Колеги,
моля дайте съвет - като бяхме по празниците в Троян и Орешак си харесахме мебели от масив - кухня за към 1 900 лв. и спалня с гардероб за около 1 500 лв.
С транспорта и монтажа всичко се връзва към 3 700 лв.
Колебая се дали да ги поръчвам или да си търся кухня и спалня по 1 000 лв. от "Айко" и др. подобни.

Мебели от масив или от плоскости
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- teneketo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От масив винаги е по-добре , но и по-скъпо Незнам къде си ги гледал тия мебели но предполагам че са от чам Ако не е обработен като хората се измята
В крайна сметка обаче масива си остава масив има и много хубави мебели от плоскости , но ще ти излязът доста по-скъпи от тези цени дето си казал , но те не са в АЙКО АЙКО е за шир потреба ако мога така да кажа
Мен ако питаш - масив
В крайна сметка обаче масива си остава масив има и много хубави мебели от плоскости , но ще ти излязът доста по-скъпи от тези цени дето си казал , но те не са в АЙКО АЙКО е за шир потреба ако мога така да кажа
Мен ако питаш - масив
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В моята кухня всичко е от масив - шкафовете, куненския ъгъл, махнах пищова (балконската врата с прозореца) и сложих чамова дограма на терасата. Даже мястото на пищова бях облицовал с чамови дъски. Всичко е в естествен цвят, след време чама като потъмнее става направо приказка. Обаче има едно но за съжаление. Чама много го обичат хлебарките тяхната м@миц@.
Първо разкъртих облицовката и направих гипсов свод, сега съм на път да сменям дограмата с пластмасова. Та си прави изводите, ако си в панелка.

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Мебели от масив или от плоскости
Viso написа:Колеги,
моля дайте съвет - като бяхме по празниците в Троян и Орешак си харесахме мебели от масив - кухня за към 1 900 лв. и спалня с гардероб за около 1 500 лв.
С транспорта и монтажа всичко се връзва към 3 700 лв.
Колебая се дали да ги поръчвам или да си търся кухня и спалня по 1 000 лв. от "Айко" и др. подобни.
За тия пари ми намирисва ,че тоя масив не ще да е от най-хубавите

- Vextor
- Автомобил:
- Двигател:
За 1900 лв . няма фирма която да ти направи кухня от масив
Освен ако кухнята не е метър на мерър или МАСИВЪТ не е 4ам .... (тоест Бор )които по мое мниние не се 4исли към масивът ........
Във фирмата в която работя само спалня масив + нощните шкаф4ета илиза към 1000 лв. , НО не цялата спалня е масив . Таблата и нощните шкаф4ета са от МДФ-с естествн фурнир . Останалото е ка4ествен дъбов или буков материал ........
Гардероб или спалня от МАСИВ е ЛУДОСТ ...... Когато поскостите са прекалено големи с времето те се измятат и става грозна картинка .........
Ориентировъ4но ....
Гардероб 240/240/60 с външни страници от МДФ и плъзгащи се врати от МДФ струва около 1500-2000 лв. (корпусът е от ламинат )
Спалня - полумасив -1000 лева , ламинат около 300-500....
Кухня - към 800-900 лева на линеен метър за горни и долни шкафове .Корписите се правят от ламинат , а вратите от МДФ,масив или ламнинат ................ Цените навсякъде са горе доло еднакви .С изкю4ение на Платан където вси4ко е на дабъл ... Изклю4ение правят Коммо и Айко ,но както казват хората ... ТАМ ЕВТИНОТО илиза СКЪПО .....

Във фирмата в която работя само спалня масив + нощните шкаф4ета илиза към 1000 лв. , НО не цялата спалня е масив . Таблата и нощните шкаф4ета са от МДФ-с естествн фурнир . Останалото е ка4ествен дъбов или буков материал ........
Гардероб или спалня от МАСИВ е ЛУДОСТ ...... Когато поскостите са прекалено големи с времето те се измятат и става грозна картинка .........
Ориентировъ4но ....
Гардероб 240/240/60 с външни страници от МДФ и плъзгащи се врати от МДФ струва около 1500-2000 лв. (корпусът е от ламинат )
Спалня - полумасив -1000 лева , ламинат около 300-500....
Кухня - към 800-900 лева на линеен метър за горни и долни шкафове .Корписите се правят от ламинат , а вратите от МДФ,масив или ламнинат ................ Цените навсякъде са горе доло еднакви .С изкю4ение на Платан където вси4ко е на дабъл ... Изклю4ение правят Коммо и Айко ,но както казват хората ... ТАМ ЕВТИНОТО илиза СКЪПО .....
- bboikov
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже правя ремонт ще се е изкажа
Първо смених дограмата, но намерих читав дълводелец, направи я по поръчка - дървен стъклопакет - мнооого добре. Излезе ми 1400 лв. /дъб/. Сега съм му поръчал вграден гардероб от същия материал.
Прозорците са с потъмнени нискоемисионни стъкла, как стои няма да ви казвам
/уточнявам, че блока не е панелен/.

Първо смених дограмата, но намерих читав дълводелец, направи я по поръчка - дървен стъклопакет - мнооого добре. Излезе ми 1400 лв. /дъб/. Сега съм му поръчал вграден гардероб от същия материал.
Прозорците са с потъмнени нискоемисионни стъкла, как стои няма да ви казвам

- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
Благодаря на колегите, които са взели отношение.
Уточнявам че не не става дума за чам, а за дъб или бук.
Кухнята, спалнята и гардероба не са изцяло масивни - мисля че ги правят комбинирано - от масив и МДФ.
Колегата Vextor го е обяснил по компетентно.
Въпросът ми беше дали си струва да спестя някой лев като взема от най-евтините кухни и спалня, или евтиното ще ми излезе най-скъпо.
Кухнята, спалнята и гардероба не са изцяло масивни - мисля че ги правят комбинирано - от масив и МДФ.
Въпросът ми беше дали си струва да спестя някой лев като взема от най-евтините кухни и спалня, или евтиното ще ми излезе най-скъпо.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Viso написа:Благодаря на колегите, които са взели отношение.
Да синтезирам:Масива си е масив ама не и в твоя случей.За тия пари по-добре вземи качествени МДФ отколкот масив/че и по-скъп/ама от най-куция.
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Мебели от масив или от плоскости
Viso написа:Колеги,

- Vextor
- Автомобил:
- Двигател:
Бате не си прав ,ама няма зна4ениеshenko написа:колега Viso, вземи си хвани някоя сериозна фирма, да ти направят стилни мебели, този масив в спалнята като го натиснат дървоядите, знаеш ли колко доволен ще останеш???

Сериозна фирма

тел. 0896660661
0896660662
0896660663
0896660664
магазин- кв. Борово улица "Борово" 50-и нещо не помня то4но

Върни се в “ОФФ-Топик - други”