Пробит бензинопровод на Б3 - проблемът е решен
- mickoff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пробит бензинопровод на Б3 - проблемът е решен
Снощи през нощта като се прибирах от Пловдив по магистралата карайки с около 100км/ч настъпих нещо с дясната предна гума и то се удари някъде в средата на купето. След около 30 сек замириса на бензин и спрях. Като легнах под купето видях, че бензинопровода е пробит /не знам дали е връщащият или нормалният/. Махнах предпазителя на бензиновата помпа и така теча почти спря и се прибрах нормално /имам газова уредба и карам основно на газ /. Въпроса ми е къде да отида да ми подменят с нов бензинопровода. Пасата е 89г 1,8 RP моноинжекция.

Последна промяна от mickoff на Чет 03 май 2007 8:10, променено общо 1 път.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
за София не знам братче.Иначе вариант -купуваш медна тръба за газ, отгряваш я на газов котлон и я огъваш по твоята .закрепваш я към купето със стандартните метални скоби в добавка с кабелни превръзки. Щутцери едва ли ще се намерят.Връзките ги правиш с маркуч за бензин за високо налягане и червячни скоби. Но тази връзка да е на достъпно за оглед и смяна място поради много високото качество на маркучите. И поне веднъж годишно правиш оглед на тези маркучи за пукнатии . Уж хубави уж немски или европес=йски ама за 1-2 години се напукват.
По принцип става и със заварка на щутцерите, но заварчиците не се навиват да заваряват там където е минавало бензин.
По принцип става и със заварка на щутцерите, но заварчиците не се навиват да заваряват там където е минавало бензин.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Не позволява ли някаква снадка на място за да не сменяш цялата тръбичка (минава през на майната си).Аз гледах че на моя пасат отад при филтъра има две парчета маркуч и съдейки по ръждясването на всичко около тях не са пипани бизликите 5-6 години.Ако има възможност срежи подходящо тръбата,запили двата края да не драска и сложи едно парченце маркуч с две яки скоби и стягай.Отгоре намотай с изолирбанд за да не ръждясват скобите и става вечно.
Иначе по симеон Правят тръбички по размер и с накрайници така че ако все пак искаш да я смениш там е точното място (незнам само къде точно ама имаше някъде табелки).
Успех!
Иначе по симеон Правят тръбички по размер и с накрайници така че ако все пак искаш да я смениш там е точното място (незнам само къде точно ама имаше някъде табелки).
Успех!
- blackpearl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- blackpearl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: