Избор на двигател
- Cherepaha
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
yossarian написа:Cherepaha написа:За западна Европа немам идея, но в Атина и Солун центъра е забранен през лятото за лични дизелови автомобили от доста години ...
Би ли пояснил къде точно са тия зони и защо дизелите да не могат да влизат?
Атина и Солун взети заедно са под 1% от населението на европа, т.е. предполагам че и сам се сещаш колко струва примера ти.
Аз не съм дал пример, щото не защитавам тезата на човека. Дадох малко суха статистика само в отговор на конкретния ти въпрос "Къде са точно тия зони" ....
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- brabus
- R-циклопедист на VW

- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
GTI си е GTI
т.е. с две ръце и два крака съм за 1.8Т Някой каза, че една кола не е само двигател. Напълно прав е. Нивото на оборудване, което върви серийно с GTI трябва да го доплащаш при друг модел. Ще кажеш кое? Ами най-малко седелките Recaro, спортното окачване (невероятна стабилност, спрямо нормалния Голф ... това при факт, че и двете окачвания са в ред) и доста дребни, но важни неща.
Разхода.
И при двата двигателя имаш турбина, така че според мен тук са еднакви като поддръжка. Разхода на гориво. Доста относително. Само да кажа, че мое съседче с ПД 131 кс под 9,5~10 л градско не пада (говоря за София). Труден избор! Аз съм пристрастен към бензина. Уважавам много дизела, но според мен той се купува от "витрина" - нов и то за да бъде каран много.
Разхода.
И при двата двигателя имаш турбина, така че според мен тук са еднакви като поддръжка. Разхода на гориво. Доста относително. Само да кажа, че мое съседче с ПД 131 кс под 9,5~10 л градско не пада (говоря за София). Труден избор! Аз съм пристрастен към бензина. Уважавам много дизела, но според мен той се купува от "витрина" - нов и то за да бъде каран много.
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
handycam написа: в Европа в момента се прокарва идея да се направят екологични зони в които дизелови автомобили няма да могат да влизат
Абе незнам дали и прав. Знаеш ли колко с инвестира в тия мотори. Таква планове са си вече реалност и просто като платиш 300 евро повече му тураш Филтър за твърди частици или както се казва там. (Rußpartikelfilter) и си караш навсекъде(плащаш и повечко данъци но не е много плаяещо)
Разбира си прав за тази забрана ако имаш впредвид наще дизели из софия снабдени с Powerbox-ове и изтърбушени катализатори. Та 2 неща са сигурни.
1.Има още доста време докато забранят дизела заради екологичността му.
2. Цената на дизела нема да падне поне в близко бъдеще.
-
deliveryman
- Автомобил:
- Двигател:
- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
Против помпа-дюзата няма нищо против просто няма да мога да слагам каква да е нафта, а ако ще зареждам скъпа нафта, по-добре да си карам бензин. Да не говорим за евентуална поддръжка или ако нещо стане заради нашата "качествена" нафта.
Както казаха и колегите по-горе дизел не се купува да се гледа и лъска, а да се кара следователно читава 1.8Т ще се намери по-гледана(не е гаранция де).
п.с Толкова ли е голяма трагедията ако се сложи газов инжекцион на този мотор?
Иначе да взимам чистия 1.8 - 125к.с не са малко, ама после да не си го блъскам в кратуната...
Както казаха и колегите по-горе дизел не се купува да се гледа и лъска, а да се кара следователно читава 1.8Т ще се намери по-гледана(не е гаранция де).
п.с Толкова ли е голяма трагедията ако се сложи газов инжекцион на този мотор?
Иначе да взимам чистия 1.8 - 125к.с не са малко, ама после да не си го блъскам в кратуната...
- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
brabus написа:FreeSoul написа:.... ама после да не си го блъскам в кратуната...
Точно така ще стане!
Знаех си, че това ще кажеш
п.с Моля, темата да не се заключва
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”