Идеята ми се оказа провал защото диод-а свети от това че при по-висока скорост (над 60км/час) перката става
генератор на напрежение и диод-а светва без колата да е загряла и това няма как да се избегне.Погледни в темата аз съм описал какво точно се случи днес като го закачих и как след час-два го откачих заради неуспех-а му.
Като за начало колега сподели каква ти е точно колата защото според мен не трябва да имаш реле и някой си го е сложил за свой собствен кеф и удоволствие с което доказа горното ми мнение че това с релетата води до влошаване на надежността на системата.
Самия датчик с който ти мериш 100 градуса повярвай ми няма ама нищо общо с истината.
Аз имах следния случай - колата загрява и в действителност загравяше а не само датчика да показва глупости.Смених всичко наред - термостат,датчик за перката.Презапоих си платката на датчика в таблото (няколко спукани спойки).
След това датчика се оказа че ме лъже както си иска - температурата се мени от 80 до 110 градуса а колата си работи идеално.
Последва смяна на датчика отпред,който е за самата стрелка.слагам новия и следва
паля двигателя и го оставям да работи - стрелката замина на майна си след 130 градуса....за 5 минути работа на двигателя.
Гася колата и след 10-тина минути я давам на контакт само да видя какво ще покаже без да я паля - 110
Ориентирах се съвсем набързо че стрелката в таблото има две врътки за регулиране/калибриране и сложих един термометър да гледам истинската темп на водата и да си калибрирам стрелката по него.
Резултатът - при показание от 95 градуса на стрелката перката си пали и работи до показание 90 градуса.И показанието е съвсем реално.
Незнам каква ти е колата ама за моя пасат дават на датчика че вкл. при 95 градуса и гаси при 89 градуса.Втора степен пали на 105.
Иначе магазин за такива неща мога да ти кажа два :
-Елит Кар или Нелас Авточасти.
В Ауто + тези датчици са близо 3 пъти по-скъпи.
Драсни едно редче каква точно е колата за да видим какви характеристики за темп. и дават и да обмислим тогава дали проблема е в датчика.
Успех!