Търся работа...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 25 апр 2007 18:50

Абе шофьорче ама поне не съм заровен с 2 тона бумаги на хартия както са другите... Системата не е достигнала до такова ниво, че да става всичко по интернет все още ... А това е много тъпо особено като трябва да се описват 1000 неща на ден, на ръка, пък някои само си лакират ноктите. :lol: Айде успех с хардуера и бумагите... :lol: 8) Не си мислете,
че като въртиш 6 месеца задължително оставаш такъв цял живот... Тва да не ви е маршрутка...
Някой ви е заблудил и ако си мислите, че директно ще станете "управител сервиз" с 1 година опит примерно.... хаха :lol: 8)
Има хора се борят за това 10 години. 8)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 25 апр 2007 19:48

Commander_Keen написа:Дам,тва за малките длъжности и пари в началото го знам...не веднъж съм го минал :) Просто сега реших,че е време да започна да работя нещо,което ще е за доста по-дълго време и ще е това,което искам да правя :)
В софтуерно отношение(програмиране) тепърва прохождам затова не възлагам големи надежди натам... :)

Доколкото съдя по това което съм видял и поста на колегата след мен ще ти се наложи да научиш софтуер и мрежи-колкото по-бързо толкова по-добре за джобчето ти :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 25 апр 2007 19:50

black` написа:Абе шофьорче ама поне не съм заровен с 2 тона бумаги на хартия както са другите... Системата не е достигнала до такова ниво, че да става всичко по интернет все още ... А това е много тъпо особено като трябва да се описват 1000 неща на ден, на ръка, пък някои само си лакират ноктите. :lol: Айде успех с хардуера и бумагите... :lol: 8) Не си мислете,
че като въртиш 6 месеца задължително оставаш такъв цял живот... Тва да не ви е маршрутка...
Някой ви е заблудил и ако си мислите, че директно ще станете "управител сервиз" с 1 година опит примерно.... хаха :lol: 8)
Има хора се борят за това 10 години. 8)

Верно че доста тярбва да бачкаш да се издигаш ,ама разликата между шофера и "бумагаджията" се вижда на 40-50 като стане-на първия кариерата ще му свърши ,а втория точно тогава му се "изстрелва".

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 25 апр 2007 19:55

Това дето го пишете колеги е все едно да ми напишете, че като си карате колите 5 години или нещо такова ... за да учите ... дипломи ... накрая ставате тираджии. :lol: Стига глупости. :wink: 8)

Потребителски аватар
Commander_Keen
Автомобил: Golf 2
Двигател: RH 88 Auto
Контакти:

Мнениеот Commander_Keen » Сря 25 апр 2007 20:02

Абе мрежите ги чаткам що годе :lol: софтуер... почти всичките обичайни неща ги знам(офис и прочие)..работя на линукс...е вярно предимно в графична среда,но и към конзолна(текстова) съм се наблегнал.... сега и програмиране си набутвам в главата...

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 25 апр 2007 20:31

ебахти днес четох обява за автомонтьор 1500лв :shock :shock :shock

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 25 апр 2007 20:58

в големите фирми нищо не се описва на ръка, всичко е компютъризирано, има си баркод четци, има си електронен подпис, електронна поща, ип телефония, автоматизирани процедури, САП..... хората дават луди пари за добре изградени системи, който оптимизират работния процес и пестят много пари..... а добре изградените системи не се развалят.... колкото по добре са изградени системите толкова по рядко се развалят :) и си взимаш лева и си клатиш краката :) освен ако не си секретарка не виждам за какви бумаги става въпрос :) ..... също няма лошо да бачкаш на бюро :) като се държиш професионално и си кадърен, за година две е предостатъчно да се докажеш и да получиш добро повишение след време да стигнеш до работа на бюро от което да командиш пчеличките :) дали менажер екип или началник отдел ..... и при двете преди оперативка пчеличките ще носят вазелина :) МУХАХАХАХА ако не получите повишение за половин една година ....направо сменяйте работата....

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 25 апр 2007 21:10

Tyan написа:...
Да и серийните номера на техниката и те са с баркод нали. :lol: :lol: :lol: :wink: Много знаите бре ... :lol: То щото ни минават по 50 лаптопа на ден през ръцете и не сме си взели един с баркод четец да си записваме всичко ... :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 25 апр 2007 21:20

абсолютно всички серийни номера от много време насам са придружени от баркод ;) дори без баркод има четци....

http://jobs.bg/f261409 е това е чудна работа....... какво виждам аз.....

