Ел. стъкла - работят/не работят

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Ел. стъкла - работят/не работят

Мнениеот zdravko » Пон 07 май 2007 13:44

Може да е много тъпо, но аз чак днес разбрах защо ел.стъклата ми ту работят, ту не работят, когато колата не е на контакт :shock. Веднага след изключване на контакт работят, а малко след това - не. Оказа се, че работят докато се отвори И ЗАТВОРИ шофьорската врата, след това, до повторно даване на контакт няма сила, която да ги накара да заработят. Питах колегата ми, той е с МБ 124, той каза, че и на неговата кола е така. Имате ли идея защо е направено така, с каква цел? Много е неудобно, жената един път не можала да си свали стъклото и вика, по-добре да бяха с ръчка :evil: А как може да се елиминира тази "защита"?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 07 май 2007 13:48

и при мен е така....логично е...значи в момента преди да е отворена вратата и е загасен контакта те чака да излезеш и след като излезеш елиминира всякакво смучене на ток...ако искаш по цяла нощ да ти свети и плафона и лампичките на вратите...помисли логично?

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdravko » Пон 07 май 2007 13:51

chefito написа:и при мен е така....логично е...значи в момента преди да е отворена вратата и е загасен контакта те чака да излезеш и след като излезеш елиминира всякакво смучене на ток...ако искаш по цяла нощ да ти свети и плафона и лампичките на вратите...помисли логично?

Ами за плафона мога да кажа, че малкия го е включвал без да забележа и си е работил като пич по цели нощи, пък и стъклата колко ли ток харчат когато не ги ръчкаш?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 07 май 2007 14:02

При моята кола съм забелязал следното : ако загася двигателя, ел. стъклата мога да ги движа още 10-15 мин, но ако не отварям коя да е предна врата (само с предни ел. стъкла съм - отварянето на задна врата не влияе). Ако загася двигателя, и отворя предна врата - край, дотук беше движението (до ново подаване на контакт). Нямам си представа каква е идеята, и дали подлежи на някакви настройки (от комфорт-модула).

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 07 май 2007 15:28

И двете предни стъкла могат да се отварят около 5мин след изваждане на ключа, като пр ляво след презапояване на всички спойки не забравя дори да си отворил вратата. (Направено е за некапризни жени :lol: и не подлежи на промяна.)

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пон 07 май 2007 15:52

идеята е да няма верига под напрежение, не заради харча на ток, а за да се избегне късо

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Пон 07 май 2007 16:13

А къде трябва да се намират спойките, които се презапояват? На ключа, на самото моторче или някъде при релетата?

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 08 май 2007 7:03

Тук има подробности- http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
Само че е възможно, твоят блок за управление на ел. стъклата да е в общ блок под задната седалка?

Boro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boro » Съб 12 май 2007 19:42

И при мен е така с тази разлика, че като е отворена шофйорската врата работи винаги. Стъклата се дигат и ако се задържи ключът докрай надясно при заключване на шофйорската врата. На Фронтерата има една малка платчица коята подава захранване на управлението на стъклата и я върши тази работа, но на пасата за щастие още не знам как е :lol: .

бат Вальо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот бат Вальо » Пон 14 май 2007 20:41

Не мислите ли, че това е и с цел защита. Ако бачкат стъклата постоянно, ще вземе някой с една тел да натисне копчето и да ти свали стъклото и ....
всяко стъкло си има комфорт модул в машинката. По хубаво си ги оставете както са.

Boro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boro » Вто 15 май 2007 13:14

бат Вальо написа:Не мислите ли, че това е и с цел защита. Ако бачкат стъклата постоянно, ще вземе някой с една тел да натисне копчето и да ти свали стъклото и ....
всяко стъкло си има комфорт модул в машинката. По хубаво си ги оставете както са.

Според мен проблема е защо не работят при отворена шофйорска врата когато нищо не пазят и се налага да даваш контакт ако искаш да затвориш забравен прозорец например.

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdravko » Вто 15 май 2007 14:04

Boro написа:
бат Вальо написа:Не мислите ли, че това е и с цел защита. Ако бачкат стъклата постоянно, ще вземе някой с една тел да натисне копчето и да ти свали стъклото и ....

Според мен проблема е защо не работят при отворена шофйорска врата когато нищо не пазят и се налага да даваш контакт ако искаш да затвориш забравен прозорец например.

Всъщност, така работят, но това го разбрах едва след като пуснах темата и Boro каза, че неговите стъкла при отворена шофьорска врата работят - аз не бях забелязал, просто не ми е дошло на ума да пробвам ;-)

Върни се в “Passat”