дайте съвет кое да си избера(ауди 80,пасат,хонда или голф3)

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Чет 10 май 2007 10:25

Rabbit_TDI написа:
Cherepaha написа:
Ludia написа:ама вие верно ли мислите че обявата за този голф е реална??? за 4000 лв???

Е па колко пари да е с тоз тунинг, 8000 ли ? mhihi

Специално с тоя тунинг и мотор може да е 10-15к.Вервай ми.

Не харесвам и не разбирам от тунинг. Факт е, че в западна посока тунинга на нормален автомобил (например 1.9 ТДИ 90 коня) сваля цената на колата, а не я качва. Сега, ако е уникат и само за ценители вече, ба ли му мамата .... mhihi

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 10 май 2007 10:27

Cherepaha написа:
Rabbit_TDI написа:
Cherepaha написа:
Ludia написа:ама вие верно ли мислите че обявата за този голф е реална??? за 4000 лв???

Е па колко пари да е с тоз тунинг, 8000 ли ? mhihi

Специално с тоя тунинг и мотор може да е 10-15к.Вервай ми.

Не харесвам и не разбирам от тунинг. Факт е, че в западна посока тунинга на нормален автомобил (например 1.9 ТДИ 90 коня) сваля цената на колата, а не я качва. Сега, ако е уникат и само за ценители вече, ба ли му мамата .... mhihi

И аз не харесвам ,ама специално тоя си личи че не е тюнинг и колата не е ТДИ а е РС ВР6 :idea: То и в БГ тунингован ТДИ сваля цената.

Потребителски аватар
nicki4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicki4 » Чет 10 май 2007 11:08

на голфа никой не отговаря на тела.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Чет 10 май 2007 11:17

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 12:40, променено общо 1 път.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Чет 10 май 2007 11:31

Колега, а качвал ли си се във изброените коли?

Ауди Б80, Пасат, Голф3, Хонда?
Защото все пак са различни, с различно поведение, и ако щеш и се карат по-различно...

Обмисли и разходите впоследствие - примерно дизел ли търсиш или бензин, газ... примерно дали ще харчи 8 бензин/9 газ /7 нафта на 100 градско... ако правиш по 1500+км на месец може и да е от значение...

Конкретно тази Хонда от снимката - като модел е ок за семейна кола - води се хечбек 6ген, по-голяма е от Голф, по-малка от Пасат... но точно тази кола е боклук - за един познат ходих да я гледам... трагедия - тавана е "тунингован" с телбод, удряна отпред(вижда се че е хлътнала решетката под капака и на снимката), удряна отзад... двигателя звучи като стар дизел :shock

Ориентирай се каква кола търсиш - ТИ. Според форума където попиташ ще ти препоръчат различна кола - нормално е!
Но ТИ ще я караш, така че иди и направи по кръгче с всеки модел, който ти се струва приемлив, ориентирай се кое да, кое не и след това избирай.
Коли много, но при втората ръка състоянието на една кола е по-важно от конкретния модел, смисъл ако се на зор и си свел избора до "търся Х за 6000, в краен случай У" - и ти изпадне наистина читав У - е, ми взимаш У :D

Потребителски аватар
The_King
Автомобил:
Двигател:

1

Мнениеот The_King » Чет 10 май 2007 12:08

Едно нещо е сигурно :arrow:

Обявата за Голфа не е реална,залагам си главата и двете ръце.

Ако някой ми намери (да си купя) такава голфара за тия пари,аз ще му подаря моя :screwy

Потребителски аватар
nicki4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicki4 » Чет 10 май 2007 12:12

прав си колега, но от близо година търся и все нещо не ми допада или се разминавам, някой купува преди мене. а ти за хондата ли говориш или за пасата че си го гледал и е зле. аз не съм ходил още да ги видя че са ми далечко, но първо трябва да ми хареса по параметри и тогаз да ходя да го видя нали.

