musura написа:Колеги, много зависи човек с какви дрехи е, защото и те се наелектрезиратНали се сещате, че зимата по-често се ползват вълнени материи, от колкото през лятото
едно найлоново яке може да ти изцъкли очите като стъпиш на земята

Wish_Master написа:Много много странно. От 2 дни като слизам от колата ме дрънчи. Просто отключвам, сядам, тръгвам да ставам и като пипна вратата - прас. Никога досега не ме е праскало ток от мойта кола, не съм променял нито начина си на обличане, нито нещо друго. Това "явление' обаче съвпада с слагането на ксенон на колата. Какво може да се направи? Да не би нещо по свързването да не е както трябва, но пък защо ме бие и когато колата не е палена и фаровете изобщо не са пускани?
scuba написа:Нищо общо няма с ксенона. Аз не съм слагал ксенон, а от 7 дена ме трещи като тиква, Мислех че е от палтото. Смених го. Никъф ефект. Не знам от кво е. За тва затварям вратата като натискам стъклото
Kingpin написа:minimiro написа:По точно този повод.... веднъж гледах по дискавъри на какво се дължи този ефект...
Начи научното обяснение е че пролетно време ставало някакво отместване на земята от нормалната ос на въртене което пораждало силно наелектризиране в атмосферата и тока само дири де да ва тресне
Споко за известно време преминавал ефекта
Атмосферата не се наелектрезира бре, магнитното поле на земята се променя в правопропорционална константа на магнитното поле на Юпитер, който от своя старана въртейки се на 753,172,011 км от земята създава гравитационно свиване на пространство-времето, от което се получава изместване на ъгъла на земната ос под ъгъл от 45 градуса спрямо Черната дупка в съзвездието "Конска глава" и така се получава магнитно-резонантен хиперпространствен мини-тунел, през който минават положително заредени частици (неизвестни), превличат се от магнитното поле на Земята и се забиват в нея със свръхсветлинна скорост, което от своя страна йонизира хладкият пролетен въздух, защото количеството кислород в него е в средната норма и молекулярния разпад е рамките на допустимото. Абе с две думи сложете си антистатик
kopitko написа:И мене ме перка яко тока..Между другото може да стане искра .. Даваха по Дискавъри точно от статично електричество, една жена си беше сложила яко лак за коса и след като слезна от колата, докато зареждаше бензин, се образува искра ,и и пламна косата, а после и маркуча, от кадето наливаше бензин.
Затова не е толкова безопасно .
dragomir1402 написа:kopitko написа:И мене ме перка яко тока..Между другото може да стане искра .. Даваха по Дискавъри точно от статично електричество, една жена си беше сложила яко лак за коса и след като слезна от колата, докато зареждаше бензин, се образува искра ,и и пламна косата, а после и маркуча, от кадето наливаше бензин.
Затова не е толкова безопасно .
докато не видя в "разбивачи на митове" не вярвам
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 43 госта