Мебели от масив или от плоскости

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Viso
Автомобил:
Двигател:

Мебели от масив или от плоскости

Мнениеот Viso » Сря 02 май 2007 12:16

Колеги,
моля дайте съвет - като бяхме по празниците в Троян и Орешак си харесахме мебели от масив - кухня за към 1 900 лв. и спалня с гардероб за около 1 500 лв.
С транспорта и монтажа всичко се връзва към 3 700 лв.
Колебая се дали да ги поръчвам или да си търся кухня и спалня по 1 000 лв. от "Айко" и др. подобни.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 02 май 2007 12:31

винаги истинското дърво е най-красиво и внася много топлина. онези пресовани дрисни са ужасно банални и никак не ме кефят. ако парите не са ти проблем дървото си е дърво, но ако те смущава сумата /3700 са бая пари един голф 3 е това/ си взимай някви плоскости и не му мисли....кухня е не е човек...

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Сря 02 май 2007 12:31

От масив винаги е по-добре , но и по-скъпо Незнам къде си ги гледал тия мебели но предполагам че са от чам Ако не е обработен като хората се измята
В крайна сметка обаче масива си остава масив има и много хубави мебели от плоскости , но ще ти излязът доста по-скъпи от тези цени дето си казал , но те не са в АЙКО АЙКО е за шир потреба ако мога така да кажа
Мен ако питаш - масив

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Сря 02 май 2007 13:55

В моята кухня всичко е от масив - шкафовете, куненския ъгъл, махнах пищова (балконската врата с прозореца) и сложих чамова дограма на терасата. Даже мястото на пищова бях облицовал с чамови дъски. Всичко е в естествен цвят, след време чама като потъмнее става направо приказка. Обаче има едно но за съжаление. Чама много го обичат хлебарките тяхната м@миц@. :mad: Първо разкъртих облицовката и направих гипсов свод, сега съм на път да сменям дограмата с пластмасова. Та си прави изводите, ако си в панелка.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Мебели от масив или от плоскости

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 02 май 2007 14:06

Viso написа:Колеги,
моля дайте съвет - като бяхме по празниците в Троян и Орешак си харесахме мебели от масив - кухня за към 1 900 лв. и спалня с гардероб за около 1 500 лв.
С транспорта и монтажа всичко се връзва към 3 700 лв.
Колебая се дали да ги поръчвам или да си търся кухня и спалня по 1 000 лв. от "Айко" и др. подобни.

За тия пари ми намирисва ,че тоя масив не ще да е от най-хубавите :? Отделно и поддръжка :? Мое мнение е че за средностатистически българин по разумното решение е кухня от ламинат+каменен плот ама качествено направени и за по-малко пари пък след 5-10 години я камилата я камиларя.Масива е "бонбон работа" ама да имаш голяма сумичка и да опукаш сичко в дърво:врати,екстериорна дограма,обзавеждане.Вкъщи сме с "сбирщайн" масив по мебелите и дограмата и е отвратително ,а като сметнеш през годините колко праи са се дали :cry:

Потребителски аватар
Vextor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vextor » Сря 02 май 2007 14:22

За 1900 лв . няма фирма която да ти направи кухня от масив :!: Освен ако кухнята не е метър на мерър или МАСИВЪТ не е 4ам .... (тоест Бор )които по мое мниние не се 4исли към масивът ........

Във фирмата в която работя само спалня масив + нощните шкаф4ета илиза към 1000 лв. , НО не цялата спалня е масив . Таблата и нощните шкаф4ета са от МДФ-с естествн фурнир . Останалото е ка4ествен дъбов или буков материал ........

Гардероб или спалня от МАСИВ е ЛУДОСТ ...... Когато поскостите са прекалено големи с времето те се измятат и става грозна картинка .........

