Въпрос относно нерегистрирана навреме кола в общината.
- DIABLO 666
- Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
- Двигател:
Въпрос относно нерегистрирана навреме кола в общината.
я кажете какво следва като не е регистрирана навреме колата в данъчното,говоря за преди 6-7 месеца откакто е купена.някой знае ли каква е санкцията.а и като съм продал колата и несъм я отписал близо една година а вече е на новия собственик дали ще ми търсят данък,щото имах една ауди 80 което е продадено преди 5 години но преди 1 го прехвърлих и не е плащано данъка.
- DIABLO 666
- Двигател:
sashobas написа:За това ,че не си регистрирал колата в данъчното минималната глоба преди 3г.беше 30лв.А за аудито данък ще дължеш ако до момента на прехвърлянето не платен ама нотариусите изискват квитанцията за платен данък и тогава правят прехвърлянето.Така ,че сигурно нищо не дължиш.
пред нотариуса си има вратичка и се минава със някаква бележка за платен данък на автомобила.дано още е 30 кинта че да мога да го регистрирам че ми предлагат 12500 лв без джантите за 4-ката и ако стане далаверата да мога да го прехвърля.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не е много розово положението.
Първо, за тази, която си регистрирал със закъснение, може да те одрусат 100-на лева, зависи от това въпросния служите колко е на кеф.
Второ, за тази, дето не си я отписал на време, си дължиш данъци до момента на отписването. Има някакви давностни срокове, след изтичането на които не се дължат стари данъци, ама тебе не те греят много, щото са доста дълги. Пък и преди да изтекат, те дават на Агенцията за държавни вземания и почват едни призовки за доброволно изпълнение и т.н.
Отивай да се оправяш, поне да видиш какво дължиш, но като за начало си декларирай новото МПС /4-ката/.
Първо, за тази, която си регистрирал със закъснение, може да те одрусат 100-на лева, зависи от това въпросния служите колко е на кеф.
Второ, за тази, дето не си я отписал на време, си дължиш данъци до момента на отписването. Има някакви давностни срокове, след изтичането на които не се дължат стари данъци, ама тебе не те греят много, щото са доста дълги. Пък и преди да изтекат, те дават на Агенцията за държавни вземания и почват едни призовки за доброволно изпълнение и т.н.
Отивай да се оправяш, поне да видиш какво дължиш, но като за начало си декларирай новото МПС /4-ката/.
- DIABLO 666
- Двигател:
dobrinb написа:Не е много розово положението.
с предишните ми коли все ги регистрирах със закъснение в порядъка на 2-4 месеца и ми взимаха по 10 кинта но сега минаха 7 и зато ва питах.ама 100 лв. са си много най много да договорим новия собственик да плати глобата ако е 100 лв а аз данъка и прехвърлянето.
- DIABLO 666
- Двигател:
dobrinb написа:Ами аз нали затова ти казвам да отиваш и да се оправяш. От чудене няма смисъл, може да минеш и без глоба, ако е на кеф служителя/служителката, ама е малко вероятно, щото напоследък са доста по-стриктни от преди, и яко пишат актове. Отиваш и ще разбереш веднага колко.
в нашата община са прелъстени и изоставене или незадоволени или стари моми и са зли като кучки.нема шанс да се разбереш с тях.
изчакай още 1 час да видя дали някой ще каже нещо и я махай темата добри
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз вобще не знаех че трябва да си подавам декларация в общината и когато отидох миналата седмица бях със 1 година закъснение и ми искаха акт 100 лв.. но пича там ми каза да си платя данъка пак в общината на предния собственик на негово име а след 1 год . като изтече давността на акта , която е 2 год .. да ида пак в моята община и да си я регистрирам 

- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
л
2 месеца закъснение 40 лева акт ма не го платих 2 години и изчезна някъде забутаха го 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”