Помощ, откраднаха ми пасата

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 02 май 2007 19:28

Те и да кажат, според мен пак няма какво да се направи, набележат ли я колата, няма спасение :cry: Съжалявам за случилото ти се... просто в тая държава трябва да караме някакви трошки, дето никой не ги иска, за да си сигурен, че няма да ти я откраднат. :( Хубави коли карат само мафиотите, дето крадат хубавите коли на другите :(((( тъпа държава смотана престъпническа! :( няма помощ от никъде...

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Сря 02 май 2007 19:32

kekata написа:аз се замислям над нещо друго - не били трябвало полицаите, официално, при условие че в Практикер толкова редовно изчезват коли, да пуснат съпбщение, в което да кажат че тези паркинги са практически неохраняеми, защото аз наистина не знаех че може на такова оживено място, с камери да се случи това... според мен, полицията в случая трябва да вземе отношение

Е къде да го пуснат тва съобщение, по ТВ ли? Нема значение къде ти е колата, от всякъде могат да я дигнат ....

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 02 май 2007 19:52

Cherepaha написа:
kekata написа:аз се замислям над нещо друго - не били трябвало полицаите, официално, при условие че в Практикер толкова редовно изчезват коли, да пуснат съпбщение, в което да кажат че тези паркинги са практически неохраняеми, защото аз наистина не знаех че може на такова оживено място, с камери да се случи това... според мен, полицията в случая трябва да вземе отношение

Е къде да го пуснат тва съобщение, по ТВ ли? Нема значение къде ти е колата, от всякъде могат да я дигнат ....
    Прав е колегата всички големи вериги осигуряват безплатен а не охраняем паркинг и не носят отговорност за разбити или изчезнали МПС-та. :?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 02 май 2007 19:56

Теодор написа:
Cherepaha написа:

Прав е колегата всички големи вериги осигуряват безплатен а не охраняем паркинг и не носят отговорност за разбити или изчезнали МПС-та. :?

е ако искате да ви осигурят и свирка с федерос...

kekata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kekata » Сря 02 май 2007 20:26

да бе, колега, не споря... не говоря конкретно за една кола, говоря по принцип - ето оказа се че там често пукат гуми и ограбват хората, оказва се ( в няколко форума четох) че на практикер на паркинга има не една а доста откраднати коли - ами ако се каже - ОФИЦИАЛНО - че там има доста кражби ... мислиш ли че няма да затегнат поне малко мерките за сигурност? ами че нали тия хора там са отишли да пазаруват, не да си пазят колите?! че дори и каско да имаш, пет каскота даже, какво ще те спаси да не ти пукнат гумата и като спреш да те ограбят??? замислете се малко - не е правилно такав аинформация да стои потулена.. ако знае човек че еди къде си се случва често нещо подобно, ще си има едно наум и ще се оглежда.. а какво внушават тия фирми - тука е безопасно - пазарувайте спокойно.. ами че те ако искат, не могат ли за месец да изловят кой ги прави тия неща?! това важи и за полицаите, които са наоколо - знаят си района.. но не правят нищо...

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 02 май 2007 20:41

kekata написа:ами ако се каже - ОФИЦИАЛНО - че там има доста кражби ... мислиш ли че няма да затегнат поне малко мерките за сигурност? ами че нали тия хора там са отишли да пазаруват, не да си пазят колите?!

Прав си бе,колега.......недей да се нервираш,че и без това не ти е леко :roll:
Дано си намериш колицата :roll:

Потребителски аватар
ChampioN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChampioN » Чет 03 май 2007 13:03

В държава, където полицайте стоят на хубавите пътища зад ограничение 40 набутани в храстите като маймуни, за да вземат 10лв за ядене ? Голяма вероятност има и те да са замесени в това, получавайки по някой лев за неразрешаването и потулването на случая. Та как виждаш в цялата тази картинка да обявяват/ охраняват такива места ? Прекалено дълго си живял в Англия, по-добре мисли как да си върнеш колата :)

