Леко ПТП

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Jazzblade
Автомобил:
Двигател:

Леко ПТП

Мнениеот Jazzblade » Съб 05 май 2007 1:06

Здравейте, колеги! Днес ми се случи леко ПТП. Едно маце пред мен с BMW тръгна рязко назад! :shock Преди да ме удари, натиснах клаксона, но нямаше ефект. Имам леки поражения, но имам пълно каско. Въпросът ми е: трябва ли да ходя до застрахователната компания, където й е сключена гражданската или направо при моята с каското? Благодаря! :?:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 05 май 2007 2:27

Направо при твоята, като носиш протокола от КАТ.

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Съб 05 май 2007 8:09

тя ли е виновна?
Кат викахте ли?

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Съб 05 май 2007 8:45

Muncho написа:Направо при твоята, като носиш протокола от КАТ.

даааам напрао при застраховелите с протокола от Кат,
а и добре дошъл във форума :) :welcome_to_group

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 05 май 2007 10:45

С протокола от КАТ. Ако тебе са ти писали виновен - отиваш при твоите застрахователи. Ако нея са писали виновна - отиваш при нейния застраховател, в този случай няма смисъл да си гърмиш твоето каско...

Потребителски аватар
Jazzblade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jazzblade » Съб 05 май 2007 12:38

Тя беше виновна, но беше убедена, че не е! Цитирам: "Който е отзад - винаги е виновен. Не си спазвал дистанция." Казах й че не караме назад, за да спазвам дистанция и т.н. Нямаше как да дам назад върху другите коли, не си и го помислих даже. Тя каза, че по нейната кола няма щети и няма да вика КАТ и аз ги извиках. Това е!
jafara написа:а и добре дошъл във форума :) :welcome_to_group

Благодаря!
: vw fen

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 05 май 2007 14:34

dobrinb написа:С протокола от КАТ. Ако тебе са ти писали виновен - отиваш при твоите застрахователи. Ако нея са писали виновна - отиваш при нейния застраховател, в този случай няма смисъл да си гърмиш твоето каско...

точно така!
само не разбрах в акта на КАТ кой е посочен за виновен?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 05 май 2007 14:59

в сублиВния момент се е изложила яко каката....трябвало да спазваш дистаниция...мале требеше я запишеш тая щеше да спечели награда....

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Съб 05 май 2007 17:23

Jazzblade написа:Тя беше виновна, но беше убедена, че не е! Цитирам: "Който е отзад - винаги е виновен. Не си спазвал дистанция."..Тя каза, че по нейната кола няма щети и няма да вика КАТ и аз ги извиках. Това е!

:shock :shock
Е няма такава наглост! :roll:
.. случвало ми се е нещо подобно
Бях със служебната кола, един "Убавец" реши да излиза назад от локалното на Р. Паметник и въпреки, че три коли спряхме по средата на къговото, за да го изчакаме да излезе, явно разстоянието му беше малко... Засили се на задна и газ.. предположих, че ще ме удари и му свирнах, ама нъц- той явно си мислеше че си има още място...
Нямах щети, малко поожулена броня, но нищо повече...
Това, което ме вбеси беше непукизма му.. Включи си първа човека и си замина, без да се обърне даже...да не говорим да спре, да погледне има ли щети- няма ли, да се извини и т.н...

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

.....

Мнениеот XIKS » Съб 05 май 2007 17:29

при застрахователя в bul ins имат 3 дневен срок да заявиш щетата изпуснеш ли го гориш

Потребителски аватар
Jazzblade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jazzblade » Съб 05 май 2007 22:15

Ludia написа:само не разбрах в акта на КАТ кой е посочен за виновен?

Тя е посочена за виновна! (оставаше и да не е така :lol )

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Сря 16 май 2007 0:33

В тази връзка да си споделя какво ми се случи наскоро, за да не пускам нова тема. Връщам се аз от ТУ-София. Карам си бавно по Г. Димитров към 4-ти километър и понеже там има разни пешходни пътеки по спирките решавам да спра на едната, на която имаше чакащ човек. Намалявам аз бавничко и гледам един с Голф 3 зад мен блее на някъде и после видя, че спирам и намали по-рязко. След това свирнах на човека на пешеходната, защото и той блееше и в този момент зад мен се чу "джиш". И кво да вида? Някой ударил голфа зад мен. И момчето от голфа направи някви жестове все едно аз съм виновен, че съм спрял на пешеходната пътека. Щях да остана да помогна с нещо ако мога, след като видях жестовете реших, че не заслужава и си продължих. Ако е от форума - не съм виновен че спазвам закона :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 16 май 2007 6:31

Jazzblade написа:Тя беше виновна, но беше убедена, че не е! Цитирам: "Който е отзад - винаги е виновен. Не си спазвал дистанция." Казах й че не караме назад, за да спазвам дистанция и т.н. Нямаше как да дам назад върху другите коли, не си и го помислих даже. Тя каза, че по нейната кола няма щети и няма да вика КАТ и аз ги извиках. Това е!

Да не е била блондинка mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Сря 16 май 2007 7:21

:welcome_to_group

Ходи при твоя застраховател да ти опишат колата, пък те ще си дръпнат парите от нейния.

Винаги на пътя има по някой идиот!!! :evil:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 16 май 2007 7:31

dobrinb написа:С протокола от КАТ. Ако тебе са ти писали виновен - отиваш при твоите застрахователи. Ако нея са писали виновна - отиваш при нейния застраховател, в този случай няма смисъл да си гърмиш твоето каско...

Кой ти каза че го гърми :roll:
Отиваш при твоя Застраховател, там те оглеждат и ти осигуряват евентуално сервиз-100% покриване на щетите и след това си търсят Регрес към Застрахователя на виновника!
По Гражданска обезщетението се изчислява по експертна оценка, която не винаги покрива разходите за ремонт!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”