Само Мене Ли Ме Удря Ток....

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Вто 01 май 2007 12:46

musura написа:Колеги, много зависи човек с какви дрехи е, защото и те се наелектрезират :idea: Нали се сещате, че зимата по-често се ползват вълнени материи, от колкото през лятото mhihi

едно найлоново яке може да ти изцъкли очите като стъпиш на земята mhihi

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Пон 25 фев 2008 15:42

Много много странно. От 2 дни като слизам от колата ме дрънчи. Просто отключвам, сядам, тръгвам да ставам и като пипна вратата - прас. Никога досега не ме е праскало ток от мойта кола, не съм променял нито начина си на обличане, нито нещо друго. Това "явление' обаче съвпада с слагането на ксенон на колата. Какво може да се направи? Да не би нещо по свързването да не е както трябва, но пък защо ме бие и когато колата не е палена и фаровете изобщо не са пускани?

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 25 фев 2008 15:45

Wish_Master написа:Много много странно. От 2 дни като слизам от колата ме дрънчи. Просто отключвам, сядам, тръгвам да ставам и като пипна вратата - прас. Никога досега не ме е праскало ток от мойта кола, не съм променял нито начина си на обличане, нито нещо друго. Това "явление' обаче съвпада с слагането на ксенон на колата. Какво може да се направи? Да не би нещо по свързването да не е както трябва, но пък защо ме бие и когато колата не е палена и фаровете изобщо не са пускани?

Нищо общо няма с ксенона. Аз не съм слагал ксенон, а от 7 дена ме трещи като тиква, Мислех че е от палтото. Смених го. Никъф ефект. Не знам от кво е. За тва затварям вратата като натискам стъклото :-)

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пон 25 фев 2008 15:55

Аз нон стоп пържа колежките в офиса... и те подсачат... :lol: Много ток събирам... :shock

Потребителски аватар
Nick_axe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nick_axe » Пон 25 фев 2008 15:59

хах и мен яко ме дрънчеше ток и не можех да се сетя от какво е... ама като си измих колата и спря токобиенето... сигурно ми е била сърдита количката :lol:

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Пон 25 фев 2008 16:01

scuba написа:Нищо общо няма с ксенона. Аз не съм слагал ксенон, а от 7 дена ме трещи като тиква, Мислех че е от палтото. Смених го. Никъф ефект. Не знам от кво е. За тва затварям вратата като натискам стъклото :-)

Просто единственото променено от както ме трещи тока е поставянето на ксенона. Днес е вторият ден. Бая се притеснявам да няма нещо дефектно ако наистина проблема са баластите, да не вземе да ме издрънчи прекалено яко някой път. Иначе смятам да изпера тапицериите и да пробвам с други дрехи и обувки. Ще тествам и на приятелката ми как се отразява :)

П.п А пък колко е мръсна, просто не е истина. Явно и през автомивката ще трябва да мина.

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Пон 25 фев 2008 16:05

Kingpin написа:
minimiro написа:По точно този повод.... веднъж гледах по дискавъри на какво се дължи този ефект...
Начи научното обяснение е че пролетно време ставало някакво отместване на земята от нормалната ос на въртене което пораждало силно наелектризиране в атмосферата и тока само дири де да ва тресне :)
Споко за известно време преминавал ефекта :)

Атмосферата не се наелектрезира бре, магнитното поле на земята се променя в правопропорционална константа на магнитното поле на Юпитер, който от своя старана въртейки се на 753,172,011 км от земята създава гравитационно свиване на пространство-времето, от което се получава изместване на ъгъла на земната ос под ъгъл от 45 градуса спрямо Черната дупка в съзвездието "Конска глава" и така се получава магнитно-резонантен хиперпространствен мини-тунел, през който минават положително заредени частици (неизвестни), превличат се от магнитното поле на Земята и се забиват в нея със свръхсветлинна скорост, което от своя страна йонизира хладкият пролетен въздух, защото количеството кислород в него е в средната норма и молекулярния разпад е рамките на допустимото. Абе с две думи сложете си антистатик :shock

:woooow:

Последна промяна от Kingpin на Пон 25 фев 2008 16:25, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
dragomir1402
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragomir1402 » Пон 25 фев 2008 16:13

kopitko написа:И мене ме перка яко тока.. :) Между другото може да стане искра .. Даваха по Дискавъри точно от статично електричество, една жена си беше сложила яко лак за коса и след като слезна от колата, докато зареждаше бензин, се образува искра ,и и пламна косата, а после и маркуча, от кадето наливаше бензин. :) Затова не е толкова безопасно .

докато не видя в "разбивачи на митове" не вярвам

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пон 25 фев 2008 16:26

dragomir1402 написа:
kopitko написа:И мене ме перка яко тока.. :) Между другото може да стане искра .. Даваха по Дискавъри точно от статично електричество, една жена си беше сложила яко лак за коса и след като слезна от колата, докато зареждаше бензин, се образува искра ,и и пламна косата, а после и маркуча, от кадето наливаше бензин. :) Затова не е толкова безопасно .

докато не видя в "разбивачи на митове" не вярвам

е аз май точно това гледах преди около седмица - или разбивачи на митове, или нещо подобно, беше по Дискавъри - ставаше въпрос възможно ли е при зареждане с гориво да се самозапалиш.... ама не помня какво стана, късно беше и заспах...

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пон 25 фев 2008 16:35

Абсолютно всеки път ме бие пустия му ток :evil:
Вече му взех цаката - излизам и бутам от стъклото и не ме бие.
Забелязвам обаче, че като заключвам с ключа в момента в който допра ключа в патрона се появява искра :shock след като съм слязал де

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Пон 25 фев 2008 16:40

И все пак имам съмнения, че е от ксенона. Единия баласт е хванат за планката на сирената на алармата. Освен да има някаква утечка или незнам. Немога да си обясня как иначе преди това не съм имал проблеми, а сега дрънча всеки път щом се кача и сляза от колата.

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пон 25 фев 2008 16:42

[quote="Wish_Master"][/quote]
Лесно ще го провериш, развий баласта от там и пак пробвай, ще видиш че пак ще те бие тока

Потребителски аватар
dimitkoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimitkoto » Пон 25 фев 2008 17:18

Бие си, не е само по нашта марка..

Аз се бях видял в чудо.. риска е на лице точно след като станете от седалката. Попрочетох, и наистина ако се държите за метална част на колата от момента на ставане докато стъпите на земята после сте в безопастност.

Аз се държа за дръжката на вратата понеже е метална, и вече няма бум-прас. Преди това на всяко слизане ме паткаше и ми идеше да я наритам... ма аз жена не бия, та на колата ли да посегна.. :roll:

Това с голфа не ми се е случвало, ама аудито нещо киселяк излезе.

А ако ше се здрависвате с неприятни хора след слизане - може и без разреждане, оръжието е винаги на разположение :) Примерно ако полиционер ви покани да си вземете документите и да отидете с него до караулката... :twisted:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 25 фев 2008 17:24

Трябва яко внимание с тия статични тоци. То на всички компутарни части пише
ПРЕДИ ДА МОНТИРАТЕ КАКВОТО И ДА Е БИЛО, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПИПНЕТЕ НЕЩО МЕТАЛНО.
Доказано е, че може да се получи заряд от голям волтаж без голям ампераж.

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Пон 25 фев 2008 17:35

е мен си ме пере по рождение :wink: иначе това е статично електричество от тапицерията като се търкаш много

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”