Антирадари

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 07 юли 2004 9:41

и аз имам антирадар,но куките се изтерикатиха :evil: държат радара изключен и когато се приближиш те "снимат"и да писне джаджата вече е мнооооооого късно :evil: :evil: :evil:
ако имаш късмет и засичат някого пред теб ги хваща и е добре :D

Потребителски аватар
turtey
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turtey » Сря 07 юли 2004 10:04

GOLFER написа:и аз имам антирадар,но куките се изтерикатиха :evil: държат радара изключен и когато се приближиш те "снимат"и да писне джаджата вече е мнооооооого късно :evil: :evil: :evil:

много си прав . аз затовма в софия много рядко го ползвам но за извънградско е 6 8)

Anonymous

Мнениеот Anonymous » Сря 07 юли 2004 10:18

GOLFER написа:и аз имам антирадар,но куките се изтерикатиха :evil: държат радара изключен и когато се приближиш те "снимат"и да писне джаджата вече е мнооооооого късно :evil: :evil: :evil:

В тоя случай единственото спасение е да имаш истински антирадар а не радар детектор - той значително забавя (или блокира) детектирането и си минаваш необезпокояван :lol: имай предвид обаче че има глоба 50 лв. ако разберат че за използвш такъв.

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Сря 07 юли 2004 10:42

Zdraveite pi4ove :)
Nqkoi ot vas da ima vpe4atleniq ot povedenieto na antiradari ruski ili zapadni izvun BG. Za snima4ki stava li?

Anonymous

Мнениеот Anonymous » Сря 07 юли 2004 10:49

GOLF@ написа:Zdraveite pi4ove :)
Nqkoi ot vas da ima vpe4atleniq ot povedenieto na antiradari ruski ili zapadni izvun BG. Za snima4ki stava li?

всяка една снимачка на скорост (щото има и за други неща) представлява един фотоапарат с прикачен радар който ако засече нещо движещо се с повече от еди колко си км/ч и фотото го щраква. така че става ... обаче на тебе за кво ти е след като си в Страната на вискоите скорости :wink: отиваш на Аутобана и дигаш колкото си искаш... :lol:

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Сря 07 юли 2004 11:31

Prav si :) , no az moga samo okolo 180 :).
Vsepak na autobana ima ograni4eniq prez denq, a i kato se pribiram vakanciite za v avstriq, sloveniq... Ta si vikam 6tom kato e 30-40 kinta, za6to da go nqma6 v kolata, moje i da pomogne :)

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Сря 07 юли 2004 17:12

Ами какво пречи да се монтира един от тези,които заглушават на куките радара, накаде В таблото или горе В тавана и с едно ключе на удобно място да си го изключиш като те спрат и почнат да се заяждат :twisted:

Потребителски аватар
ohrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ohrix » Сря 07 юли 2004 17:41

ми трудно се намират щото не са много законни :D

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот opipva4a » Сря 07 юли 2004 17:42

ще те развинтят, ако имаш заглушител

Anonymous

...

Мнениеот Anonymous » Чет 08 юли 2004 8:13

Ако знаеш нещо, сподели какво може да се случи на човек ако го хванат със заглушаващ антирадар. Това което аз чета в закона е:

чл. 181. Наказва се с глоба до 50 лв.:
1. собственик или длъжностно лице, което без уважителни причини не
представи в определения срок превозно средство за технически преглед;
2. водач, който използва устройство, смущаващо действието на уредите,
използвани за измерване скоростта на движение на моторните превозни средства;
3. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) водач, който не носи определените
за носене документи във връзка с извършвания превоз или те не отговарят на
съответните изисквания;
4. водач, който управлява моторно превозно средство за обществен превоз
повече от законоустановеното работно време, както и водач, който управлява
моторно превозно средство в болестно или друго състояние, което създава
опасност за движението;
5. водач, който не спре двигателя, когато моторното превозно средство е
в престой или е паркирано, освен ако работата му е необходима за извършване
на товарно-разтоварна или друга технологична дейност;
6. водач, който управлява моторно превозно средство с емисии на вредни
вещества над установените норми или с неизправно шумозаглушително устройство.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 08 юли 2004 11:09

да глобата е 50 кинта, обаче има и един друг проблем-антирадара е предмета на адм. нарушение, притежането му е забранено и се изземва.....може и да се спори къде пише че е забранено да го притежаваш, забранено е използването му, но.....така че внимавайте, не знам колко струва антирадар, ама няма да е евтин

Потребителски аватар
Paiser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

е какви са отзивите от радара, ако си го купил?

