Имали ефект от Denso Iridium
Имали ефект от Denso Iridium
Някой имали опит с свещите denso iridium. Казват че свалят разхода с някакви проценти и повишавали динамиката на колата. Така ли е?
- handsome
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега карам с такива свещи на AFT двигател
за разход не мога да кажа още със сигурност (не съм изхарчил целият резервоар)
за динамика може да се каже че има някаква разлика, но дали е реална или само си въобразявам who knows?
мисля си че единственото предимство е това че им дават по-дълъг пробег и това според мен задължително трябва да е комбинирано с добри кабели, какпачки, палци
мисля че само със свещи не би се псотигнало нищо
а и да добавя, не знам да ли е от значение но карам колата с 98 или рядко 100 октанов бензин.
за по изчерпатена инфо наистина погледни темите които са ти посочили в горното мнение
като цяло добро впечатление от свещите, но са си инвестиция моите ми излязоха около 90 лв комплект 4
поздрави
за разход не мога да кажа още със сигурност (не съм изхарчил целият резервоар)
за динамика може да се каже че има някаква разлика, но дали е реална или само си въобразявам who knows?
мисля си че единственото предимство е това че им дават по-дълъг пробег и това според мен задължително трябва да е комбинирано с добри кабели, какпачки, палци
мисля че само със свещи не би се псотигнало нищо
а и да добавя, не знам да ли е от значение но карам колата с 98 или рядко 100 октанов бензин.
за по изчерпатена инфо наистина погледни темите които са ти посочили в горното мнение
като цяло добро впечатление от свещите, но са си инвестиция моите ми излязоха около 90 лв комплект 4
поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес взех свещи EYQUEM RC52LS от магазина на СТАРС'94 на Симеон 14 лв - 4 броя. Сториха ми се доста евтини сравнени с Дензо ВРR5Е -30лв. комплекта.
Обаче самата гайка на тези свещи( френските) е по-голема ( 21") от тази на старите ми Бош ( те са 16"), няколко пъти питах продавача дали е проблем-той ми каза че по каталог са тези свещите.
Какво е вашето мнение ?
П.П Колата е Рено 5 1.4 моно
Обаче самата гайка на тези свещи( френските) е по-голема ( 21") от тази на старите ми Бош ( те са 16"), няколко пъти питах продавача дали е проблем-той ми каза че по каталог са тези свещите.
Какво е вашето мнение ?
П.П Колата е Рено 5 1.4 моно
Последна промяна от milen_40 на Вто 15 май 2007 20:00, променено общо 1 път.
- scirocco gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
Re: Имали ефект от Denso Iridium
7 power написа:Някой имали опит с свещите denso iridium. Казват че свалят разхода с някакви проценти и повишавали динамиката на колата. Така ли е?
Колега аз карам с такива от доста време и съм доволен, но според мен нито понижават рахода, нито променят динамиката.
Главната идея на тези (а и други подобни) свещи е че издържат много време без да има нужда да се сменят.
Ако в момента караш със стари и износени свещи и ги смениш с нови и качествени такива които са с правилното топлинно число за твоят двигател и точно разтояние на електрода, със сигурност ще почувстваш разлика и в разхода и в динамиката, но това е главно защото махаш износените и слагаш нови.
По принцип най-добрата свещ си остава тази с медната сърцевина, но проблема е че се износват много бързо и горе долу на всяка смяна на маслото трябва да сменяш и свещите. Затова пък Denso Iridium работят оптимално много по дълго нo разбирасе и струват много повече.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”