Колан или каска

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Колан или каска

Мнениеот scuba » Сря 18 май 2005 10:10

"Отнемат се 6 контролни точки:
За превишаване на максимално допустимата скорост от 30 до 40 км/ч. За неспиране на пътен знак “Спри ! Пропусни движещите се по пътя с предимство !”, неправилно включване в движението, неправилно престрояване, неправилно изпреварване или неспазване на предимство без опасност за движението. За управление на МПС без предпазен колан или каска. За преминаване на червен сигнал на светофара."

Това значи ли, че ако си карам колата с каска, а не с колан, нямат право да ме глобяват :-)

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 18 май 2005 10:12

ха това е интересно
не са ли го разделили ??
аз съм карал голфа с мотокрос каска а тоя до мен с шапка тип бандит (с дупки на очите само)
и като минахме покрай една патрулка оня си изтърва палката :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
ама късно ни виде пък и не тръгна да ни гони :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 18 май 2005 10:17

И друг въпрос имам към адвИкатите: Предаставяме си следната ситуация: междуградски (или градски) път. Седи служителя на КАТ и ми маха да спра за проверка. Аз приближавам, виждам, че е с ЧАСТНА кола (не е с патрулка) и продължавам без да спра. Имат ли право да ми направят нещо? Ами ако не е катаждия а бандит? как да спра за проверка?

Потребителски аватар
tedy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedy » Сря 18 май 2005 10:35

и като минахме покрай една патрулка оня си изтърва палката
ама късно ни виде пък и не тръгна да ни гони
:shock: :shock: :shock: Хахахаха, много яко :D :D :D

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 18 май 2005 11:27

scuba написа:И друг въпрос имам към адвИкатите: Предаставяме си следната ситуация: междуградски (или градски) път. Седи служителя на КАТ и ми маха да спра за проверка. Аз приближавам, виждам, че е с ЧАСТНА кола (не е с патрулка) и продължавам без да спра. Имат ли право да ми направят нещо? Ами ако не е катаждия а бандит? как да спра за проверка?

Обаждаш се венага на полицията по телефона и казваш: "така и така, на еди кой си път се опитаха да ме спрат еди какви си. Не им спрях понеже ..ала бала, имате ли патрул на този път?"
И след това в най-близкия град отиваш до районното (ако не са те догонили дотогава) и се представяш с документите, да покажеш, че не си в нарушение.

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 18 май 2005 12:50

Понеже от скоро съм на пътя искам да попитам кво става ако не им спреш? Ще те подгонат ли?И ако не кво прават?

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 18 май 2005 13:02

Jerom написа:Понеже от скоро съм на пътя искам да попитам кво става ако не им спреш? Ще те подгонат ли?И ако не кво прават?

Ми... мен са ме гонили :oops:
И спирали с пистолет.. :oops: :oops: :oops:
Ама това е дълга история, а и беше отдавна... :roll:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 18 май 2005 13:10

и мен заради тяхна грешка са ме спирали насилствено....

Потребителски аватар
Jerom
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 18 май 2005 13:10

ACCELERATOR написа:
Jerom написа:Понеже от скоро съм на пътя искам да попитам кво става ако не им спреш? Ще те подгонат ли?И ако не кво прават?

Ми... мен са ме гонили :oops:
И спирали с пистолет.. :oops: :oops: :oops:
Ама това е дълга история, а и беше отдавна... :roll:
ООО я разкажи :twisted:

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 18 май 2005 13:49

И мен са ме гонили, но без пистолет... На Сточна гара в Пловдив, на светофар, правя забранен ляв завой. Вечер, няма коли в кръстовището, но има патрулка малко след него. Колата им е качена на тротоара, зад едно дърво. Булеварда е с двулентово движение в едната посока. Движа се в лявата лента и в момента, в който се изравнявам с патрулката, човека започва да ми маха с палката от тротоара един вид:"Ей, ти там, в лявата лента, я да дойдеш при мен!". Направих се, че не ги виждам и продължих с надеждата, че ще ги домързи, но не би... Аз Бях с Г-1 тогава, а те с някаква Лада, и не беше никакъв проблем да се скрия из квартала, но продължих да ги следя в огледалото. Настигнаха ме със сирени, светлини, свирене на гуми, засечки... "Що не спираш, ами бягаш, бе?" . А аз: "Ми къде бяхте в тъмното? Изобщо не съм ви видял?" . Написах опровержение на акта, разбира се, но резултата беше наказателно постановление за минаване на червено (всъщност бях минал на зелен забранен ляв завой) и неизпълнение на нареждания на контролните органи и отнемане на точки!

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Сря 18 май 2005 15:01

И един истински случай - един приател след лек запой с приатели тръгва да се прибира и по пътя куки и му махат. Той понастъпал и след няколко преки ги изгубил и право в тях, спира пред блока и буди жена си. Казва и да се облича и и разказал надве натри ко да говори и след малко хоп куките звънят в тях и излиза жена му. Представили се те и съответно на въпроса кой управлява МПС с рег. номер ХХХХХ
- Аз
- Защо не спряхте на подадения сигнал
- Как да спра в тъмното, сама жена, от къде да ви знам дали сте ченгета или сте някой обирджии, като сте се скрили в храстите как да разбера
- това е нарушение на блаблаблабла, ама от нас да мине няма да ви пишем акт, ама да не се повтаря
- кво да се повтаря бе, аз сега да се оплача ли че ме тормозите в 3 през ноща с глупави въпроси, земети си вършете работата съвестно, а не да притеснявате самотни жени по нощите
и онея :shock: :shock: :shock: :shock:
пожелали лека нощ и си тръгнали

Потребителски аватар
Jerom
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 18 май 2005 15:07

lol тва ме разби

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 18 май 2005 17:44

Прибирах гаджето в тях вечерта, нямаше никакви коли. Спирам аз на едно светофарче (на Ботев и Симеон), оглеждам се, с километри няма коли, и тръгнах, като първата пряка завивам вляво. Обаче в следващата пряка (отдясно) се скрили гадовете (изобщо не се виждаха :twisted: ) и махат доволно с палката. Аз обаче се направих на ударен, и си завих наляво с мисълта, че няма да ме гонят. След малко обаче гледам в огледалата лампи, светлини... Беше зима, и уличките м/у блоковете бяха заледени, така че бях уверен, че няма да ме стигнат :twisted: :twisted: :twisted: Оттам газ, ръчни, из квартала, и ги изгубих. Тъкмо намалих, за да спра някъде, и докато търся подходящо място, гледам в огледалата ладичката на врати идва от един завой. Викам си "брех, не се отказват", и там пак газ, ръчни... Въртях само из квартала, защото не смеех да изляза на главна улица със светофари, за да не ме отнесе някой тролей. И така по едно време се озовах близо до мястото (на 1 пресечка), от където тръгнахме. И тогава пред мен изкочи един чичко полицай с пистолет от храстите. Аз през цялото време си мислех, че ме гонят двамата, пък той в ладата бил само единия, а другия явно е обикалял квартала... Оттам нататък всичко се разви като по Хамериканските екшъни, с изключение на happy end-a, който в моя случай беше чисто български... Предполагам се сещате...

Потребителски аватар
gti_power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti_power » Чет 19 май 2005 8:30

ACCELERATOR написа:....... Оттам нататък всичко се разви като по Хамериканските екшъни, с изключение на happy end-a, който в моя случай беше чисто български... Предполагам се сещате...

а то-> те ти се метнаха на главата бой тупаници зеха ти парите още 2 шута в бъбреците и си тръгнаха доволни ?!? :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”