Climatronic Pasat 3, 1.6-101кс - 95г - къде е прблема?
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Climatronic Pasat 3, 1.6-101кс - 95г - къде е прблема?
От скоро имам тази машина и не съм запознат с климатроника - но ми се струва че има проблем: когато вън е студено и настроя температурата на затопляне - компресора за охлаждане пак работи - тръгва веднага още като включиш климатроника, вентилатора на радиатора отпред тръгва и той веднага. Опитах и изключих буксата на компресора която вклюва електромагнитния съединител - вътре в купето взе да духа топло - иначе духа само много слабо топло. Къде да търся проблема - в някой датчик или...? И още нещо - течнокристалния дисплей на уреда - климатроник трябва ли да има подсвет при включени габарити?
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Ок, ама на моя климатроник няма копче 'Еcon'...
Vladko написа:На габарит свети дисплеят.Ако искаш да не работи компресора натискаш ECON.Смени си филтъра на купето би трябвало да реши температурния проблем.
има само 'Auto' и 'Off' и останалите за ръчна настройка. Филтъра съм го сменил. Там е работата че компресора не спира, дори когато температурата в купето е дистигнала зададената - само намалява скоростта на вентилатора който духа в купето... Бутоните светят на габарити, но дисплеят - не може би има изгоряла лампа ... Ако някой знае как се отваря или къде да проверя, нека сподели...
Режим на работа на компресора при климатроник Б4
Компресора на климатроника работи само когато външната температура е над 4-5 градуса. При минусови температури климатроника работи като обикновенно парно. Мине ли тези градуси компресора се включва и тогава работи ВИНАГИ.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Re
MirMin написа:....
много прашна тази тема бре Screwy
Съб Май 07, 2005 10:28 pm