като дигна 130 и голфа почва да се тресе, като с увеличаване на скоростта се увеличава и тресенето. към 150 имам чувството че ще се разпадне. обаче не го прави постоянно има случаи да карам със 140 и да не тресе изобщо.
в повечето случаи тресе.
някакви идеи?

голф-а се тресе яко
- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Re: голф-а се тресе яко
go6u написа:като дигна 130 и голфа почва да се тресе, като с увеличаване на скоростта се увеличава и тресенето. към 150 имам чувството че ще се разпадне. обаче не го прави постоянно има случаи да карам със 140 и да не тресе изобщо.
в повечето случаи тресе.
някакви идеи?

- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф-а се тресе яко
go6u написа:като дигна 130 и голфа почва да се тресе, като с увеличаване на скоростта се увеличава и тресенето. към 150 имам чувството че ще се разпадне. обаче не го прави постоянно има случаи да карам със 140 и да не тресе изобщо.
в повечето случаи тресе.
някакви идеи?
Все едно аз съм го писал.

Имам същия проблем и не знам как да го реша.

Не съм ходил на гумаджия още , но може и да отида да видим какво ще стане.

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
go6u написа:горе долу к'ви пари струва баланса?
Да знаеш тия гадове гумажиите обезателно ще ти кажат ,че джантите са криви за да ти вземат 14 лв вместо 2!Това новата мода за рекетиране....Аз 2 дни след т.н. изправяне ходих на гумаджията и той ми каза...криви са джантите влязъл си в дупка....А аз му казах е сега ще се обадя на едни братлета да те заврат в задната дупка на някое куче,защото два дни колата стоя пред блока, а преди два дни тук твоя колега ми изправя джантите!
и досега си карам с тези т.н. криви джанти без да тресе и с не повече от 10 гр. баланс на гума.....Верицата им гумаджийска!
Така,че внимавай при кого ще ходиш!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
bboikov написа:Според мен е от гумите, ако са стари, сега е топло, цъфнали са, но без да се вижда отвън. Нарича се ако не се лъжа нарушаване на структурата на гумата. Най-вероятно задните. При топло се усещя повече. Имал съм такъв проблем с гуми втора ръка.
Мисля,че колегата е много прав!При гумите втора ръка ако си сменил посоката на предишното въртене настъпва структурно разрушаване на пластовете тъй като силите на теглене тават противоположни на предишните....Краен ефект крива гума и биене...
Колкото до препоръка за добър гумаджия за София(пък и за Варна)не мога да ти дам...НО!!!!!
Ако спазваш това което ще ти напиша по-долу трудно ще те излъжат.
1.Стой плътно до гумаджията от свалянето до монтажа на колелото-понякога изродите изкривявт джантата от пренатягане.
2.Не разрешавай да ти натягат болтовете на джантата с въздушен винтоверт-със игурност ще ти ги пренатегнат до степен на път да е можеш сам да ги развиеш
3.Ако ти кажат,че джантата и крива накарай ги да я завъртят на бавни обороти на уреда за изправяне-следи внимтелно показалеца колко се отдалечава от линията на колелото(2-3 мм не означава крива джанта)
4.Следи как ти прави баланса и дали преди баланса мери джантата и вкарва параметрите и в компютъра.
5.Помни,че балансирането на гуми е най-нискоквалифицирания труд от автомобилното обслужване (след миенето на автомобили)и често се наемат хора с доста ниско интелектуално и образователно ниво.....
6.За да констатираш компетентността на гумаджията го попитай за цифрите и индексите написани отстрани на гумата -кой какво значи...ако ти говори глупости бягай далече!Няма да ти свърши работа
7.И разчитай все пак и на интуицията си
А накрая ако те излъже не му се усмихвай ами му тегли една тлъста майна и му пусни името и мястото на сервиза във форума!Да го знае цяла България!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”