Пасат Б2 малко се запали

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
SixKillerVR6
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б2 малко се запали

Мнениеот SixKillerVR6 » Пет 27 апр 2007 17:21

МОМЧЕТААААААААААААААААААААААААААААААААА НОВО 20.

Изгоря ми любовта на живота (пасата) :wavecry ...Днеска бащами званна и вика купи кабели за свещите че колата се запали.И познайте дали не бях пред инфаркт.За щастие наще са добре а колата е поизгоряла малко но е поправимо...та ако някой има някоя част за Б2 1,6бензин да свирка...трябва ми кутията за въздушния филтър,капаците на ангренажния ремак,може би и генератор(още не се знае,но се е понапекал и той)...и така ако някой може да помогне да казва...предстои яко :077:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 27 апр 2007 18:01

Някаква предполагаема причина?

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Пет 27 апр 2007 19:14

Съчуствам ти! Виждал съм да няколко пъти да гори кола с газова, ама си написал "бензин", та ако споделиш защо се е запалил може да ни е полезно.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пет 27 апр 2007 19:50

еми то е ясно .... къса се някое "неправилно" маркуче, олива бензинец тук там , кабели , загряти части - бол и се почва "веселбата" ..... добре, че що годе ти се е разминало ..... :wink:

Потребителски аватар
SixKillerVR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SixKillerVR6 » Пет 27 апр 2007 22:36

колата е газ/бензин...честно казано най-изгоряло е при клапана (ел-магнитен клапан) за каз/бензин...незнам дали правилно съм го написал но има и за ръчно превключване(врътка една) може би просто щото е имало гориво там и за тва....аз мисля че за тази работа имат причина и бушоните щото веднаж баща ми слага 2-3 менте бушона че му се наложи (нямаше други подръка) и може и от тях да е станала белята...незнам...сега заминавам на русе на изпит и няма да мога да се занимавам да го правя но като се варна в неделя ще го подхвана...може и да открия някаква логична причина.
Щетите за щастие не са кой знае какво ама към 500лв си заминават.
Най гадното ми е за боята на капака щото са като го боядисам ще даде няква разлика ,а нали е метали :lol: ще ми е куцо.ама здраве да е.

МАРИЯНА
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот МАРИЯНА » Съб 28 апр 2007 9:40

Съжалявам за колата!
Добре, че е бил малкия дявол и не е станало по-лошо!
Миналото лято и ние със съпруга ми замалко да се запалиме.
Прибирахме се с опела и спряхме да пазаруваме. Като се връщахме към колата видяхме, че нещо тече отпред при двигателя. Отвори капака и що да види?
От утайника, който беше сложил тече бензин, въпреки, че карахме на газ.
Щом отвори капачката на резервоара и от там изфуча много яко.
Предположихме, че се е запушил отдушника на резервоара и като се прибрахме /на бензин, за да спадне налягането в резервоара/съпруга ми проби малка дупчица на капачката на резервоара.

Потребителски аватар
Vladko_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladko_1 » Пон 30 апр 2007 13:13

подобен случай само че бях с пежо 405.От това пежо нямах никакви оплаквания обаче си сложиж газова уредба и от там тръгна цялата работа.Не беше работила отдавна на бензин и момента в който превкючвам вищам огън от страни на капака.Нищо съществено но ходих до София Франс Ауто да си търся карбуратор та след това от два направих един ...

Emo_VW
Автомобил:
Двигател:

Аэ също иэгорях и то беше эащото карах

Мнениеот Emo_VW » Чет 03 май 2007 19:15

kbot написа:Съчуствам ти! Виждал съм да няколко пъти да гори кола с газова, ама си написал "бензин", та ако споделиш защо се е за палил може да ни е полезно.
Аэ също иэгорях и то беше эащото карах предимно на гаэ а маркучите эа бенэин се напукали и като обърнах горивото-пушеци и всичко под капака иэгоря!

Върни се в “Passat”