Помагайте с идеи за габарити....

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Помагайте с идеи за габарити....

Мнениеот Tishku » Пет 04 май 2007 12:37

Та значи, имам си нови фарчета Хела, обаче имам проблем.
Понеже нямам мигачите в бронята, а на фара има само 1 място за мигач/габарит ми трябват някакви идеи. Ако не в краен случай, според вас кое да избера, да имам мигачи от пред или габарити? :roll:

Изображение
Изображение

пп. В момента съм с габарити
HELP :oops:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 04 май 2007 12:50

Според мен мигачи - много по-важни и информативни са. Габарити ползваш ли изобщо, и ако да - колко ? А и тяхната функция може да се "изземе" от DRL (Day Running Lights), например.

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Пет 04 май 2007 12:52

gr_kanev написа:Според мен мигачи - много по-важни и информативни са. Габарити ползваш ли изобщо, и ако да - колко ? А и тяхната функция може да се "изземе" от DRL (Day Running Lights), например.

Ами да кажем че почти не ги ползвам (габаритите).
А това за ДРЛ-а не го разбрах :roll:

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пет 04 май 2007 13:12

Tishku написа:
gr_kanev написа:Според мен мигачи - много по-важни и информативни са. Габарити ползваш ли изобщо, и ако да - колко ? А и тяхната функция може да се "изземе" от DRL (Day Running Lights), например.

с Две думи .. слагай мигачите и това е 8)

за ДРЛ погледни в търсачката и по-точно секция ПРОДАВА и по-точно автор Л&Р

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Пет 04 май 2007 14:38

tankishev написа:
Tishku написа:

с Две думи .. слагай мигачите и това е 8)

за ДРЛ погледни в търсачката и по-точно секция ПРОДАВА и по-точно автор Л&Р

Сложих :oops:
Абе аз темите ги знам ама принципа на работа не ми е мн мн ясен :D

Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_tt » Пет 04 май 2007 14:48

Честити ти фарчета колега.
Да те питам как са ти свързани?
Т.е. като пуснеш дългите (вътрешните крушки), късите изгасват ли или светят едновременно с дългите?
И ако светеят едновременно дали няма опастност да се нагреят много... и да се постопят....

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Пет 04 май 2007 14:56

joro_tt написа:Честити ти фарчета колега.
Да те питам как са ти свързани?
Т.е. като пуснеш дългите (вътрешните крушки), късите изгасват ли или светят едновременно с дългите?
И ако светеят едновременно дали няма опастност да се нагреят много... и да се постопят....

Ами, да, дългите светят заедно с късите.... Ами старите ми фарове бяха турски и не се стопиха от дългите, а Хелата много ме съмнява да се стопи :wink:

пп. Сега някой ако ми каже какво и как да се барне по релето за мигачите да не цъкат толкова бързо цена няма да има :oops:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 04 май 2007 15:12

Идеята ми беше, че имаше разработки на наши колеги (съфорумци) да се ползват за ДРЛ дългите, но с намалена мощност. Та ако ще ползваш габарити, да ползваш такива ДРЛ. Релето от какво е почнало да цъка по-бързо - след смяната на фаровете ли ? Нещо лампите ти по мигачите да са с друга мощност (малко ме съмнява да има връзка, ама все пак) ?

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Пет 04 май 2007 15:16

gr_kanev написа:Идеята ми беше, че имаше разработки на наши колеги (съфорумци) да се ползват за ДРЛ дългите, но с намалена мощност. Та ако ще ползваш габарити, да ползваш такива ДРЛ. Релето от какво е почнало да цъка по-бързо - след смяната на фаровете ли ? Нещо лампите ти по мигачите да са с друга мощност (малко ме съмнява да има връзка, ама все пак) ?

Баш от това е :) не са 15W а са 5W и не натоварват релето достатъчно и цъка все едно имам изгоряла крушка а нямам, и малко ме дразни :D

Потребителски аватар
ANDREYO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANDREYO » Пет 04 май 2007 15:31

Tishku написа:
gr_kanev написа:Идеята ми беше, че имаше разработки на наши колеги (съфорумци) да се ползват за ДРЛ дългите, но с намалена мощност. Та ако ще ползваш габарити, да ползваш такива ДРЛ. Релето от какво е почнало да цъка по-бързо - след смяната на фаровете ли ? Нещо лампите ти по мигачите да са с друга мощност (малко ме съмнява да има връзка, ама все пак) ?

Баш от това е :) не са 15W а са 5W и не натоварват релето достатъчно и цъка все едно имам изгоряла крушка а нямам, и малко ме дразни :D
взимаи са от бриколаж има колкото вата искаш слагаш и караш и релето мога идеално :twisted:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Пет 04 май 2007 15:34

Ама това са габаритни крушки, нали се сешташ колко са големи? Незнам дали има габаритна 15вата! Ако има ще съм страшно доволен, ама незнам къде да проверя :oops:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Нед 06 май 2007 14:26

Момчета, проблема с цъкането си остава :help:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 06 май 2007 14:36

не са 15 а 21 вата стандартните.
мога да ти забавя релето ама ще се забавят много и аварийните, които сега цъкат нормално въпреки крушките.
5в + това са недостатъчни за мигач-трябва да се помисли как да вкараме 21 вата... :roll:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Нед 06 май 2007 23:42

vaskoto1 написа:не са 15 а 21 вата стандартните.
мога да ти забавя релето ама ще се забавят много и аварийните, които сега цъкат нормално въпреки крушките.
5в + това са недостатъчни за мигач-трябва да се помисли как да вкараме 21 вата... :roll:

Да през деня не са много забележими... Айде да измислим нещо а?:)
пп. На zaemon9977 му е барнато релето и аварийните не са много по бавни, може да го направим така докато измислим нещо а? :D

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пон 07 май 2007 0:14

Колега моята :idea: е да си сложиш габаритчета от тези кадето са с 6 или незнам колко диода в един цокал,като разпробиеш отвор и сложиш фасунка от въртешната страна и я лепнеш с покси полчец,а мигачите да ги инсталнеш над габаритите :wink:
А другото което се сештам,защо да не си сложиш ангелски поглед :shock :shock :shock

Върни се в “Направи си сам!”