Здравейте!
От известно време при натискане на спирачката се чува еднократно здраво изпукване отпред вляво.... Къде да търся проблема? Колата е Голф 2, RP....Възможно ли е да е тампон на носача, каре или....?
Хващай един ключ 19 мисля че беше лягаи и ги виш и на левия и на десния.... той е голям болт ще ти извади очите.....
Аз така патих от майстори при смяна на тампони сигурно навих още 3 оборота до затягане..... обикновенно чука при тръгване и спиране.....
Ми да може и да са тръгнали да се късат и оттам да са разхлабили болта..... така един приятел вика колата пука, поглеждам отдолу болта отвит три пръста
И при мен беше така. Ако си с лети джанти виш да не ти се дълги болтовете и да не могат да преберат докрая джантата. При мен беше това проблема. Или ако си с джанти от опел да не ти е престърган достатъчно вътрешния диаметър и така пак не влизат да края и пукат при спиране.
Senior GR написа:Еми това пукане се появи преди 2 седмици:) Ако бяха болтовете все щяха да се обадят през годините:)
И аз смених тампони преди 2 години и са заминали след половин година пак ще ги сменям....... а болтовете ги проверявам често преди да тръгна на път.... както и мн други неща за да няма после
Здравейте! Днес ходих на майстор, оказа се че хлопал някъв балансиращ тампон на полуоската....и аз слязох да погледа, то тва нещо се разхожда свободно....Майстора каза да го срежа пру гърнеджии , можело и без него, да го режа ли?