Не ходете в България, за да я спасим!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

[color=red]ЕКОЛОГИЯ=MISSION IMPOSSIBLE???[/color]

Мнениеот joro_kem » Нед 22 апр 2007 21:20

Слънчев, пролетен, неделен ден! Водени от прекрасно настроение и емоции, пътувайки под ритъма на любима музика, впечатлени за пореден път от неповторимата българска природа, попаднахме на гледката от снимката:

Изображение
Изображение
Изображение

Тази „прекрасна гледка” е от стената на язовир Въча.
Коментарите оставям на вас!

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 22 апр 2007 22:19

reinhard написа:Миналата година бях на Несебър всеки знае кво е там-ужас.На връщане обаче пътувах през Варна и се отбих на Камчия да починем и да хапнем.Еми кво да ви кажа супер малко хора-дивотия.Изглежда готино за почивка но лошото е че там пък е другата крайност-много много западнало плажа не се охранява и само развалини.Но пък цацата беше супер.Та се замислям за тази година :?:

Бягай докато можеш,че се почва и там.Няма майтап!А ако ти се ходи на тихичко ще ти прошепна на ухо-Вършец...:)

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 22 апр 2007 22:25

da__buzz написа:аз ако тръгна да слагам снимки на строежите в санито ще задръстя саита и връската на 2 по малки града :lol: :lol: но да ви кажа на мен ми харесва,колкото повече хотели толкова повече парички за мен и другите по морето.но за планините е друг въпроса,там наистена е кофти.по добре е да има хотели от колкото българи с палатки които осират всичко за 4 дни и после си заминават без да чистят.глетката преди и сега е различна,няма вече запален оган,няма буркани по храстите. е то малко няма храсти ама на кои му трябват на море са дошли не на храсти :lol:

Такива като теб осраха Несебър.Във всяка църква картини продават.Бахти битака,бахти Несебъра.Батко от строежи няма де да те копнат като дигнеш бялото знаме ве,ще ми говориш ти за парички.

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Нед 22 апр 2007 22:31

Защитници на природата или незнам там кви са ореваха орталъка че колите копаят в озона...........нека видят какво става тук.......с тва строене и изсичане на гори...умишлени палежи с цел застрояване.....в село кадето маика ми е отрасла има наистина страхотни гори(поне имаше)докато не ги опожари наи-големия пожар за годината(беше преди 4 год. горе долу)и какво искараха за причина....катерица се подпалила на жиците :lol: смепна работа.....след това....почват да се секат изгорелите дървета и да ги продават на хората от селото за зимата да има с какво да се топлят с тях....след което започна реализирането по проекта магистрала "Тракия"...от там където бяха тези зелени борове вече минава черен път по които се движат всеки ден тирове пълни с камъни и кви ли не боклуци....та се замислих......катерицата:нелепа случайност..или умишлен палеж:с цел печалба замислена за благото на търговци,големи пътни компании,или каквото и да е там.........

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 22 апр 2007 22:37

Предтавяте ли си само какво са говорели индианците, когато белите хора са се заселили в Америка?

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Нед 22 апр 2007 22:37

musura написа:Предтавяте ли си само какво са говорели индианците, когато белите хора са се заселили в Америка?
не мога :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 22 апр 2007 22:39

jaba7a написа:
musura написа:Предтавяте ли си само какво са говорели индианците, когато белите хора са се заселили в Америка?

Ами от рода на сегашните писаници за битаци, блокове и т.н.

Примерно е било така "Ще ни избият бизоните"; "Няма жива душа да остане" и т.н. ...

Е верно, че белите хора са им избили бизоните и сега на живо ги има само в резерватите, но това не е спряло живота или развитието на нацията :idea:

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Нед 22 апр 2007 22:50

musura написа:
jaba7a написа:

Ами от рода на сегашните писаници за битаци, блокове и т.н.

Примерно е било така "Ще ни избият бизоните"; "Няма жива душа да остане" и т.н. ...

Е верно, че белите хора са им избили бизоните и сега на живо ги има само в резерватите, но това не е спряло живота или развитието на нацията :idea:
наиситна не е спряло живота.....просто коренно се променя начина по които се живее

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 22 апр 2007 22:53

jaba7a написа:наиситна не е спряло живота.....просто коренно се променя начина по които се живее

Ами ако някой си мисли, че ще си живеем винаги по един и същ начин - много се лъже. Волю-неволю живота се променя, хората се променят, джаджите се променят, природата се променя ...

