Проблем с обороти Голф 2 1.3NZ-Почти Решено
- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с обороти Голф 2 1.3NZ-Почти Решено
Значи проблема е следния още от както си купих голфа преди година и половина оборотите на място не са наред. Разкачих ламбда сондата и от тогава са почти наред, но пак остана един проблем. От вчера имам табло с оборотомер и мога да кажа в какви граници не са наред оборотите. Като загася колата и после пак я запаля ако е загряла оборотите са около 500 може и малко отдолу и се налага да я форсирам за да се оправят. Преди да я загася са били малко под 1000. Също ако я карам на много ниски обороти примерно 900 и после като изключа от скорост со остават на 800, което си е нисичко за този мотор, трябва да е 950 +-50 според Аутодатата. И накрая когато пусна фаровете оборотите падат на 800, но пак не винаги някои път не падат, ако съм карал на около 3000 оборота преди това се държат без проблем. Като пусна дълги падат още повече щото съм с 4 фара, но това не е болка за умиране. Предложете някакви причини.
Последна промяна от Ugeorge на Вто 29 яну 2008 11:40, променено общо 3 пъти.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси за мнението колега съвсем възможно е той да се окаже белята. Аз на времето го бях мерил и беше ОК и за това го изключих, ама го мерих при студена кола демек счетох че температурата на антифриза е колкото е навън измерена с живачен термометър. Ако някак си е изгубил качества при по-високите температури обаче може той да е проблема.
- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Знам че темата е стара, но нямах време да отстраня проблема, защото не бях в БГ цяло лято и сега се позанимавах и открих от къде идва проблема. С течение на времето оборотите на място паднаха още, ако пусна рязко газта независимо от какви обороти и изключа от скорост колата почти гаснеше, оборотите падаха около 200 и надолу. Прочетох няколко теми в които беше обяснено, че дроселовата клапа се зацапва с времето, а на мен и маркуча за картерните газове ми се беше спукал и от там с времето е влизал прах. Та реших да почистя дроселовата клапа и като махнах дебелия въздоховод над нея бях ужасен. Не съм си представял че може да се изцапа толкова много. Моята кола има 2 клапи всъщност, малка и голяма. Голямата затваря плътно, а малката не и голямата се отваря само когато газта е натисната над половината. Поради тази причина малката беше много мръзна даже не се виждаше че е метална. След измиване с бензин и много търпение(защото беше много мръсно) всичко се оправи. Оборотите се вдигнаха дръстично и не падат при пускане на консуматори (падат с може би 50 об. съвсем леко пада стрелката). Даже седят към 1200 и сте се наложи малко да ги смъкна, явно клапата е била много мръсна като съм ги нагласял.
- svetoslav_sp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето и една снимка, която показва къде е клапата, за нещастие нямах възможност да снимам по време на ремонта.
Просто развиваш двата болта и махаш пластмасата и клапите са отдолу и са 2 на брой малка и голяма чистиш и двете и всичко трябва да е ОК ако там е проблема разбира се. Само при чистенето аз ползвах парцал напоен с бензин, внимавай някакви влакна от парцала да не паднат, защото ще отидат в двигателя. Успех!

Просто развиваш двата болта и махаш пластмасата и клапите са отдолу и са 2 на брой малка и голяма чистиш и двете и всичко трябва да е ОК ако там е проблема разбира се. Само при чистенето аз ползвах парцал напоен с бензин, внимавай някакви влакна от парцала да не паднат, защото ще отидат в двигателя. Успех!
- svetoslav_sp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Еее браво колега! Справил си се с оборотите - моя двигател е същия и имам също такъв проблем - паля двигателя и около 2мин държи на смукач стабилни обороти, но после падат на 400......
и така поне още 3-4 мин докато позагрее и се вдигнат на 900, но и тогава има малки колебания. Но сега след като знам къде може да е причината ще почистя клапата.

- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”