Питане за водата на Golf3 Gti
Питане за водата на Golf3 Gti
Пичове нов съм.. къде се проверява водата на Голфчето дали е достатъчна и колко се долива ако не е достатъчна ... ... долива се ако се наложи обикновенна чешмяна вода?
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вдигаш си предния капак и поглеждаш в дясно в дъното. Имаш кръгло преливно казанче с означения мин/макс отстрани. При студен мотор охладителната ти течност трябва да е между двете ограничения. Не е препоръчително да слагаш чешмяна вода, но не е и фатално, ако няма друга. И като завиваш после капачката не я натягай до край защото ще и остане клапана под напрежение полуотворен и като загрее ще изхвърля водата.
- CyberBlade
- Автомобил:
- Двигател:
Red_Jetta написа:водата в софия е достатъчно мека и няма да отложи котлен камък.
Пералнята живее по-дълго със Калгон...
Принципно се продават ПО СВЕТА, НО НЕ И У НАС антокорозантни добавки, които са създадени да работят идеално и само с дест. вода. Не намерих такива в БГ ... трябваха ми много за компа ми, а в него антифриз няма да сложа заради остатъчните соли...
Та и аз ти препоръчвам да слагаш антифриз, освен ако системката ти тече. Моята 5 пъти изтича половината течност ... та на водичка съм аз (2 пъти ме набута да изтече през зимата де...) Да се надяваме че няма на се пошести ... оня ден ми беше последното текане - варовикови отлагания
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”