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Чет 10 май 2007 12:31

Тя обявата може да е реална,ама снимката се вижда от киломерти че не е :wink:

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Чет 10 май 2007 12:35

Определено от всички тези коли бих избрал Ауди-то ! Не говоря като фен на Ауди, пишещ във форума на Ауди Клуб България, говоря като избирал кола преди година :)
Двигателя (1Z) на Ауди-то е същия като на моето в момента - перфектен, здрав и почти вечен :) Ауди Б4 се славят като изключително здрави автомобили, цената на поддръжката е същата като на Голф-а и Пасата... Не се налага често, както между другото и на VW-тата :) Ако е Авант (или по нашенски Комби) - багажника е огромен, това от което страдат Ауди-тата е малкото място за задните пътници, но ако предимно ще е детето - всичко е ок :) Впрочем така е и при повечето Фолксвагени :)
Аз когато избирах кола първо започнах от Голф3, да де , ама аз съм 2м човек, пък и широк, а Голфчето милото е толкова тясно... Пасат-а е също железен автомобил, голям, просторен, самоче с това моторче... ще харчи 12-13 градско и няма да има нужната пъргавост.
Хондата не искам да обсъждам, тъй като никога не съм карал такава, нито съм избирал такава...
1.9 TDI 66kW не усеща теглото на купето, хората вътре и багажа, 202 нютон метра въртящ момент хич не е малко :) А разхода му градско е около 7-8л/100км, извънградско - 5-6л/100км (говоря за автомобил на 15-тина години и над 250хил.км:)

Забравих да допиша - Аудито със сигурност не е на 166хил.км, въпреки че пише "реални километри", най-вероятно е на 366хил.км., но това не бива да те притеснява :)

Успех !

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 10 май 2007 13:54

Айде и аз да кажа, като семеен с малко дете и търсещ по-голяма кола.
Моят избор е Ауди100С4 2.3
Резервен вариант е пасатора с двулитров двигател около '95
От дизелите се отказах, че мноо страшни цените на нафтата нещо. По-малкит двигатели не харчат кой знае колко по-малко, но когато колата е пълна и се наложи да изпревариш ... Ще ми се и да е по-голям, ама не знам как ще го изхранвам :)
Ауди 80 определено е по-малко като багажник и като вътрешно пространство.
galaboff написа:... Впрочем така е и при повечето Фолксвагени :)
...

А тук не съм съгласен - на пасатора отзад е почти толкова просторно колкото на С4. А с В4 изобщо не може да се сравнява - ако се преместиш от пасата на В4-ката ще ти се стори направо тясно. Говоря за оня "никаквия" модел на пасата между '94 и '96.

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Чет 10 май 2007 14:13

myrshavija написа:Айде и аз да кажа, като семеен с малко дете и търсещ по-голяма кола.
Моят избор е Ауди100С4 2.3

Много правилен избор, но за съжаление в БГ са доста редки с тоз мотор.

myrshavija написа:Говоря за оня "никаквия" модел на пасата между '94 и '96.

mhihi mhihi

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 10 май 2007 14:15

myrshavija написа:... Говоря за оня "никаквия" модел на пасата между '94 и '96.

който също е Б4 :wink: :arrow: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=38785

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Чет 10 май 2007 17:37

От изброените коли най-добре е аудито, колегите преди мен казаха защо :) Като обем е нормално, багажника даже е повече от достатъчен, само на задните седалки е леко по-ясно.
Ако искаш повече простор на задните седалки може и пасат да вземеш, но той е по-тежичак и съответно с по-голем разход. Пасат най-добре с 115 коня, не 1.6 - тоз двигател определено не е за пасата :?

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

........

Мнениеот XIKS » Чет 10 май 2007 17:44

тая с голфа е нереална вервай ми такъв голф на тая цена нема

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 10 май 2007 20:01

Човеко,не знам каква кола ще си харесаш то си е твоя работа ама като те гледам сърцето се към голфа те тегли.Слушай сега,щом си семеен в колата ще се качва жената,децата и багаж.Аз от приятели дето са имали голф после на пасат и по голямо се качват.Баща ми има голф3 96та година ама като седне у пасатя дето е 90та го е яд че го купи.Мисли че ще сложиш газово щото тоя бензин ша та умори,тоест ти требе некой по прост двигател за газифициране.Търси си моноинжекцион щото газовото за пълен е над 1000лв.Аудито е добра кола ама малко тясна като голфа нищо че изглежда голяма.Виж пасат е добре ама този модел 1,6 е изцеден малко/вентилиран двигател/101 кс ама по- малък въртящ момент от 1,8 ми и му е трудничко.Бива и дизел да е ама здравичък нещо като тди поне 90кс.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”