Здравейте колеги,
доста време се чудя дали е възможно да се направи така нареченото "Винтово" окачване или още казано регулируемо във височина окачване за кола от:
1 - старо обикновенно за модела окачване,
2 - стругар/фрезист
3 - 2 нови спортни пълнителя
4 - нови къси пружини от някоя фирма която продава такива консумативи
Идеята:
да се изполва тялото на вече изпуснали амортисцори главно заради размерите и захващането, да се изрежат двете "платформички" на които лягат пружините, корпуса на тялото да се мине през стругара и да направи стандартна резба и накрая да се направят няколко гайки (най-вероятно от дураломин - то няма да трябва много) със същата резба
Какво ме притеснява:
може би най-вече това че корпуса на амортисьора ще изтънее много
Тук може би ще кажете, що се занимаваш с глупости а не си купиш..
ми отговора е че за момента нямам пари за такова и имам обикновенно спортно което за момента върши работа, а и както казах по-горе все още е идея!
та.. какво мислите все пак?
Как да си направиме "Винтово окачване" - размисли
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Отдавна си мисля по тази тема но, с малко допълнение, за да не изтънеят стените на ботуша( стария амортисьор) да се нахлуси траба и от двете страни да се завари след това да се направи съответната резба върху нея. Следва озработката на гайката, но има проблем намери снимка на отигинално реголеруемо окачване, пружината е друга, прилича на задна, проблема идва с изработката на основата защото е изместена в страни от оста, погледни си твоите да видиш за какво става дума. Това е, и аз го мисля още.
- patzo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bomber написа:Без да се засягаш мисля да не се занимаваш.Не се знае колко ще бъде стабилно,а все пак това е окачване
не се засягам, напълно съм съгласен
просто много рядко изпада някое 2ра ръка, то точно тогава все няма да имам пари, а за ново като чели още не съм дорасъл

Glove написа:....
това с тръбата е идейно , но заварките се чупят при услие каквото има там..
а това с изместването на оста нещо не те разбрах май ...
т.к. пружината на нормалните спортни и не окачвания - пружината е тип "Конус" която не завършва права както е на "винтовото" окаване, затова май ти се струва така..
компенсацията идва вече и от чашката която стой отгоре м/у макферсона и пружината
Пацо имаш страхотно окачване и според мен колкото и добро да стане регулируемото което искаш да си направиш, твоето ще си остане с пъти по-добро от него...и не си мисли, че ще ти легне по-евтино от оригинално втора употреба. Ако питаш мен щом толкова много искаш винтово, продай твоето, доплати още толкова и си вземи ново винтово, на някоя по-скромна марка 

- doktora_gti
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:

- patzo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
казах и пак ще кажа.. това са само мисли които ми се въртят в главата.. още не съм казал че бих тръгнал да го правя
не е трудно, имам възможноста... просто исках да чуя и други мнения
@doktora_gti .. малките пружини .. има от къде.. вече съм проверил и знам ориентировъчни цени.. и не мисля че са скъпи ~ 30 euro за 180мм височина с диаметър 60-70 мм (не го помня точно) - няма да издавам марките все още докато не съм решил да се пробвам .. но както е тръгнало .. сиг не
Отностно пълнителите... само нови.. КОНИ които продават И пълнители за всякакви марки и модели коли с По високи и ПО ниски диапазони на работа ... вече съм проверил и това в Руди 96
все пак мисля че на много хора им е известно че много от известните марки винтови окачвания ползват палнители на КОНИ, например ФК, Уеитек (виждал съм го с очите си - напълно разглобен амортесьор)
НО както казах вече най-вероятно няма да се занимавам ... очаквам колегите и приятели от ХЕЕД Ауто с цени на ФК амортесьори..
Поне успях да видя какво е мнението на хората..
не е трудно, имам възможноста... просто исках да чуя и други мнения

@doktora_gti .. малките пружини .. има от къде.. вече съм проверил и знам ориентировъчни цени.. и не мисля че са скъпи ~ 30 euro за 180мм височина с диаметър 60-70 мм (не го помня точно) - няма да издавам марките все още докато не съм решил да се пробвам .. но както е тръгнало .. сиг не
Отностно пълнителите... само нови.. КОНИ които продават И пълнители за всякакви марки и модели коли с По високи и ПО ниски диапазони на работа ... вече съм проверил и това в Руди 96
все пак мисля че на много хора им е известно че много от известните марки винтови окачвания ползват палнители на КОНИ, например ФК, Уеитек (виждал съм го с очите си - напълно разглобен амортесьор)
НО както казах вече най-вероятно няма да се занимавам ... очаквам колегите и приятели от ХЕЕД Ауто с цени на ФК амортесьори..

Поне успях да видя какво е мнението на хората..