Абе колега ти май много се чудиш.Като за начало реши за какво и до каква кола можеш да си позволиш и тръгвай да търсиш/щото повярвай ми от тва по сложно няма/.Двете коли са бая цифра като цена за запазен екземпляр с повечко екстри-и ТДИ и 1.8Т хората не си ги копуват за пазар-така че спора за покупката и как било трудно читав дизел да намериш важи и за 1.8Т.Принципно турбинирането на бензинка е една идея по-несполучливо от дизел,ама тва в кръга на теорията щото не съм чул някви особенни лоши отзиви за 1.8Т.ТДИ няма как да върви колкото 1.8Т/като цяло нафта не може да е по-бегачка от бензин освен варианта нафта+турбо vs. атмосферен бенц/

Ама същото така за едно и също вървене 1.8Т няма как да гори колкото ТДИ/проста физика-к.п.д./.Твърдението че 1.8Т виждаш ли при еди ква си скорост било по икономично от еди къв си разход на ТДИ-то е също толкова смешно както ТДИ с незнам си кви чипове-мипове ще хапне 1.8Т на светофара.Ако си копуваш 1.8Т за да го караш с постоянна скорост 110-120 по магистралата няма смисъл/ми то аз с моя "галабарник" като хвана магистралата 140 не пускам,че и гори 6/

Да дадеш пари за скъпо ТДИ да го набухаш с чипове и да сменяш хиляда чаркалъка за ъпгрейд и цялата тая гимнастика за да караш окономично,ама от време на време да си дърпаш с някоя Калибра на светофара също е безмислено.
Заключение: и дата мотар са така да се каже high class: при 1.8 Т си пърниш душата,при ТДИ откриваш удоволствието от всекидневното шофиране и щадиш джоба.
P.S.И най-важното купето да е ГТИ и ако може климатроник.