете заради това и съм вече с нови гуми и това потреперване на волана си остана.Не ми е останало време да гледам от къде е,но не е от изброените по горе постове.
Ще те посъветват най-вероятно да пристържеш дисковете.Не се лъжи.Ако един диск си е крив то се изкривява пак при първото по сериозно ползване на спирачките.