Да хвърлям 3 нови гуми или да слагам 4-та различна?!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
ori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ori » Пет 18 май 2007 8:49

Да, с няколко мм грайфер са. Единствената забележка е, че грайферът е почти напълно изпилен по краищата (минимален участък) - еми така е... който взима завоите с 50 :headbang

:lol:

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 18 май 2007 9:41

С 2 по 2 еднакви на ос може, естествено, но това, че Голф-а е с предно не означава, че отзад е добре да се кара с вдървени от старост "сликове"... :lol: За временно решение - докато събереш парички - може, но леко /особено на мокро/ и умната... Ако не - русата... :lol:

П.П. Ако старите, които ще слагаш отзад, са били отпред и имат несиметрично износване - иди на стенд - да погледнат предницата...

Потребителски аватар
ori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ori » Пет 18 май 2007 9:44

Предницата скоро беше на стенд и е ок. Сега, като сменям предната гума няма да се налага да ходя на стенд пак нали?... А за несиметрично изтърканите гуми не е проблем ако са отзад нали?... Абе то е ясно, че не е хубаво, ама говорим да се избегне сериозен инцидент (като например вулканизирани гуми отпред).

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 18 май 2007 10:08

Идеалното решение е гумите да са еднакви на една ос. Ако все пак се правят компромиси, то желателно е да е отзад. Там и да спукаш гума няма кой знае колко да те дръпне встрани, евентуална разлика няма да се усеща толкова.
В *краен* случай може отзад и различни гуми да сложиш, но трябва да са колкото се може по-близки по шарка, степен на износване и година на производство.
При нашите надупчени пътища е почти невъзможно да имаш напълно симетрични гуми. И аз скапах 1 хубава гума и сложих нова, същия модел, но другите бяха разбира се доста по-износени. Така че отзад не съм много симетричен, ама няма начин, това е БГ. :-)

Потребителски аватар
ori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ori » Пет 18 май 2007 10:16

Колеги, благодаря ви на всички, но се оказа, че... "Не! Такива гуми нито се произвеждат, нито ги има по складовете, нито ще ги намерите някъде" преведено на български означавало "Мързи ме да вдигна телефона и да питам в централния склад дали има такива гуми". :motz:

Та обадих си се в централния склад на таз фирма, където ми казаха, че имало МНОГО такива гуми. Казаха, че ей сега я товарят и да ида следобяд в Пловдив да си я взема :drive

Май старите гуми, за които писах по-горе ще останат за друг път :D

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”