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Чет 03 май 2007 15:25

Някъде бях прочел за една идеика при кражба : Веднага след като установиш,че ти липсва возилото хващаш първото такси (добре е да е от голяма компания), даваш 10 кинта на шофера и му казваш да обяви по радиото за открадната кола и че даваш награда от ХХХ лв. за информацията! Все пак големите фирми имата около 300-500 автомобила пръснати из София!! Все някой ще го мерне! :cry:

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 03 май 2007 15:33

VW_FEN написа:Те и да кажат, според мен пак няма какво да се направи, набележат ли я колата, няма спасение :cry: Съжалявам за случилото ти се... просто в тая държава трябва да караме някакви трошки, дето никой не ги иска, за да си сигурен, че няма да ти я откраднат. :( Хубави коли карат само мафиотите, дето крадат хубавите коли на другите :(((( тъпа държава смотана престъпническа! :( няма помощ от никъде...

Държавата са хората в нея. Тъпите са хората. Ние сме хората :) Следователно ние сме си виновни че държавата ни е тъпа :!:

kekata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kekata » Чет 03 май 2007 16:30

@Champion - наистина си прав - плачевно ни е положението.. но зависи само от нас - в голяма степен поне, дори и ако не е само, да направим нещата както в Англия.. там също се крадат коли, разбира се, но не в такива мащаби.. ето какво писах в един друг форум, кажете как ви се струва идеята:

но поне е хубаво да се запомнят тия неща и да са обица на ухото на всеки от нас... мисля върху подобна идея - как да се раздуха тази немърливост по паркингите и безучастието на полицията... ще пиша тука какви идеи имам и се надявам заедно да измъдрим нещо което поне малко да понамали кражбите в БГ... ще пиша и по останалите форуми за автомобили.. мисля си като начало да направя някакъв сайт, където всеки да може да опише случая си - с дати, имена и т.н. защото във всеки форум, където писах досега имаше поне още два-три подобни случаи... ако всички са на едно място, може наистина някоя медия (може и повече от една) да се заинтересува.. проблема си е актуален според мен. какво мислите?

така или иначе живеем в тази държава, аз поне си я харесвам, така че, каквото мога ще направя поне малко да мръдне напред

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Чет 03 май 2007 16:34

Ако това ще те успокои, преди време на един колега му бяха откраднали 3-ката и след 2-3 дена я намери...
Успех, и бягай при полицаите, не ги оставяй намира. Тук в нета няма как да ти помогнем за съжаление :cry:

kekata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kekata » Чет 03 май 2007 16:48

:) ами аз да бягам, само че едва днес следобед назначиха оперативен по моя случай - мина една седмица вече... така че това с полицаите вече ми е в тежест... ама ще мина по каналния ред ;) няма как то се видяло, пък знае ли човек :cry:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 03 май 2007 16:55

kekata написа::) ами аз да бягам, само че едва днес следобед назначиха оперативен по моя случай - мина една седмица вече... така че това с полицаите вече ми е в тежест... ама ще мина по каналния ред ;) няма как то се видяло, пък знае ли човек :cry:
да не те шашкам но щом до сега не са те потърсили шанса да си върнеш колата с/у едни скромнни 4000лв е много минимален.обикновенно се обаждат до 1/2дни да не кажа часове. та количката или е на чаркове или е отпътувала към братска Румъния /там е последния хит така се чува/.
а и коли не се крадат само от Практикер. ами и от болници където пристигат от прованса без каско и ги оставят. имаше една болница /да не казвам коя/ на ден чезнеха по 5 коли около нея без застраховки.

kekata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kekata » Чет 03 май 2007 19:05

е що да не казваш коя??? нали утре някой наш колега ще го набучат там?! напротив - нека казваме - колкото повече - по-добре!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 03 май 2007 19:17

kekata написа:е що да не казваш коя??? нали утре някой наш колега ще го набучат там?! напротив - нека казваме - колкото повече - по-добре!
    Пирогов водеше класацията до преди няколко години сега незнам но сигурно пак е в челото :cry:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”