Леко ПТП
- Jazzblade
- Автомобил:
- Двигател:
Леко ПТП
Здравейте, колеги! Днес ми се случи леко ПТП. Едно маце пред мен с BMW тръгна рязко назад!
Преди да ме удари, натиснах клаксона, но нямаше ефект. Имам леки поражения, но имам пълно каско. Въпросът ми е: трябва ли да ходя до застрахователната компания, където й е сключена гражданската или направо при моята с каското? Благодаря! 
- Jazzblade
- Автомобил:
- Двигател:
Тя беше виновна, но беше убедена, че не е! Цитирам: "Който е отзад - винаги е виновен. Не си спазвал дистанция." Казах й че не караме назад, за да спазвам дистанция и т.н. Нямаше как да дам назад върху другите коли, не си и го помислих даже. Тя каза, че по нейната кола няма щети и няма да вика КАТ и аз ги извиках. Това е!
Благодаря!

jafara написа:а и добре дошъл във форума![]()
Благодаря!

- Nadya_
- Автомобил:
- Двигател:
Jazzblade написа:Тя беше виновна, но беше убедена, че не е! Цитирам: "Който е отзад - винаги е виновен. Не си спазвал дистанция."..Тя каза, че по нейната кола няма щети и няма да вика КАТ и аз ги извиках. Това е!
Е няма такава наглост!
.. случвало ми се е нещо подобно
Бях със служебната кола, един "Убавец" реши да излиза назад от локалното на Р. Паметник и въпреки, че три коли спряхме по средата на къговото, за да го изчакаме да излезе, явно разстоянието му беше малко... Засили се на задна и газ.. предположих, че ще ме удари и му свирнах, ама нъц- той явно си мислеше че си има още място...
Нямах щети, малко поожулена броня, но нищо повече...
Това, което ме вбеси беше непукизма му.. Включи си първа човека и си замина, без да се обърне даже...да не говорим да спре, да погледне има ли щети- няма ли, да се извини и т.н...
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
.....
при застрахователя в bul ins имат 3 дневен срок да заявиш щетата изпуснеш ли го гориш
- mishu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В тази връзка да си споделя какво ми се случи наскоро, за да не пускам нова тема. Връщам се аз от ТУ-София. Карам си бавно по Г. Димитров към 4-ти километър и понеже там има разни пешходни пътеки по спирките решавам да спра на едната, на която имаше чакащ човек. Намалявам аз бавничко и гледам един с Голф 3 зад мен блее на някъде и после видя, че спирам и намали по-рязко. След това свирнах на човека на пешеходната, защото и той блееше и в този момент зад мен се чу "джиш". И кво да вида? Някой ударил голфа зад мен. И момчето от голфа направи някви жестове все едно аз съм виновен, че съм спрял на пешеходната пътека. Щях да остана да помогна с нещо ако мога, след като видях жестовете реших, че не заслужава и си продължих. Ако е от форума - не съм виновен че спазвам закона

- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Jazzblade написа:Тя беше виновна, но беше убедена, че не е! Цитирам: "Който е отзад - винаги е виновен. Не си спазвал дистанция." Казах й че не караме назад, за да спазвам дистанция и т.н. Нямаше как да дам назад върху другите коли, не си и го помислих даже. Тя каза, че по нейната кола няма щети и няма да вика КАТ и аз ги извиках. Това е!
Да не е била блондинка

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
dobrinb написа:С протокола от КАТ. Ако тебе са ти писали виновен - отиваш при твоите застрахователи. Ако нея са писали виновна - отиваш при нейния застраховател, в този случай няма смисъл да си гърмиш твоето каско...
Кой ти каза че го гърми
Отиваш при твоя Застраховател, там те оглеждат и ти осигуряват евентуално сервиз-100% покриване на щетите и след това си търсят Регрес към Застрахователя на виновника!
По Гражданска обезщетението се изчислява по експертна оценка, която не винаги покрива разходите за ремонт!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”