Въпрос относно нерегистрирана навреме кола в общината.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Въпрос относно нерегистрирана навреме кола в общината.

Мнениеот DIABLO 666 » Пет 27 апр 2007 7:05

я кажете какво следва като не е регистрирана навреме колата в данъчното,говоря за преди 6-7 месеца откакто е купена.някой знае ли каква е санкцията.а и като съм продал колата и несъм я отписал близо една година а вече е на новия собственик дали ще ми търсят данък,щото имах една ауди 80 което е продадено преди 5 години но преди 1 го прехвърлих и не е плащано данъка.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 27 апр 2007 7:13

За това ,че не си регистрирал колата в данъчното минималната глоба преди 3г.беше 30лв.А за аудито данък ще дължеш ако до момента на прехвърлянето не платен ама нотариусите изискват квитанцията за платен данък и тогава правят прехвърлянето.Така ,че сигурно нищо не дължиш.

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Пет 27 апр 2007 7:17

Потребителски аватар
DIABLO 666
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Пет 27 апр 2007 7:17

sashobas написа:За това ,че не си регистрирал колата в данъчното минималната глоба преди 3г.беше 30лв.А за аудито данък ще дължеш ако до момента на прехвърлянето не платен ама нотариусите изискват квитанцията за платен данък и тогава правят прехвърлянето.Така ,че сигурно нищо не дължиш.

пред нотариуса си има вратичка и се минава със някаква бележка за платен данък на автомобила.дано още е 30 кинта че да мога да го регистрирам че ми предлагат 12500 лв без джантите за 4-ката и ако стане далаверата да мога да го прехвърля.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 27 апр 2007 7:21

Не е много розово положението.
Първо, за тази, която си регистрирал със закъснение, може да те одрусат 100-на лева, зависи от това въпросния служите колко е на кеф.
Второ, за тази, дето не си я отписал на време, си дължиш данъци до момента на отписването. Има някакви давностни срокове, след изтичането на които не се дължат стари данъци, ама тебе не те греят много, щото са доста дълги. Пък и преди да изтекат, те дават на Агенцията за държавни вземания и почват едни призовки за доброволно изпълнение и т.н.
Отивай да се оправяш, поне да видиш какво дължиш, но като за начало си декларирай новото МПС /4-ката/.

Потребителски аватар
DIABLO 666
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Пет 27 апр 2007 7:25

dobrinb написа:Не е много розово положението.
Първо, за тази, която си регистрирал със закъснение, може да те одрусат 100-на лева, зависи от това въпросния служите колко е на кеф.
Второ, за тази, дето не си я отписал на време, си дължиш данъци до момента на отписването. Има някакви давностни срокове, след изтичането на които не се дължат стари данъци, ама тебе не те греят много, щото са доста дълги. Пък и преди да изтекат, те дават на Агенцията за държавни вземания и почват едни призовки за доброволно изпълнение и т.н.
Отивай да се оправяш, поне да видиш какво дължиш, но като за начало си декларирай новото МПС /4-ката/.

с предишните ми коли все ги регистрирах със закъснение в порядъка на 2-4 месеца и ми взимаха по 10 кинта но сега минаха 7 и зато ва питах.ама 100 лв. са си много най много да договорим новия собственик да плати глобата ако е 100 лв а аз данъка и прехвърлянето.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 27 апр 2007 7:28

Ами аз нали затова ти казвам да отиваш и да се оправяш. От чудене няма смисъл, може да минеш и без глоба, ако е на кеф служителя/служителката, ама е малко вероятно, щото напоследък са доста по-стриктни от преди, и яко пишат актове. Отиваш и ще разбереш веднага колко.

Потребителски аватар
DIABLO 666
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Пет 27 апр 2007 7:32

dobrinb написа:Ами аз нали затова ти казвам да отиваш и да се оправяш. От чудене няма смисъл, може да минеш и без глоба, ако е на кеф служителя/служителката, ама е малко вероятно, щото напоследък са доста по-стриктни от преди, и яко пишат актове. Отиваш и ще разбереш веднага колко.

в нашата община са прелъстени и изоставене или незадоволени или стари моми и са зли като кучки.нема шанс да се разбереш с тях.
изчакай още 1 час да видя дали някой ще каже нещо и я махай темата добри

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 27 апр 2007 10:03

никой няма да каже нищо друго
слушай Добри и бегай се оправяй

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 27 апр 2007 10:15

А как седи въпросът когато "нов внос" кола на името на инвалид не е обявена в общината?

jerrry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jerrry » Пет 27 апр 2007 10:19

Пресен пример-за закъснение от 1 месец-акт-30лв. :twisted:но можеше и да е доста повече ,зависи колко са на кеф :lol:

jerrry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jerrry » Пет 27 апр 2007 10:23

Muncho написа:А как седи въпросът когато "нов внос" кола на името на инвалид не е обявена в общината?

по същия начин,както при другите-трябва да се подаде декларацията заедно с документите,удостоверяващи инвалидността...и тогава слагат нулева данъчна ставка...ако не подадеш-пак актове :evil:

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Пет 27 апр 2007 10:31

аз вобще не знаех че трябва да си подавам декларация в общината и когато отидох миналата седмица бях със 1 година закъснение и ми искаха акт 100 лв.. но пича там ми каза да си платя данъка пак в общината на предния собственик на негово име а след 1 год . като изтече давността на акта , която е 2 год .. да ида пак в моята община и да си я регистрирам :)

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

л

Мнениеот XIKS » Пет 27 апр 2007 10:37

2 месеца закъснение 40 лева акт ма не го платих 2 години и изчезна някъде забутаха го :)

Потребителски аватар
richard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот richard » Пет 27 апр 2007 10:45

А някой има представа актовете от КАТ с каква давност са? И те ли са с 2 години?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”