Ел. стъкла - работят/не работят
- zdravko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ел. стъкла - работят/не работят
Може да е много тъпо, но аз чак днес разбрах защо ел.стъклата ми ту работят, ту не работят, когато колата не е на контакт
. Веднага след изключване на контакт работят, а малко след това - не. Оказа се, че работят докато се отвори И ЗАТВОРИ шофьорската врата, след това, до повторно даване на контакт няма сила, която да ги накара да заработят. Питах колегата ми, той е с МБ 124, той каза, че и на неговата кола е така. Имате ли идея защо е направено така, с каква цел? Много е неудобно, жената един път не можала да си свали стъклото и вика, по-добре да бяха с ръчка
А как може да се елиминира тази "защита"?
- zdravko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chefito написа:и при мен е така....логично е...значи в момента преди да е отворена вратата и е загасен контакта те чака да излезеш и след като излезеш елиминира всякакво смучене на ток...ако искаш по цяла нощ да ти свети и плафона и лампичките на вратите...помисли логично?
Ами за плафона мога да кажа, че малкия го е включвал без да забележа и си е работил като пич по цели нощи, пък и стъклата колко ли ток харчат когато не ги ръчкаш?
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
При моята кола съм забелязал следното : ако загася двигателя, ел. стъклата мога да ги движа още 10-15 мин, но ако не отварям коя да е предна врата (само с предни ел. стъкла съм - отварянето на задна врата не влияе). Ако загася двигателя, и отворя предна врата - край, дотук беше движението (до ново подаване на контакт). Нямам си представа каква е идеята, и дали подлежи на някакви настройки (от комфорт-модула).
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Тук има подробности- http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
Само че е възможно, твоят блок за управление на ел. стъклата да е в общ блок под задната седалка?
Само че е възможно, твоят блок за управление на ел. стъклата да е в общ блок под задната седалка?
И при мен е така с тази разлика, че като е отворена шофйорската врата работи винаги. Стъклата се дигат и ако се задържи ключът докрай надясно при заключване на шофйорската врата. На Фронтерата има една малка платчица коята подава захранване на управлението на стъклата и я върши тази работа, но на пасата за щастие още не знам как е
.
бат Вальо написа:Не мислите ли, че това е и с цел защита. Ако бачкат стъклата постоянно, ще вземе някой с една тел да натисне копчето и да ти свали стъклото и ....
всяко стъкло си има комфорт модул в машинката. По хубаво си ги оставете както са.
Според мен проблема е защо не работят при отворена шофйорска врата когато нищо не пазят и се налага да даваш контакт ако искаш да затвориш забравен прозорец например.
- zdravko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Boro написа:бат Вальо написа:Не мислите ли, че това е и с цел защита. Ако бачкат стъклата постоянно, ще вземе някой с една тел да натисне копчето и да ти свали стъклото и ....
всяко стъкло си има комфорт модул в машинката. По хубаво си ги оставете както са.
Според мен проблема е защо не работят при отворена шофйорска врата когато нищо не пазят и се налага да даваш контакт ако искаш да затвориш забравен прозорец например.
Всъщност, така работят, но това го разбрах едва след като пуснах темата и Boro каза, че неговите стъкла при отворена шофьорска врата работят - аз не бях забелязал, просто не ми е дошло на ума да пробвам