странно дранчене

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

странно дранчене

Мнениеот MapTo`` » Чет 10 май 2007 23:07

нешто дранчи отпред като ритнеш гумата и като минаваш през дупки и дрънчи на метал и мисля че е от спирачните апарати но ги проверихме и се оказа че са си стегнати и се чудя какво може да е ?сменял съм амортисиори тампони селенови втулки общо взето предница ми е здрава нямам ни6то разбито пък нешто си дранчи на ламарина.колата е голф 2

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Чет 10 май 2007 23:30

Ми наведи се отдолу и докъто някой друг рита гумата ти с ръка пипни оная ламарина около диска ...и така докъто откриеш какво е

Потребителски аватар
toncheff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот toncheff » Пет 11 май 2007 6:29

Има доста писано по темата и май проблема е точно в накладките.
Преди седмица елиминирах точно същите симптоми на моето дясно предно колело. Спирачните ти апарати може да са стегнати, но самите накладки имат едни като пластини/пружини, които ги държат под напрежение към самия апарат. При моя случай (спирачната система е Лукас) на самите накладки има нещо като стоманизирана тел, в горния край, и тази тел държи стегната накладката към апарата. На тракащата накладка беше ръждясала и се беше отчупила и така накладката вибрира в луфта м/у диска и цилидърчето.
Знам, че има и друг вид спирачна система и там май е с пластини, но принципа е същия.
Почти 100% съм сигурен, че е оттам проблема ти....:)
Аз от скоро съм във форума, ама с това се сбъсках вече...:):):)

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Пет 11 май 2007 8:33

toncheff написа:Има доста писано по темата и май проблема е точно в накладките.
Преди седмица елиминирах точно същите симптоми на моето дясно предно колело. Спирачните ти апарати може да са стегнати, но самите накладки имат едни като пластини/пружини, които ги държат под напрежение към самия апарат. При моя случай (спирачната система е Лукас) на самите накладки има нещо като стоманизирана тел, в горния край, и тази тел държи стегната накладката към апарата. На тракащата накладка беше ръждясала и се беше отчупила и така накладката вибрира в луфта м/у диска и цилидърчето.
Знам, че има и друг вид спирачна система и там май е с пластини, но принципа е същия.

:да:

Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTo`` » Пет 11 май 2007 10:13

моите накладки се държат със едни стоманизирани палстини отгоре и отдоло и пластините са си там и незнам .....

Потребителски аватар
teddymc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teddymc » Пет 11 май 2007 13:08

дори да са там пластините, не е гаранция, че дъжат накладките плътно.
аз лично съм набивал две пластини на едно място /преди това дрънчеше като че калника е разкачен/.

Потребителски аватар
FreAk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreAk » Пет 11 май 2007 13:59

провери да не се е скъсала биалетката

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пет 11 май 2007 15:54

4oroi4o написа:
toncheff написа:Има доста писано по темата и май проблема е точно в накладките.

:да:

Точно тва е, при мене е същото, даже преди на преден комплект накладки бях загубил едната пластина, ама те тези пластини да ти кажа като ги поогледах стигнах до извода, че стоят само там да не дрънчи джилязуту. Иначе шумът е много дразнещ, наподобява дрънченето на щайга със стъклени буркани (ебати сравнението, ама според мен е точно такова :))

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 11 май 2007 17:33

Зависи с кои дискове е колата.Аз съм с 256х20 мм дискове и такива пластини няма по принцип.

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Пет 11 май 2007 20:24

Опитай като натиснеш леко спирачките дали шума изчезва. Ако изчезва значи е от тях. Поне при мен е така.

П.П. Най-лесно е да пробваш на павета, предполагам че тогава най се чува тва дрънчене...

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 11 май 2007 20:57

Bate Viktor написа:Опитай като натиснеш леко спирачките дали шума изчезва. Ако изчезва значи е от тях. Поне при мен е така.

П.П. Най-лесно е да пробваш на павета, предполагам че тогава най се чува тва дрънчене...
Мдаа!!! Много добър начин да провериш

Потребителски аватар
gb777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gb777 » Съб 12 май 2007 10:04

:) ))) Благодаря ви за съвета аз имам същия проблем, по паветата дрънчи та се не трае, като чукна спирачки изчезва. Наскоро сменях предни дискове и накладки. Въпросът е трябва да сменя с нова тази тел или ламарина или старата може да се поправи. :) 10х предварително

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 12 май 2007 10:08

Ronin написа:Ми наведи се отдолу и докъто някой друг рита гумата ти с ръка пипни оная ламарина около диска ...и така докъто откриеш какво е

Ако е от накладки звука ще се описва като чукане а не дрънчене ! Така че съм склонен да мисля като колегата за ламарината дето пази апаратите от мръсотия-като попрогние почва да вибрира и да дрънчи !

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Съб 12 май 2007 10:13

и аз имам същия проблем, но не ми се занимава накладките са ми на 7 - 8 хиляди и откакто съм ги сложил така си дрънкат гледах за тая пластина и си я има, но е отпусната и неубира луфта между самите накладки и диска сеедно никва работа невърши (явно трядва малко да се моделира смисъл изкриви) а и самите накладки почнаха да скърцат нещо явно са яки ментаци ще ги покарам още малко и в един удобен момент ще ги сменя и въпроса ще се реши ...

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Съб 12 май 2007 20:12

spectrum написа:и аз имам същия проблем, но не ми се занимава накладките са ми на 7 - 8 хиляди и откакто съм ги сложил така си дрънкат гледах за тая пластина и си я има, но е отпусната и неубира луфта между самите накладки и диска сеедно никва работа невърши (явно трядва малко да се моделира смисъл изкриви) а и самите накладки почнаха да скърцат нещо явно са яки ментаци ще ги покарам още малко и в един удобен момент ще ги сменя и въпроса ще се реши ...

ако наистина са менте по-добре ги смени бързо защото мои приятели са попадали на такива наклдки които не се хабят но от диска нищо не остава... и като се има впредвид съотнощението на цената диск- накладки... А иначе може да скъцат ако си ги предгрявал, нормално е феродото да се изпече и да почне да скърца (разбира се ако е било подложено на критични температури).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”