Мнениеот Paiser » Сря 21 юли 2004 19:34

И аз мисля да си купя, ама дайте още мнения....има ли файда!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 22 юли 2004 7:30

аз ползвам един уистлър детектор който ги лефка много отдалече. пробвал съм на входа откъм пловдив летището му викат с трите платна в една посока. отгоре от баира почва-пип,пип и долу вече става лудница пуши свири свети- мани. обаче куките правят някакъв номер още не мога да го хвана 2 пъти ме пускат по пързалката вече. уистлърчетоси трайка аз карам със 110 и ме спират и ми показват 92км/ч. е минах с 5 лева ама не е там въпроса (куката вика ей ти искаш като на братовчед да минеш бе. и аз му казах направо- повече няма-избирай или ти ги взимаш или милен велчев. и той нищо не каза повече...хихихи) а като се зачдох втория път ми показаха час на засичане и скороста пак не отговаряше. има един познат дето ми каза че за да видиш дали е сверен точно радара не трябва да е в положение "снимка" т.е. да ти показват скороста в момента защото тогава и часовника е замръзнал-нали уж да ти докажат. имам чуството че въртят часовника напред и това им дава аванс като се оправят с тебе бързо да свитнат и още някой с твойта скорост-и така докато им стигне времето щото повече от 5 мин. вече си е наглост като разлика.
иначе ако не те "застреля" с пистолета точно тебе в последния момент. има смисъл от антирадарчето. ама все пак си отваряйте очите-най сигурно е!

Anonymous

Мнениеот Anonymous » Чет 22 юли 2004 10:34

vaskoto1 написа:аз ползвам един уистлър детектор който ги лефка много отдалече. пробвал съм на входа откъм пловдив летището му викат с трите платна в една посока. отгоре от баира почва-пип,пип и долу вече става лудница пуши свири свети- мани. обаче куките правят някакъв номер още не мога да го хвана 2 пъти ме пускат по пързалката вече. уистлърчетоси трайка аз карам със 110 и ме спират и ми показват 92км/ч. е минах с 5 лева ама не е там въпроса (куката вика ей ти искаш като на братовчед да минеш бе. и аз му казах направо- повече няма-избирай или ти ги взимаш или милен велчев. и той нищо не каза повече...хихихи) а като се зачдох втория път ми показаха час на засичане и скороста пак не отговаряше. има един познат дето ми каза че за да видиш дали е сверен точно радара не трябва да е в положение "снимка" т.е. да ти показват скороста в момента защото тогава и часовника е замръзнал-нали уж да ти докажат. имам чуството че въртят часовника напред и това им дава аванс като се оправят с тебе бързо да свитнат и още някой с твойта скорост-и така докато им стигне времето щото повече от 5 мин. вече си е наглост като разлика.
иначе ако не те "застреля" с пистолета точно тебе в последния момент. има смисъл от антирадарчето. ама все пак си отваряйте очите-най сигурно е!

На самия радар му трябват не един а няколко импулса за да засече скоростта така че "застрелването" има ефект само ако си много разсеян шофьор :). А иначе номера с фалшивия час си го правят редовно, и на мен са ми го прилагали и на мои приятел, работата е там че те си избират кола от която могат да вземат повече (а не си правят труда да спрат някоя засвяткана стара жигула примерно минала преди 5 минути) . Срещу тоя БГ номер анти радар няма още измислен :) уви

Потребителски аватар
Drago_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Drago_M » Пон 23 май 2005 12:58

Най-добрия антирадар са колегите , които предупреждават с присветване . За съжаление ми се е случвало от десет срещнати коли само една да ми присветне с фаравете. Но и това е достатъчно.
Да, ама не съвсем - присветнаха ми , изключих и прибрах антирадара , карам с 55 кm/h , минавам като на парад и какво : спират ме - 80 кm/h . Взеха си 10те лева и иди че се разправяй ако си нямаш работа.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”