ел . стъкла на В5
- bgeorgiev
- Автомобил:
- Двигател:
ел . стъкла на В5
обучават ли се стъклата на Пасат В5 ?
М-да, niks76 е абсолютно прав. След махане на откачане на акумулатора и след това закачане стъклата трябва да се обучат. Това важи единствено за предните, тъй като те обикновенно са оборудвани с дву-степенни ключове. На първа степен стъклато се вдига/сваля до желаната от теб позиция. На втора степен (опъване/натискане на клча до край) стъклото се вдига/сваля до крайно положение (напълно отворено/напълно затворено). Та като закачиш акумулатора комфорт модула не знае кое е начало, кое е край, та взимаш и ги "поразхождаш" през първа степен на ключа до напълно отворено/напълно затворено 1-2 пъти и след това ще работи и втората степен на ключовете.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Ами аз като сменях акумулатора прекъсването беше повече от 10-ина минути, и километрите (дневните - тия, дето се нулират с бутончето) се бяха нулирали без него. Бях чел за обучаване на стъклата, но при мен нямаше нужда. Беше нещо с ключ в ключалката, и т.н. Ще проверя да го цитирам точно как е.
Странно, моите бутони не са двустепенни.
Странно, моите бутони не са двустепенни.
Не се притеснявай колега - една от "старческите" болести на оборудването. За твое щастие сравнително лесно лечимо (но трудно за обяснение). Ако имаш път към София и си готов да се разделиш за около ден с копчалъците - ще го оправим.bgeorgiev написа:... но не знам защо на лявата врата първата степен и при натиск и при опън все вдига стъклото , а при лявата си е нормално ...