помпа на съединител
помпа на съединител
vw маниаци здравеите имам такъв въпрос ? съединителя ми отделя много ниско и като се покара повече колата скоростите започват да влизат трудно някакъв компетентен съвет, дори по едно време педала не ми се връщаше до горе но в момента си е добре .по принцип ми казват горна помпа но дали това ще реши проблемите
- Crunk_Style
- Автомобил:
- Двигател:
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stenly написа:За начало пробвай да обезвъздушиш системата.

Виж търсачката, има писано много - най-важното е да натискаш рязко и до долу съединителя и също рязко /до колкото и възможно/ да го пускаш. И колкото се може по - малко да караш на полусъединител... А иначе не може да се разбере от коя помпа е - сменяш първо едната, ама пак може да не се оправи и да трябва да се смени и другата...
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dobrinb написа: Това трябва да покажеш как става...
Виж търсачката, има писано много - най-важното е да натискаш рязко и до долу съединителя и също рязко /до колкото и възможно/ да го пускаш. И колкото се може по - малко да караш на полусъединител... А иначе не може да се разбере от коя помпа е - сменяш първо едната, ама пак може да не се оправи и да трябва да се смени и другата...
Ами аз мисля,че ти знаеш как става обезвъздушаването на хидравличен съединител:) Относно колегата с проблема ако все пак ще отваряш помпите ако има проблеми пиши ЛС мога да те насоча откъде да вземеш 2ра ръка за 30 лева едната аз така направих понеже ми се оказа долна помпа беше непоправяема
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
хах мислех аз че се базикаш
извинявай. Ами могат да се отварят помпите те са на същия принцип като спирачната.Системата взема течност от казанчето със спирачна течност. и като се почне да се помпа съединителя,и на двете помпи има по един щуцер за обезвъздушаване като на спирачните апарати. Пак е хубаво да има двама човека: Единия да помпи съединителя а другия да обезвъздушава;)

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Обезвъздушаването на съединителя е мнооого весело :
-помпаш като луд и като отвиеш цифката долу педала пада на под-а и трябва да си го вдигаш с ръка.....след това помпаш половин час и педала се идва,където трябва да е и пак развиваш цифката и пак в пода и още половин час за да се качи горе и т.н. и т.н. докато ти писне или по-точно докато прекараш достатъчно течност за да си убеден че няма въздух.
-помпаш като луд и като отвиеш цифката долу педала пада на под-а и трябва да си го вдигаш с ръка.....след това помпаш половин час и педала се идва,където трябва да е и пак развиваш цифката и пак в пода и още половин час за да се качи горе и т.н. и т.н. докато ти писне или по-точно докато прекараш достатъчно течност за да си убеден че няма въздух.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ееее, чак пък по полoвин час на всяко изпускане!
Меко казано преувеличено. Помпаш няколко пъти (на ръка ако педала не се връща) и изпускаш, и така. Като свърши въздуха педала сам ще се оправи, и вече дори и да пропадне след поредното изпускане, ще се възстанови след 2-3 натискания. Ако се налага по половин час да помпаш - нещо не е наред!
Хубаво е първо да обезвъздушиш горната помпа, после долната. Става доста по-бързо - повечето въздух в системата излиза още при обезвъздушаването отгоре.

Хубаво е първо да обезвъздушиш горната помпа, после долната. Става доста по-бързо - повечето въздух в системата излиза още при обезвъздушаването отгоре.