странно дранчене
- MapTo``
- Автомобил:
- Двигател:
странно дранчене
нешто дранчи отпред като ритнеш гумата и като минаваш през дупки и дрънчи на метал и мисля че е от спирачните апарати но ги проверихме и се оказа че са си стегнати и се чудя какво може да е ?сменял съм амортисиори тампони селенови втулки общо взето предница ми е здрава нямам ни6то разбито пък нешто си дранчи на ламарина.колата е голф 2
- toncheff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има доста писано по темата и май проблема е точно в накладките.
Преди седмица елиминирах точно същите симптоми на моето дясно предно колело. Спирачните ти апарати може да са стегнати, но самите накладки имат едни като пластини/пружини, които ги държат под напрежение към самия апарат. При моя случай (спирачната система е Лукас) на самите накладки има нещо като стоманизирана тел, в горния край, и тази тел държи стегната накладката към апарата. На тракащата накладка беше ръждясала и се беше отчупила и така накладката вибрира в луфта м/у диска и цилидърчето.
Знам, че има и друг вид спирачна система и там май е с пластини, но принципа е същия.
Почти 100% съм сигурен, че е оттам проблема ти....
Аз от скоро съм във форума, ама с това се сбъсках вече...
:):)
Преди седмица елиминирах точно същите симптоми на моето дясно предно колело. Спирачните ти апарати може да са стегнати, но самите накладки имат едни като пластини/пружини, които ги държат под напрежение към самия апарат. При моя случай (спирачната система е Лукас) на самите накладки има нещо като стоманизирана тел, в горния край, и тази тел държи стегната накладката към апарата. На тракащата накладка беше ръждясала и се беше отчупила и така накладката вибрира в луфта м/у диска и цилидърчето.
Знам, че има и друг вид спирачна система и там май е с пластини, но принципа е същия.
Аз от скоро съм във форума, ама с това се сбъсках вече...
- 4oroi4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
toncheff написа:Има доста писано по темата и май проблема е точно в накладките.
Аз от скоро съм във форума, ама с това се сбъсках вече...:):)

- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
4oroi4o написа:toncheff написа:Има доста писано по темата и май проблема е точно в накладките.
Аз от скоро съм във форума, ама с това се сбъсках вече...:):)
Точно тва е, при мене е същото, даже преди на преден комплект накладки бях загубил едната пластина, ама те тези пластини да ти кажа като ги поогледах стигнах до извода, че стоят само там да не дрънчи джилязуту. Иначе шумът е много дразнещ, наподобява дрънченето на щайга със стъклени буркани (ебати сравнението, ама според мен е точно такова
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ronin написа:Ми наведи се отдолу и докъто някой друг рита гумата ти с ръка пипни оная ламарина около диска ...и така докъто откриеш какво е
Ако е от накладки звука ще се описва като чукане а не дрънчене ! Така че съм склонен да мисля като колегата за ламарината дето пази апаратите от мръсотия-като попрогние почва да вибрира и да дрънчи !
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и аз имам същия проблем, но не ми се занимава накладките са ми на 7 - 8 хиляди и откакто съм ги сложил така си дрънкат гледах за тая пластина и си я има, но е отпусната и неубира луфта между самите накладки и диска сеедно никва работа невърши (явно трядва малко да се моделира смисъл изкриви) а и самите накладки почнаха да скърцат нещо явно са яки ментаци ще ги покарам още малко и в един удобен момент ще ги сменя и въпроса ще се реши ...
spectrum написа:и аз имам същия проблем, но не ми се занимава накладките са ми на 7 - 8 хиляди и откакто съм ги сложил така си дрънкат гледах за тая пластина и си я има, но е отпусната и неубира луфта между самите накладки и диска сеедно никва работа невърши (явно трядва малко да се моделира смисъл изкриви) а и самите накладки почнаха да скърцат нещо явно са яки ментаци ще ги покарам още малко и в един удобен момент ще ги сменя и въпроса ще се реши ...
ако наистина са менте по-добре ги смени бързо защото мои приятели са попадали на такива наклдки които не се хабят но от диска нищо не остава... и като се има впредвид съотнощението на цената диск- накладки... А иначе може да скъцат ако си ги предгрявал, нормално е феродото да се изпече и да почне да скърца (разбира се ако е било подложено на критични температури).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”