Почистване на нагара в двигателя

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
deyan_petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deyan_petrov » Пон 23 окт 2006 20:01

а дали не пада нешто и в цилиндара я помислете :!:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 24 окт 2006 7:59

deyan_petrov написа:а дали не пада нешто и в цилиндара я помислете :!:

Абе пич то от там излиза,не да влиза. нешто се пише със Щ ,я помисли малко.

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Чет 26 окт 2006 17:30

Пробвахме да почистим нагара на Г2 1.8 Ми, като пръскахме вода преди моното. Изпърскахме около 200 мл., но ефекта беше никакъв. Не се появиха бели пушеци от ауспуха, а единственото което се получи е, че се втвърдиха много маркучите на охлаждащата течност. Нормално ли е да са толкова твърди/маркучите/ при условие, че колата много загря. Давайте съвети къде да пръскаме, че да почистим пущината. Дали да свалим пластмасовия капак на моното и тогава да леем вода или по друг начин. Помагайте който е имал същия проблем и го е решил. Защото вече си мислим, че пустия голф 2 гори и водата!!!

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пет 27 окт 2006 12:37

Батки не се излагаите с тая вода сложете и една нормална добавка.
Стига сте пръскали вода щото освен бял пушек да не излезе и някое
друго бутало :shock

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Пет 27 окт 2006 13:42

venll-vr написа:Пробвахме да почистим нагара на Г2 1.8 Ми, като пръскахме вода преди моното. Изпърскахме около 200 мл., но ефекта беше никакъв. Не се появиха бели пушеци от ауспуха, а единственото което се получи е, че се втвърдиха много маркучите на охлаждащата течност. Нормално ли е да са толкова твърди/маркучите/ при условие, че колата много загря. Давайте съвети къде да пръскаме, че да почистим пущината. Дали да свалим пластмасовия капак на моното и тогава да леем вода или по друг начин. Помагайте който е имал същия проблем и го е решил. Защото вече си мислим, че пустия голф 2 гори и водата!!!

Абе я вижте да няма балончета в казанчето на антифриза :D

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 27 окт 2006 21:30

на вниманието на невярващите!!!!ако някои иска мога да му заснема и видео 4е методът върши работа,изпробвал съм го над 60коли разли4ни марки и мотори,като след това пробвам колата и на газанализатор,само ще добавя 4е след поенето аз сменям малко по късно свещи и въздушен филтър и ефекта е О4ЕВАДЕН,не о4евиден

Потребителски аватар
vladtod®
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Съб 28 окт 2006 8:48

Щом си казал я направи един клип да видат всички разликата и да спрат да говорят празни приказки.

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Съб 28 окт 2006 14:47

дам определено ще е много интересно защото и аз си мисля че е пълна глупост това а да рискуваш двиг. за 2500лв. като спестяваш от добавка за 10лв. си е направо далавера :lol:

Потребителски аватар
vladtod®
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Съб 05 май 2007 11:13

аве тука никой не е писал от миналата година,някой друг да сподели впечатления ,че и мен ме сърбят ръцете да попръскам малко.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 05 май 2007 13:51

Мен малко ме е страх да си правя такива експерименти но ще опитам(може би) :roll:

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Съб 05 май 2007 16:00

Dangerous ми се вижда тая работа с водата.....няма ли някакви добавки за тез маторетки да се почистят... :roll:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 05 май 2007 19:30

jaba7a написа:Dangerous ми се вижда тая работа с водата.....няма ли някакви добавки за тез маторетки да се почистят... :roll:

Аз на vaskoto1 му вервам по принцип :wink: начи щом си го е правил на пасата и не се е пре..ал матора сичко е ок!

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Съб 05 май 2007 20:11

веселин написа:
jaba7a написа:Dangerous ми се вижда тая работа с водата.....няма ли някакви добавки за тез маторетки да се почистят... :roll:

Аз на vaskoto1 му вервам по принцип :wink: начи щом си го е правил на пасата и не се е пре..ал матора сичко е ок!
ми незнам аз пак съм на мнение че не е много здравословно за мотора.......а все пак някаква добавка.......гледам някой каза нещо по горе..........?И тази добавка чисти ли или е профилактична да не се мърси :roll:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 05 май 2007 20:34

Абе и аз не му виждам много смисала след като добавките за бензинови мотори чистят и клапаните-или греша :?

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jettro » Съб 05 май 2007 22:43

Rabbit_TDI написа:Абе и аз не му виждам много смисала след като добавките за бензинови мотори чистят и клапаните-или греша :?

Добавките само спомагат да не се натрупват гадости, по скора са превантивна мярка. Или поне аз не съм попаднал на други.
Поенето с водичка го пробвах и определено имаше ефект.
Но по принцип два пъти в годината използва един почиствощ спрей на Валволин...ефекта е същия но той чисти и моното, затова го предпочитам....

Върни се в “Направи си сам!”