от тройките Дали двг си тръгва?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ей колега не се шашкай
Един колега в работата караше такава количка и я купи на 330 000
Вървеше като щура (лично аз съм я карал с 170 и даже си имам акт от Кат който го доказва
).
Тя тази количка много си върви на газ и не яде много (от София до добрич съм я карал и хванах разхода няколко пъти).
И на нея си и тракаха клапаните ама то ако не трака няма да се чува че работи мотора
(могат да си тракат още много километри макар че не е много полезно за разпределителния вал)
Иначе незнам откъде си заредил ама има едно ОМВ на магистралата (след Ябланица е в посока София) и оттам като заредя каквото и да е гориво колата лети като луда по баир-а на Витиня.
И да грохне колата в крайна сметка едни ремонти сегменти и шлайф на блока и вала и нови лагери са ти не повече от 300-400лв за части с всичките гарнитури и т.н. и получаваш нов двигател,готов за още подвизи
Успех!
Един колега в работата караше такава количка и я купи на 330 000
Вървеше като щура (лично аз съм я карал с 170 и даже си имам акт от Кат който го доказва
Тя тази количка много си върви на газ и не яде много (от София до добрич съм я карал и хванах разхода няколко пъти).
И на нея си и тракаха клапаните ама то ако не трака няма да се чува че работи мотора
Иначе незнам откъде си заредил ама има едно ОМВ на магистралата (след Ябланица е в посока София) и оттам като заредя каквото и да е гориво колата лети като луда по баир-а на Витиня.
И да грохне колата в крайна сметка едни ремонти сегменти и шлайф на блока и вала и нови лагери са ти не повече от 300-400лв за части с всичките гарнитури и т.н. и получаваш нов двигател,готов за още подвизи
Успех!
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Що пък реши така като по оная си работа отчитам обратното
P.S.Тва беше за Даскала
P.S.Тва беше за Даскала

Последна промяна от Rabbit_TDI на Нед 22 апр 2007 21:44, променено общо 1 път.
- hristian37
- Автомобил: Голф 6 ТДИ
- Двигател:
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- hristian37
- Двигател:
- Контакти:
zfa159 написа:Ей колега не се шашкай
Един колега в работата караше такава количка и я купи на 330 000![]()
Вървеше като щура (лично аз съм я карал с 170 и даже си имам акт от Кат който го доказва).
И на нея си и тракаха клапаните ама то ако не трака няма да се чува че работи мотора(могат да си тракат още много километри макар че не е много полезно за разпределителния вал)
Успех!
съгласен съм с тебе
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
А стига бе!!!Дано и моят двигател така да е"пред свършване"....Колата му върви много и харчи малко и той се плаши!!!!!
Къде ги прочете тези глупости за свършването на двигателя....
При човека наистина няколко часа преди смъртта настъпва т.н. мнимо подобрение и това съм наблюдавал десетки пъти.....Ама това е жив орагнизъм бе братче със сложни взаимоотношение-не е механиката на двигателя!!!!
Дай боже двигателят ти [color=red]все тъй да да свършва![/color]Като загорял жребец след яхване на млада кобилка!
Къде ги прочете тези глупости за свършването на двигателя....
При човека наистина няколко часа преди смъртта настъпва т.н. мнимо подобрение и това съм наблюдавал десетки пъти.....Ама това е жив орагнизъм бе братче със сложни взаимоотношение-не е механиката на двигателя!!!!
Дай боже двигателят ти [color=red]все тъй да да свършва![/color]Като загорял жребец след яхване на млада кобилка!
- hristian37
- Двигател:
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Дали двг си тръгва?
hristian37 написа:Колеги днес ми се наложи да пътувам на село и колата ми хвърли в ебати размислите - заредих си газ преди тръгване на Газостанцията която винаги в продължение на 1 год си зареждам - нищо от 3 месеца на съм пипал по двигателя- колата започна да върви като луда![]()
- това се изрази най-вече на връщане по автомагистрала Хемус - по баира на Витиня след втория тунел - в тунела карах с 90км/ч на 5та с 3ма 4овека и една каса бира(пълна) в багажника - и на излизане настъпих газта до дупка -колата набра до 140
![]()
![]()
и изкара Витиня без да пада
![]()
![]()
. Това не е било никога
После се сетих ама не можах да си намеря учебника по ДВГ - в графиката за живота на двигателя най висока мощност даваше малко преди тоталния срив. Вие какво мислите??? Става дума за колата от подписа ми - на километража показва 227000км?
![]()
![]()
Или пък не си я карал на дълго скоро.....и............. малко се е позапушила, и като си и дал зор след 50 км върви друго яче пък и с хъбава газ.... моита е на 250 000 ся скоро ги чукна и нито пуши нито трака... а върви на пушка
А това изказване "нали знаеш че една кола върви наи много преди тотален срив" е много стара шега....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”