Смяна на оригиналния въздушен филтър със "спортен"

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Съб 12 май 2007 17:15

Та какво стана днес...Отивам при приателчето с Венто( 92 1,8 абс мотор),разглобихме кутиите и се оказа че неговата кутия ПАСНА на моя двиг. като че ли за там е била правена :D.Разликата в захващането не ми е болка,нито това че моя маркуч за карт.газове е почти 2 пъти по голям от неговия ме притеснява особено.
Остава само да скокна до някоя морга,да купя такава кутия ида си намеря гайки 6мм резба но около 3 см дълги,по въсможност месинг.
Еми,това е :D :D .
Благодаря на всички за мненията.
Само ще помоля Mods да заключат темата.
P.S.Като направя размяната,ще сложа снимка в гаража ми :P

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Съб 12 май 2007 23:41

Anbuch еми да може малко да падат оборотите, ако е леко зацапан стъпковия моторили пък дросела?! със студен въздух върви повече ама много, нека мирише леко на недоизгоряло отзад дреме ми, моята кола замърсява далеч по-малко от кайени и секви такива битурбота :twisted:

Потребителски аватар
Dare_Devil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dare_Devil » Пон 14 май 2007 15:24

chy, като намериш такава кутия - обади се за какви пари и дали там откъдето си я взел има още в наличност.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 14 май 2007 19:54

Dare_Devil написа:chy, като намериш такава кутия - обади се за какви пари и дали там откъдето си я взел има още в наличност.

Мисля да ида при "италианеца" сега( като има свети паралей в работата)
и да питам там първо.
Ако ме отсвирят ще ида около светофара за Суходол,там предния път бяха по отзивчиви :D :D
Ако искаш ще ти напиша и некви цифри които преписах от кутията,за да няма грешка ако евентуално се пробваш в някоя морга.
За захващането ще използвам едни гайки от.... а сега де?не знам точно как се казва,но предназначението е за присъединяване на 2 плота един към друг.Има го по магазините за мебелен обков и представлява дълъг около 15 см. коларски болт с резба м6,дълга гайка и две извити правоъгълни пластини.
Гайките се навиват на шпилките на моното,слага се кутията и през дупките се навиват най-обикновени м6 болчета.
П.С.Извинявам се че темата ми става малко "Направи си сам" ама ми се струва некоректно към колегите съфорумници да пускам още една подобна тема със същия минимален интерес

:D

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Пон 14 май 2007 20:13

отиди и в автоморга ЖАР на околовръстното срещу долния ОПЕТ, откъм младост...там има всичко :!:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 14 май 2007 20:58

Далечко ми е Насеточкаком...
Хич не ми се кара до там................ :( ,виж нещо по служебна линия ако стане ще мина,мерси

Потребителски аватар
Dare_Devil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dare_Devil » Сря 16 май 2007 15:19

Наско, това ми е горе-долу наблизо. Можеш ли да ми дадеш точен адрес, че да го видя в bgmaps?

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 16 май 2007 20:41

Колега Dare_Devil,виж това,за него ставаше въпрос: Изображение
Изображение
От "италианеца",срещу 10 кинта(заедно с тръба и гумата отдолу на отвора)се разделиха с него :D :D :D .Имаше около 3 сандъка пълни с такива джунджурии :D :D .Остават ми само гайките да си намеря(все пак тая кутия се захваща с болт,пък нашта с гайки )
Опа,номера не се вижда -1h0129654-това пише отдолу

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Чет 17 май 2007 0:25

незнам точен адрес...срещу опет точно е...

Потребителски аватар
HuKouCu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HuKouCu » Пет 18 май 2007 19:13

Здрасти, извинявам се за намесата в темата, но се чудех за моето Vw Polo 1995; 1.4i; AEX дали тази "кутия" или "тръба" за филтъра ще стане, защото видях че говорите за по старото поло и аз да питам :roll:

Потребителски аватар
request
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

:)

Мнениеот request » Пет 18 май 2007 19:32

Колеги , що се морите да правите тези упражнения при положение че даже този вариант с изкаран навън филтър не е най-удачния, защото когато филтъра е отвън някъде до мотора, той смуче топъл въздух , което не се отразява добре на работата на мотора като цяло.Сложете си нормален"спортен" филтър на мястото на оригиналния. Аз направих така- на една исъща цена са, мотора си променя звука, и след някой и друг ден ще ви кажа как се е променил/ако се променил/ разхода.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пет 18 май 2007 19:56

Колеги HuKouCu и request моля преди да давате мнение,да прочетете всички постове досега в тая тема,която междувпрочем е за :lock: .Все пак става въпрос за много дърто поло :D
Колега HuKouCu при теб няма проблем-махаш голямата филтърна кутия и на тръбата която отива в нея слагаш въпросния филтър
Колега request в мнението пуснато на Сря Май 09, 2007 19:31 съм обяснил защо правя тази гимнастика
Моля не пълнете повече тази тема-няма нужда да е Up-всичко е подготвено и ще бъде реализирано в най-скоро време
Благодаря ви предварително за разбирането

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”