криви дискове на спирачките или не

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 24 апр 2007 0:01

Бре тука май няква грешка откривам в АУТОДАТА 2004г! Пише ,че спирачната ми течност е 2 литра ,ма не виждам къде ще се смести това количество

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 24 апр 2007 9:47

споко около 800 млтр..
1 лтр те оправя.. мани аутодатата е бъгава..

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Вто 24 апр 2007 12:13

А на 6N знае ли се колко е?

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Нед 13 май 2007 23:29

Колеги, дайте акъл плс. След смяната на дискове и накладки проблема си остана, много по-малко е но го има, волана се тресе при спиране в диапазона от 50 до 40 км/ч. много е дразнещо да не говорим че ме е страх какво може да стане ако не го оправя. Не искам пак да сменям дискове преди да знам от какво се получава всичко. Имам гадното усещане че по някакъв начин и тези са криви вече само ум не ми стига от какво може да се получава. Спирачни апарати, блокирали цилиндърчета - не занм дали е запекло някое цилиндърче щото като оставим тва тресене при спиране всичко си е ок - колата си спира не задържа спирачката никъде просто не знам - какво да правя - помагайте със съвети. :roll:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 14 май 2007 0:05

kimbaten написа:Колеги, дайте акъл плс. След смяната на дискове и накладки проблема си остана, много по-малко е но го има, волана се тресе при спиране в диапазона от 50 до 40 км/ч. много е дразнещо да не говорим че ме е страх какво може да стане ако не го оправя. Не искам пак да сменям дискове преди да знам от какво се получава всичко. Имам гадното усещане че по някакъв начин и тези са криви вече само ум не ми стига от какво може да се получава. Спирачни апарати, блокирали цилиндърчета - не занм дали е запекло някое цилиндърче щото като оставим тва тресене при спиране всичко си е ок - колата си спира не задържа спирачката никъде просто не знам - какво да правя - помагайте със съвети. :roll:

:shocked :shocked :shocked ,Дано като улегнат накладките към новите дискове,това нещо да размине.
Нищо друго не ми идва наум,сори

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пон 14 май 2007 9:45

chy написа: :shocked :shocked :shocked ,Дано като улегнат накладките към новите дискове,това нещо да размине.
Нищо друго не ми идва наум,сори

..абе да ти кажа колега не ми се струва че крив диск ще може да се напасне честно казано... въпроса е какво може да изкриви нов диск ако приемем че диска не е кьопав (което също е възможно) смисал ако е менте - хубаво - ще купя некви свестни - ама ако не е от това - трябва да има друга причина а акъла не ми стига от какво може да се е изкривил ОТНОВО :(

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пон 14 май 2007 9:52

Лагерите на главините здрави ли са? По време на тресенето има ли някакъв шум, който се чува?

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пон 14 май 2007 9:59

POLO_SPORT написа:Лагерите на главините здрави ли са? По време на тресенето има ли някакъв шум, който се чува?

ми не ми е направило впечатление, по принцип знам как звучи скапан лагер - вие - не съм чул, ще обърна специално внимание и ще се заслушам пак, но по-скоро не се чува нищо освен леко поскръцване което не е равномерно - което ме наведе на мисълта че диска някъде е крив ПАК :(

... смяташ ли че може да се кривят от скапан лагер на главината?

Последна промяна от kimbaten на Пон 14 май 2007 10:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пон 14 май 2007 10:01

kimbaten написа:ми не ми е направило впечатление, по принцип знам как звучи скапан лагер - вие - не съм чул, ще обърна специално внимание и ще се заслушам пак, но по-скоро не се чува нищо освен леко поскръцване което не е равномерно - което ме наведе на мисълта че диска някъде е крив ПАК :(

При мен се е случвало същото и се оказа разбит лагер...изобщо не виеше, но като го свалих имаше една шепа стружки и 2мм луфт...имай го предвид :idea:

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пон 14 май 2007 10:03

при тебе криви ли бяха дисковете? а след смяната на лагера - оправи ли се?

как да го проверя лагера, има ли "лесен" начин или да ходя в сервиза да го разглобяват?

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 14 май 2007 10:25

kimbaten написа:при тебе криви ли бяха дисковете? а след смяната на лагера - оправи ли се?

как да го проверя лагера, има ли "лесен" начин или да ходя в сервиза да го разглобяват?

Пробвай с това-вдигни на крик и започни с вдете ръце да дърпаш и буташ гумата отгоре и отдолу-ако е лагер ще се получи едно хлопане...
Също така докато е на крик,завърти гумата и ще се убедиш в това дали задържа буталцето... също така ако се чуе едно ромолене при свободното движение на колелото,значи и лагера се обажда :x
Аз лично се съмнявам да е от това ама.....знае ли човек

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пон 14 май 2007 10:41

...честно казано предпочитам да е лагер щото ако се иде на спирачен апарат, не знам - там е цифра май, пък и нямам идея дали не трябва да се сменят и двата ако единия е тръгнал... и ще стане мама и тате като цена.. за лагера знам че може поединично да се сменя - няма проблем.. някой знае ли ориентировачни цени на лагерите и на спирачните апарати? поне да знам при какъв вариант колко горе-долу да приготвя? :cry:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 14 май 2007 10:52

kimbaten написа:...честно казано предпочитам да е лагер щото ако се иде на спирачен апарат, не знам - там е цифра май, пък и нямам идея дали не трябва да се сменят и двата ако единия е тръгнал... и ще стане мама и тате като цена.. за лагера знам че може поединично да се сменя - няма проблем.. някой знае ли ориентировачни цени на лагерите и на спирачните апарати? поне да знам при какъв вариант колко горе-долу да приготвя? :cry:

Колега Kimbaten всъщност ще смениш каквото трябва а не каквото искаш нали? :D !!!
А сега малко по сериозно:Заден лагер на Snr (мисля че така се казваше марката)струваше 30кинта и стотинки комплекта,за преден не знам,не съм сменял ама ако искаш ще питам и по късно ще ти дам цена(между другото и Ntn са мн добри лагери.Skf за мене sucks-500км и вие та се кине)

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 14 май 2007 23:23

kimbaten , лагера можеш да го пробваш така : навиваш волана до край ( на ляво) и с максимална скорост върти кръкчета , ако се чува виене сбогом на левият лагер, после на дясно ......десният

нещо 65 лв ми се въртят из главата като цена ,но може и да бъркам

Течноста смени ли я , барабаните отвори ли ги?

п.п.
kimbaten написа::D явно нашите коли се "наговарят" кога какви проблеми да се случват - АБСОЛЮТНО идинтичен проблем!!! ?
да знаеш ,че ми блокира единият спирачен цилиндър на задните спирачки :lol:
И за други които го четат мисля ,че ще е полезно да знаят как се отравих в тази ситуация на сред пътя : Свалих барабана и махнах пружинката дето държи надолу клинчето за саморегулиране на задните челюсти ( тази - единствената дето е разположена вертикално) и избутах клинчето нагоре. После си събрах барабана и без да надискам зверски спирачката се прибрах до вкъщи без никакакъв проблем (минах 60 км междуселско :D ) макаче доста пъти ми се налагаше да натискам спирачката. На другият ден смених цилиндърчето и си монтирах пружинката

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Вто 15 май 2007 8:41

Полезно е това което сте написали, благодаря, ще пробвам всичко казано и после ще пиша преди да се хвърля на шопинг за чарколяци :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”