Почистване на нагара в двигателя
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- deyan_petrov
- Автомобил:
- Двигател:
- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвахме да почистим нагара на Г2 1.8 Ми, като пръскахме вода преди моното. Изпърскахме около 200 мл., но ефекта беше никакъв. Не се появиха бели пушеци от ауспуха, а единственото което се получи е, че се втвърдиха много маркучите на охлаждащата течност. Нормално ли е да са толкова твърди/маркучите/ при условие, че колата много загря. Давайте съвети къде да пръскаме, че да почистим пущината. Дали да свалим пластмасовия капак на моното и тогава да леем вода или по друг начин. Помагайте който е имал същия проблем и го е решил. Защото вече си мислим, че пустия голф 2 гори и водата!!!
- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
venll-vr написа:Пробвахме да почистим нагара на Г2 1.8 Ми, като пръскахме вода преди моното. Изпърскахме около 200 мл., но ефекта беше никакъв. Не се появиха бели пушеци от ауспуха, а единственото което се получи е, че се втвърдиха много маркучите на охлаждащата течност. Нормално ли е да са толкова твърди/маркучите/ при условие, че колата много загря. Давайте съвети къде да пръскаме, че да почистим пущината. Дали да свалим пластмасовия капак на моното и тогава да леем вода или по друг начин. Помагайте който е имал същия проблем и го е решил. Защото вече си мислим, че пустия голф 2 гори и водата!!!
Абе я вижте да няма балончета в казанчето на антифриза

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
на вниманието на невярващите!!!!ако някои иска мога да му заснема и видео 4е методът върши работа,изпробвал съм го над 60коли разли4ни марки и мотори,като след това пробвам колата и на газанализатор,само ще добавя 4е след поенето аз сменям малко по късно свещи и въздушен филтър и ефекта е О4ЕВАДЕН,не о4евиден
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
ми незнам аз пак съм на мнение че не е много здравословно за мотора.......а все пак някаква добавка.......гледам някой каза нещо по горе..........?И тази добавка чисти ли или е профилактична да не се мърсивеселин написа:jaba7a написа:Dangerous ми се вижда тая работа с водата.....няма ли някакви добавки за тез маторетки да се почистят...
Аз на vaskoto1 му вервам по принципначи щом си го е правил на пасата и не се е пре..ал матора сичко е ок!

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- jettro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:Абе и аз не му виждам много смисала след като добавките за бензинови мотори чистят и клапаните-или греша
Добавките само спомагат да не се натрупват гадости, по скора са превантивна мярка. Или поне аз не съм попаднал на други.
Поенето с водичка го пробвах и определено имаше ефект.
Но по принцип два пъти в годината използва един почиствощ спрей на Валволин...ефекта е същия но той чисти и моното, затова го предпочитам....