Ориентировъ4но ....
Гардероб 240/240/60 с външни страници от МДФ и плъзгащи се врати от МДФ струва около 1500-2000 лв. (корпусът е от ламинат )
Спалня - полумасив -1000 лева , ламинат около 300-500....
Кухня - към 800-900 лева на линеен метър за горни и долни шкафове .Корписите се правят от ламинат , а вратите от МДФ,масив или ламнинат ................ Цените навсякъде са горе доло еднакви .С изкю4ение на Платан където вси4ко е на дабъл ... Изклю4ение правят Коммо и Айко ,но както казват хората ... ТАМ ЕВТИНОТО илиза СКЪПО .....

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Сря 02 май 2007 14:24

Понеже правя ремонт ще се е изкажа :wink:

Първо смених дограмата, но намерих читав дълводелец, направи я по поръчка - дървен стъклопакет - мнооого добре. Излезе ми 1400 лв. /дъб/. Сега съм му поръчал вграден гардероб от същия материал.

Прозорците са с потъмнени нискоемисионни стъкла, как стои няма да ви казвам :061: /уточнявам, че блока не е панелен/.

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Сря 02 май 2007 15:07

Цените са супер. За мене офертата е добра. Масива е за предпочитане

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Сря 02 май 2007 15:16

Благодаря на колегите, които са взели отношение.
Уточнявам че не не става дума за чам, а за дъб или бук.
Кухнята, спалнята и гардероба не са изцяло масивни - мисля че ги правят комбинирано - от масив и МДФ.
Колегата Vextor го е обяснил по компетентно.
Въпросът ми беше дали си струва да спестя някой лев като взема от най-евтините кухни и спалня, или евтиното ще ми излезе най-скъпо.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 02 май 2007 15:19

Vextor написа:.....

Моето скромно мнение е същото :twisted: колега

А за кухня -> около 600 лв на линеен метър всичко барабар с проекта и монтажа -> само меламин(ПДЧ) -> всички материали и обков от Австрия. 8)

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 02 май 2007 15:22

madmen написа:
Vextor написа:.....

Моето скромно мнение е същото :twisted: колега

А за кухня -> около 600 лв на линеен метър всичко барабар с проекта и монтажа -> само меламин(ПДЧ) -> всички материали и обков от Австрия. 8)

Слушайте койота бе. Той мое и да е луд, ама с тва си вади хляба :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 02 май 2007 15:36

Viso написа:Благодаря на колегите, които са взели отношение.
Уточнявам че не не става дума за чам, а за дъб или бук.
Кухнята, спалнята и гардероба не са изцяло масивни - мисля че ги правят комбинирано - от масив и МДФ.
Колегата Vextor го е обяснил по компетентно.
Въпросът ми беше дали си струва да спестя някой лев като взема от най-евтините кухни и спалня, или евтиното ще ми излезе най-скъпо.

Да синтезирам:Масива си е масив ама не и в твоя случей.За тия пари по-добре вземи качествени МДФ отколкот масив/че и по-скъп/ама от най-куция.

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Мебели от масив или от плоскости

Мнениеот kotse_botse » Сря 02 май 2007 16:04

Viso написа:Колеги,

:офф И аз бях по празниците там, ама само Троянската сливова си харесах :lol: 8)

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Сря 02 май 2007 16:07

колега Viso, вземи си хвани някоя сериозна фирма, да ти направят стилни мебели, този масив в спалнята като го натиснат дървоядите, знаеш ли колко доволен ще останеш???

Потребителски аватар
Vextor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vextor » Сря 02 май 2007 17:57

shenko написа:колега Viso, вземи си хвани някоя сериозна фирма, да ти направят стилни мебели, този масив в спалнята като го натиснат дървоядите, знаеш ли колко доволен ще останеш???
Бате не си прав ,ама няма зна4ение :) . Нали е баицва и се лакира масива как дървояди :lol: :lol:

Сериозна фирма :wink: ЕТ"КЕДЪР".
тел. 0896660661
0896660662
0896660663
0896660664
магазин- кв. Борово улица "Борово" 50-и нещо не помня то4но :oops:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”