Голф 4 ГТИ vs Голф 4 ГТИ

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Сря 02 май 2007 12:45

Sir T написа:не знам .. :roll: имам много работа в следващите месеци и ми пуши главата.

Ееее, тогава едва ли ще имаш 15-20 мин. та да се намерите и да се дръпнете! :lol: Разберете се нещо за есента- да е сигурно че ще си свободен!

Потребителски аватар
neon

Re: Голф 4 ГТИ vs Голф 4 ГТИ

Мнениеот neon » Сря 02 май 2007 12:49

Gunev написа:Здравейте колеги.Имам въпрос,интересхо ми е каква е причината.Карам голф 4 гти 1.8 турбо и се дръпнахме с едно момче със същия такъв голф,но неговия е чист сток,а моя е с чип на Дигитал Тунинг и трябва да има поне едно 180 коня.На 2 и 3 скорост бях само с около половин метър пред него,а на 4 бавно и спокойно си ме подмина,като се има предвид че колата ми е читава .Можете ли да ми обясните на какво се дължи това и какво да правя за напред.

Ами явно "чип тунинга" не е дал положителен резултат! Предполагам че си ръснал една капа с пари в Диджитал Тунинг, ама мини пак от там да си погледнат нещата! Шефа ми ходи при тях и беше много доволен- чипоса БМВ 7 серия и Гранд Чероки и не е имал оплакване, ама едва ли се е дърпал с други та да ги сравни.

Cordoba16vt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cordoba16vt » Сря 02 май 2007 13:23

Sir T написа:вариант да не ви вървят колите както би следвало? :roll: Аз не съм фен на драг състезанията изобщо, обичам завоичета, но моята кола на майтап съм я мерил с чипосано A4 1.8Tq и го очесах, A4 2.6q - и него, TT 1.8Tq (180hp) и него окъпах, A3 1.8T и него, набих и един Golf 1.8T като моя .. а моя си е сток, че и чукна 190 000км. Вярно, че си го пазя и поддържам ама .. :roll: На Божура съм я пускал веднъж, докато нямаше никой и даде 16.01

.......което е време на чипосан 1.8 20в турбо.

просто имаш късмет - купил си си чипната кола

мога да ти кажа и конете -горе долу :)

Cordoba16vt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cordoba16vt » Сря 02 май 2007 13:28

emmko написа:
Sir T написа:не обичам да си тормозя колата .. ако се засечем по магистралите .. може, карам бързичко, но иначе едва ли .. :roll:

А с мойта ,кога 6те ги замерим ,4е ми интересно просто от любопитство
,аз сам сток дори катализатор си имам (което веднага се разбира ,по миризмата)о6те ни6ти4ко не съм бутал само нови све6ти ,консумативи,гуми разбира се и рециклиране на турбото! Та двете коли са ,като 2 капки вода (виждал съм твойта,а знам и мойта ,какво представлява :lol: !

ПС Просто искам едно сравнение!

Нека допалня имал съм ГТИ II-ka ГТИ III-ka,но тази най-ме забавлява от вси4ките , о6те 50-тина к.с. оба4е не са и изли6ни :lol: ,което са осъзнали и във VW и ето налице е Golf V GTI(надявам се и до него да се докопам :twisted: )

.......кво па му хареса на този туч ,4ката бре ;)

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 02 май 2007 15:19

Cordoba16vt написа:.......което е време на чипосан 1.8 20в турбо.

няма вариант да е чипосвана .. :roll: какво време дава сток Golf IV 1.8T на Божура?

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 02 май 2007 15:29

neon написа:
Sir T написа:не знам .. :roll: имам много работа в следващите месеци и ми пуши главата.

Ееее, тогава едва ли ще имаш 15-20 мин. та да се намерите и да се дръпнете! :lol: Разберете се нещо за есента- да е сигурно че ще си свободен!

вместо да си вреш носа, където не ти е работата с плоски и остроумни коментари, обмисли варианта, да не си много запознат с въпроса, който цитираш .. :roll:

Cordoba16vt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cordoba16vt » Сря 02 май 2007 16:52

Sir T написа:

няма вариант да е чипосвана .. :roll: какво време дава сток Golf IV 1.8T на Божура?

под 16.5 трудна работа - и как така няма вариант - от нова ли я караш?

Потребителски аватар
krisrs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krisrs » Сря 02 май 2007 18:23

Сир Т замерил ли си колата с друга Голф 4 ка Гти ?

:D

1,4mpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 1,4mpi » Сря 02 май 2007 18:36

Аз все си мисля,че синята ГТИ върви доста добре(даже прекалено) за сток-особено във високите скорости е малко съмнителна.Определено за кола с катализатор за смяна върви учудващо добре.

Потребителски аватар
krisrs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krisrs » Сря 02 май 2007 19:00

яко ми смарди каталиатора трябва да го сменям ! :)

Потребителски аватар
krisrs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krisrs » Сря 02 май 2007 19:04

Gunev

ти с какви коли си се пускал и какви са резултатите ? например :Astra 2.0 16v 150 , golf 4 gti , golf 3 gti 150 ks , Golf II KR , Audi A3 1.8T ...

Gunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gunev » Сря 02 май 2007 21:09

Ма за ко ти е тоя катализатор бе брато...земи го мани,па и на 3-та да ме рендосваш... :P
Интересен факт е,че преди теб се пуснах с един фиат тъпо(без лоши чувства) 2.0 148 коня и бях пред него само с около 2 коли..а съм се пускал и с една хонда сивик 1.6 в-тек 125 коня ма нея с много я минах и най-интересното е че съм се пускал и с едно момче с голф 3 гти с 170 коня двигател и пича още на 1-ва беше с половин кола назад...мен за тва ми стана толкоз интересно ти що тъй ма мина...

Gunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gunev » Сря 02 май 2007 21:20

neon

ами верно е,че много скъпо,ма аз тогава не бях чувал за колегата Brezel,щото разбрах,че той слага доби чипове,а и те дават 5 години гаранция,което също доста ме привлече..не съм се обръщал към тях за тоя проблем,но преди време,точно след като сложих чипа,когато турбината се позатопли хубаво докато си я настъпвам,от време на време към 4200 оборота изпускаше налягането и двигатела работеше на авариен режим и като превклиуча на следваща предавка пак 4200 някъде го прави отново.Беше ми свършил съединителя и в началото не знаех за тоя проблем,но след като смених съединителя го усетих,отидох при тях и думите на господин Дончев бяха :"Аз такъв чип съм слагал на 25 такива двигателя,1000% не е от чипа,провери си колата и тогава ме обвинявай."И нищо не направи.Отидох ФВ и 4 часа ми тестваха колата и се оказа че е екстра и няма от какво друго да е освен от чипа.Написаха ми и становище за естеството на проблема,но така и не съм отишал пак в Дигитал,не ми е останало време.Та мисълта ми беше че на мен не ми свършиха особена работа.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 02 май 2007 21:56

Cordoba16vt написа:
Sir T написа:

под 16.5 трудна работа - и как така няма вариант - от нова ли я караш?

втори собственик, първия не е слагал 100% сигурно!

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Сря 02 май 2007 23:25

Sir T написа:
neon написа:

вместо да си вреш носа, където не ти е работата с плоски и остроумни коментари, обмисли варианта, да не си много запознат с въпроса, който цитираш .. :roll:

Тц, тц, тц! Нахрани ме и тука! Не ти издържа душицата само на лични! Явно не съм запознат с въпроса, който очевидно е доста сложен!!! Другото съм ти го пуснал на ЛС! :D

Върни се в “Силов тунинг”