-LINUX OS/RedHat, Debian/Windows NT,XP,2003; сървърни ос и юзър блабла ос..... 2003- значи Актив директори..... задължителна........ сървъри в банка, сиреч добре дублирани и изградени системи, рядко се чупят.... през останалото време.... ааа Пешо защо не ми работи мишката ..... ПОС терминали..... ЗАБАВНИ СА, ГАРАНТИРАМ .....

-CISCO CallManager, VoIP мрежи; Цискарите толкова добре и приятно и удобно са измислили CallManager-а, че ще си умреш от кеф......
-CISCO рутери и суичове; за един месец се влиза в час ..... няма да си до степен гуру, но ще правиш всичко което ще е нужно.....

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 25 апр 2007 21:28

Абе бате ние правим уреди за цялата мрежа на Техномаркет. Смятай колко марки са това. :screwy Не знам къде си ги видял тия "всички" ама от 10 марки дето взимаме само Kenwood и Panasonic чат пат имат. И някой и друг MSI ... Не знам как го твърдиш това "всички" ... :lol: Да не мислиш че това не е обмисляно ... Да не ти разправям пък за части дето даже не се знае за какъв модел са и от къде пристигат... Още повече пък баркодове да имат на тях... :lol: :roll:
Ясно че не си навътре с хардуера ... :lol: 8)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 25 апр 2007 21:36

на какво се хващаме на бас ..... влизаме в първия магазин за компютъри ..... и ти гарантирам че на 95% oт всяко дъно, видеокарта, факс, принтер, има баркод със серийния номер....... ?

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 25 апр 2007 21:40

Tyan написа:..... ?
Не компютри брееее говорим ти за техника :wink: Бяла, черна ... Всякаква .... :lol: Да не мислиш че само компютри се ремонтират в сервизите. Повечето е бумащина :lol: Компютрите се заменят директно с нови от производителя по RMA :wink: 8)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 25 апр 2007 21:43

аз за компири говорим ..... все пак човека за компютърно ориентирана работа говори :)

иначе ето при компирите ;)

http://www.foxconnchannel.com/UserFiles ... d%20SN.JPG

http://www.msicomputer.com/msi_user/bar ... mage01.jpg

http://lib.store.yahoo.net/lib/directron/Seagate002.jpg

http://www.techpowerup.com/reviews/GSki ... am_big.jpg

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 25 апр 2007 21:46

Е човека не знам какъв хардуер иска да ремонтира. Ако иска в сервиз да се преориентира към Car Audio и такива неща. По БГ сервизите нещо като ПК не се ремонтират освен някое LCD най-много... :lol: :lol: :lol: Или 5 кондензатора да сменят .... :lol: 8)
А тия кодове няма какво да ги гледам. Има ги само при компютрите бре. При другата техника няма такива неща... :wink: 8) Освен ако не разбираш под техника само ПК... :lol: :o
БРБ Това на рамта не е серийния номер, а марката и модела като си я купуваш от магазина. :wink:

Той е само с цифрите отдолу. :wink:
http://www.ibmdeskstar75gxplitigation.com/images/serial-number.jpg

http://lp12.com/notices/12-20/Images/SerialNumber.jpg :wink:

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Чет 26 апр 2007 9:40

Tyan написа:абсолютно всички серийни номера от много време насам са придружени от баркод ;) дори без баркод има четци....

http://jobs.bg/f261409 е това е чудна работа....... какво виждам аз.....

-LINUX OS/RedHat, Debian/Windows NT,XP,2003; сървърни ос и юзър блабла ос..... 2003- значи Актив директори..... задължителна........ сървъри в банка, сиреч добре дублирани и изградени системи, рядко се чупят.... през останалото време.... ааа Пешо защо не ми работи мишката ..... ПОС терминали..... ЗАБАВНИ СА, ГАРАНТИРАМ .....

-CISCO CallManager, VoIP мрежи; Цискарите толкова добре и приятно и удобно са измислили CallManager-а, че ще си умреш от кеф......
-CISCO рутери и суичове; за един месец се влиза в час ..... няма да си до степен гуру, но ще правиш всичко което ще е нужно.....

Много "чудна работа". Само че да не те изненадат накрая със заплата от типа 450 лв. Щото за админи в банки съм чувал точно за такива порядъци. Може и нищо да не правиш по цяла седмица, ама каква файда? Аз не съм на принципа да получаваш "относително много" т.е. много пари спрямо липсата на работа. Предпочитам да са наистина повече парите, независимо от претоварването. Щото времето тече за всички еднакво.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”