Проблем с обороти Голф 2 1.3NZ-Почти Решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с обороти Голф 2 1.3NZ-Почти Решено

Мнениеот Ugeorge » Нед 06 май 2007 8:32

Значи проблема е следния още от както си купих голфа преди година и половина оборотите на място не са наред. Разкачих ламбда сондата и от тогава са почти наред, но пак остана един проблем. От вчера имам табло с оборотомер и мога да кажа в какви граници не са наред оборотите. Като загася колата и после пак я запаля ако е загряла оборотите са около 500 може и малко отдолу и се налага да я форсирам за да се оправят. Преди да я загася са били малко под 1000. Също ако я карам на много ниски обороти примерно 900 и после като изключа от скорост со остават на 800, което си е нисичко за този мотор, трябва да е 950 +-50 според Аутодатата. И накрая когато пусна фаровете оборотите падат на 800, но пак не винаги някои път не падат, ако съм карал на около 3000 оборота преди това се държат без проблем. Като пусна дълги падат още повече щото съм с 4 фара, но това не е болка за умиране. Предложете някакви причини.

Последна промяна от Ugeorge на Вто 29 яну 2008 11:40, променено общо 3 пъти.

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Нед 06 май 2007 8:39

доколкото виждам в аутодата това е пълна инжекция.
Колега мисля че от дебитомера има възможност да се вдигат оборотите, но защо не наминеш към Васко да я погледне колата, да я закачи на компа и да разбере къде е проблема. Така само ще гадаем какъв е проблема.

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Нед 06 май 2007 14:11

Не може да се прави компютърна диагностика на тази инжекция а при ваското няма да се вредя щот към края на месеца заминавам за USA.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 06 май 2007 15:55

Колега щом имаш аутодата виж параметрите и измери датчика за температурата на мотора(синия той дава инфо на компа). Трябва ти един дигитален уред с възможност за измерване на температура,в ауто дата има написани стойности-градуси на охл.течност. Може той да се е :seeex и да лъже компа.
УСПЕХ :D :D

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Пон 07 май 2007 8:37

Мерси за мнението колега съвсем възможно е той да се окаже белята. Аз на времето го бях мерил и беше ОК и за това го изключих, ама го мерих при студена кола демек счетох че температурата на антифриза е колкото е навън измерена с живачен термометър. Ако някак си е изгубил качества при по-високите температури обаче може той да е проблема.

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Чет 08 ное 2007 19:33

Знам че темата е стара, но нямах време да отстраня проблема, защото не бях в БГ цяло лято и сега се позанимавах и открих от къде идва проблема. С течение на времето оборотите на място паднаха още, ако пусна рязко газта независимо от какви обороти и изключа от скорост колата почти гаснеше, оборотите падаха около 200 и надолу. Прочетох няколко теми в които беше обяснено, че дроселовата клапа се зацапва с времето, а на мен и маркуча за картерните газове ми се беше спукал и от там с времето е влизал прах. Та реших да почистя дроселовата клапа и като махнах дебелия въздоховод над нея бях ужасен. Не съм си представял че може да се изцапа толкова много. Моята кола има 2 клапи всъщност, малка и голяма. Голямата затваря плътно, а малката не и голямата се отваря само когато газта е натисната над половината. Поради тази причина малката беше много мръзна даже не се виждаше че е метална. След измиване с бензин и много търпение(защото беше много мръсно) всичко се оправи. Оборотите се вдигнаха дръстично и не падат при пускане на консуматори (падат с може би 50 об. съвсем леко пада стрелката). Даже седят към 1200 и сте се наложи малко да ги смъкна, явно клапата е била много мръсна като съм ги нагласял.

Потребителски аватар
svetoslav_sp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetoslav_sp » Чет 08 ное 2007 20:00

Колега с интерес прочетох за проблема с оборотите. Аз съм със същия двигател и същата пълна инжекция и при мен го има проблем. Интересуваме къде точно да търся дроселовата клапа и маркучите, понеже не съм добре запознат :D

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Пет 09 ное 2007 18:08

сега нямам време да търся снимки, по принцип имам ще кача до няколко дни, споко ще го оправиш и ще ти струва 100мл бензин или даже 50. :wink:

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Съб 10 ное 2007 8:57

Ето и една снимка, която показва къде е клапата, за нещастие нямах възможност да снимам по време на ремонта.
Изображение

Просто развиваш двата болта и махаш пластмасата и клапите са отдолу и са 2 на брой малка и голяма чистиш и двете и всичко трябва да е ОК ако там е проблема разбира се. Само при чистенето аз ползвах парцал напоен с бензин, внимавай някакви влакна от парцала да не паднат, защото ще отидат в двигателя. Успех!

Потребителски аватар
svetoslav_sp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetoslav_sp » Нед 11 ное 2007 12:20

Колега много ти благодаря, почистих клапата и за сега двигателя, когато е изключен от скорост на място работи перфектно без да падат оборотите :beer

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 11 ное 2007 17:29

Тая седмица и аз ще направя едно почистване вчера покрай перипетиите със "качествения" бензин погледнах и там и :shocked черно мръсно направо ужас.

Nojicata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nojicata » Нед 11 ное 2007 18:35

А на механична инжекция как да го направя ?

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Нед 11 ное 2007 18:47

Еее браво колега! Справил си се с оборотите - моя двигател е същия и имам също такъв проблем - паля двигателя и около 2мин държи на смукач стабилни обороти, но после падат на 400...... :evil: и така поне още 3-4 мин докато позагрее и се вдигнат на 900, но и тогава има малки колебания. Но сега след като знам къде може да е причината ще почистя клапата.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 11 ное 2007 19:45

Nojicata написа:А на механична инжекция как да го направя ?
:?:

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Пон 12 ное 2007 16:32

Ugeorge написа:... за нещастие нямах възможност да снимам по време на ремонта.

Една допълваща снимка:

Изображение

И аз почистих клапите, но за съжаление проблема при мен май е на друго място... :?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”