Как се разбира дали има аларма?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как се разбира дали има аларма?
тъп въпрос ама на пасата 5.5 мига едно диодче до копчето за затваряне на вратата. това заводска аларма ли е или просто централното заключване така мига?
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
санто-иде реч за аларма в пълния смисъл. досега само 2-3 коли са ми отказвали да кукуригат-другите всички съм могъл да ги направя да имат сигнал при отключване/заключване а независимо от това при заключване и неоторизирано отваряне-свирят с клаксон. ама не основния отпред а допълнителен някъфф-изотзадзе се чува. 

То е една сирене/бибитка дето е наврена на ебем ти местото. Значи наистина заводски предлагат antitheft-system която е опция и има някои допълнителни функции и датчици. Но иначе (до колко съм в течение) всички го имат тоя клаксон (както аз му викам-свири асъл кат' клаксон, даже по-гадно, абе отврат ужасна). Като пуснеш output test-овете на comfort-модула през VAG-COMa и става ебати какафонията около теб (ако тая отвратна бибитка е здрава де).vaskoto1 написа:мммм румбата-не е тъй съвсем. на добри пасата отказва да кукурига-май е опция все пак.
А ето как се проверява най-лесно:
1. Минаваш през Praktiker или Mr.Brocolage и си купуваш тапи за уши (препоръчвам 3М).
2. Гасиш колата (или изобщо не я палиш), като се предполага че си в нея (т.е. вътре в купето, като обръщам внимание на "вътре в купето" щото ако решиш да се нагнездиш в багажника няма как да изпълниш т.7)
3. Всички врати и капаци - затворени.
4. Вадиш ключа от контакта (ако изобщо си го поставял)
5. Както си вътре БЕЗ ДА ИЗЛИЗАШ заключваш колата с дистанционното.
6. Слагаш си тапите за уши (и в двете уши).
7. Отваряш вратата отвътре с лостчето (за тези които незнаят при заключета врата лостчето трябва да се дръпне 2 пъти - първия път вдига палеца, отпуска се и пак се дърпа - вратата се отваря) и около теб става ебати джаза.
8. Ако искаш какафонията да спре деактивираш с бутона "отключ" на дистанционното. Ако ли не - наслаждаваш се на гледката и опулените погледи на навалицата около теб. Като ти писне - споменатия вече бутон "отключ" на дистанционното.
9. След като всичко приключи ако случайно си забравил че имаш тапи в ушите ги извади (за да чуеш по-добре кога ще пием бира)
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”