Разбира се, че всичко трябва да става законно и в някакви граници и рано или късно нещата ще се успокоят. Всички са минали по този път, няма ние да откриваме топлата вода. Както в Клондайк много златотърсачи са загинали, така и малцина са забогатяли. И в нашите курорти ще е така - след няколко години ще събаряме фалиралите хотели и ще озеленяваме.

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Нед 22 апр 2007 23:09

musura написа:
jaba7a написа:наиситна не е спряло живота.....просто коренно се променя начина по които се живее

Ами ако някой си мисли, че ще си живеем винаги по един и същ начин - много се лъже. Волю-неволю живота се променя, хората се променят, джаджите се променят, природата се променя ...

Разбира се, че всичко трябва да става законно и в някакви граници и рано или късно нещата ще се успокоят. Всички са минали по този път, няма ние да откриваме топлата вода. Както в Клондайк много златотърсачи са загинали, така и малцина са забогатяли. И в нашите курорти ще е така - след няколко години ще събаряме фалиралите хотели и ще озеленяваме.
:да: Всичко се променя ..... но трябва с граници....и че ще събаряме то тва е ясно....те сами ше паднат тия калпави хотели

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 23 апр 2007 12:18

faf4o написа:
da__buzz написа:аз ако тръгна да слагам снимки на строежите в санито ще задръстя саита и връската на 2 по малки града :lol: :lol: но да ви кажа на мен ми харесва,колкото повече хотели толкова повече парички за мен и другите по морето.но за планините е друг въпроса,там наистена е кофти.по добре е да има хотели от колкото българи с палатки които осират всичко за 4 дни и после си заминават без да чистят.глетката преди и сега е различна,няма вече запален оган,няма буркани по храстите. е то малко няма храсти ама на кои му трябват на море са дошли не на храсти :lol:

Такива като теб осраха Несебър.Във всяка църква картини продават.Бахти битака,бахти Несебъра.Батко от строежи няма де да те копнат като дигнеш бялото знаме ве,ще ми говориш ти за парички.

извиняваи ама с това мислене.
не са пипнали нито една църква,даже са пооправени с тези пари.
все пак от този битак се води Несебър за най богата община според съотношение население-община
пък а аз казах ние тук не сме палатков лагер.
има и друго в Несебър има 118 църкви,ба.и за ко са ни толкова а :D
musura написа:

мога да ти кажа само браво,малко са такива като теб които разбират реалноста :D

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 23 апр 2007 13:04

da__buzz написа:
faf4o написа:

извиняваи ама с това мислене.
не са пипнали нито една църква,даже са пооправени с тези пари.
все пак от този битак се води Несебър за най богата община според съотношение население-община
пък а аз казах ние тук не сме палатков лагер.
има и друго в Несебър има 118 църкви,ба.и за ко са ни толкова а :D
[quote="musura"]

Тва ти е наследство бе човек...ама и да говоря се тая .Peace :D

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 23 апр 2007 13:12

не ве няма нищо. аз не се впрягам ама като знам че до преди 15 години бъкаши с змий, чак военните носеха камиони с таралежи за да ги разкарат пущините :D
пък и да спорим няма смисъл,аз не съм от хората които строят хотели :D :D :D
но така е малко по цивилизовано според мен.
но съм твърдо против на места (горите) да се прави дар мадан :D
аве скоро имам път към варна ще пием по бира две пък ще ги оправим :D :D :D :D :D :D

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 18 окт 2008 2:06

след няколко години ще събаряме фалиралите хотели и ще озеленяваме.

Дано стане по-скоро. Е`а си тая година на един от наистина от малкото ми плажове в 4 и половина след обяд един ШИБАН хотел хвърляше сянка върху плажа. Е`а си морето беше, а хотела половината върху пясъчната ивица. Разстрел за тия, които дават разрешения за тия строежи(корумпирани `ибаняци)

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Съб 18 окт 2008 9:49

Жена ми е от Сапарева баня, това лято бях там за две седмици. Няма да ви казвам какво става горе в планината и долу в града, синдрома "Банско 2" е налице. Чух и слух, че имало мераклии горе на езерата хотели да строяй мама им мръсна. Извинявам се. Простия извод, който се налага, е че за пари и майка си ще продадат и то не някои, а много хора. Горе в планината направиха път до жижа Пионерска, ама път. Не ги спира ни национален парк ни нищо, такива думи за тях са мръсни и противоречат на пазарната логика. Смятам, че туризма в България върти една много голяма маса мръсни пари и ги пере. Смятам, че в България не идват да почиват чуждестранни туристи с пари. И смятам, че ние българите, ще стоим ще гледаме безучастно и ще си пишем ей тука, ама нищо няма да се промени и няма да спре настъплението на строителството, нито на морето, нито в планината.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”