След вчерашният дъжд,възможни проблеми?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пон 21 май 2007 21:28

ами от всичко написано дотук оправията е гараж!мойта си стой в гаража и се немам проблеми :lol:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 21 май 2007 21:45

Никакви грижи нямах с моя голф... през реките минаваше като моторница :).

Единственият проблем беше видимостта .. като в танк .. трябваше да се ориентирам през амбразурката mhihi... ама май в това време по-доброто сравнение е с перископ ;).

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пон 21 май 2007 21:55

Asen_D написа:
The_Machine написа:
Asen_D написа:
The_Machine написа:Аз кво да кажа , като колата ми се пълни с вода :motz: :weep: :No :sly

Провери дали не са запушени дренажните отвори в двиг. отсек!!

Да га йеба...дренажни дупки ръката да ти мине... :lol: Явно някъде около въпросните дренажи е позагнило... ще трябва да се рови с отверка/секач и да се пълни със силикон... :О

Какво ще пълниш бре,
трябва да се отпуши,не да се пълни.
Затлачват се с листа,г...на,л...на и др. :evil:
Намират се горе при моторчето на чистачките и до филтъра на парното.../В3/
Мамка им днес ги открих,но вече беше късно,
през жилото за отваряне на капака,половината кола е полята обилно вътрешно с вода :evil:
Проникнах с пръст,и се изтече кило - две тиняк... :twisted:

Виж са , моите дренажни отвори са с диаметър около 7 см - те тва нема запушване :lol: , след това цялата кухина там около вентилатора преди месец я мих с вода и парцали и беше лъскава... да не говорим за кал , тиня или квото и да било... Ще пълня някоя дупчица около тез дренажни отвори , защото предполагам , че някъде оттам се пълни...

На друг колега - челния джам не съм го свалял , щот е лепен... после ще трябва да си търся нов...

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Пон 21 май 2007 22:16

При мен също проблем е запотяването на стъклата. Единствено като пусна климатика или парното на топло се оправят. За сега друг проблем няма(от дъжда :) ) ... да чукна на дърво :lol

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пон 21 май 2007 22:58

stanislav_s написа:При мен също проблем е запотяването на стъклата. Единствено като пусна климатика или парното на топло се оправят. За сега друг проблем няма(от дъжда :) ) ... да чукна на дърво :lol

мани мани днеска настинах в таз кола. само на клима, че инак нищо не се вижда!
С парното също става ма доде загрее колатааа а аз кат си седна зад волана и запаля цигарата, предния и страничните джамци за секунди се изпотяват.

Пробвах и да пъскам климата да изчисти и след туи да остава само на външен въздух да духа студено, без клима се запотява веднага пак.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 22 май 2007 9:22

Аз карах автомобила в три от дъждовните дни, по различно време. Нямам нито климатик нито климатроник, но и вентилатора ми е достатъчен, за да се изчисти запотяването от стъклата. Поставях в средно положение ключа за топло/студено, а след като изминат 3-4 мин. на 1/4 студено. Вярно е и че не пуша повече от година, а и преди не съм запалвал често в колата.
Мисля си, че е добре колегите да проверят(знам, че не веднъж е ставало дума за това) дали не им е за смяна филтъра над вентилатора или ако няма такъв, да се е позапушила решетката му.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 22 май 2007 10:47

The_Machine написа:
челния джам не съм го свалял , щот е лепен... после ще трябва да си търся нов...

Колега няма какво да се чудиш тогава, почти 100% от там ти тече, а е почти незабележимо мамка му, аз на моя го хванах по случайност и за да не махам прозореца временно реших проблема като натиках едно парче парцал за под между таблото и уплътнението - сега не влиза до пода, мокри се парцала - селско е ама работи :lol: А силикона в повечето случай прецаква още повече защото надига уплътнението и отваря по широко в съседство.

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Вто 22 май 2007 17:23

Товарете облаците и идвайте, че краставичките не искат да поникнат и няма да има с какво да се пие ракията това лято!
Изгоряхме!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: След вчерашният дъжд,възможни проблеми?

Мнениеот kris11 » Вто 22 май 2007 19:45

BastunSelski написа:В смисъл да не би да става нещо с колата и това да са некви предпроблемни вопли?
Или пък просто трябва да изсъхне там ,където се е намокрила?
Нямам кора отдолу и се чудя дали да не е стигнало вода до бубината,ако стигне не требе ли директно да изгасне.
Благодаря.

Купи си 1 лакон WD 40 колега и не му мисли. При теб щом не гасне -няма проблеми, но за всеки случай почисти дистибуторната капачка от бял нагар и я подсуши , ако има конденз.
Иначе , ако се заровиш в макроязовир и загасне -отваряй капак и пръскай с WD то кабели, капачка .Затваряш капака и палиш .
за всеки случай се снабди с 1 гумени ботуши, че идват още валежи.
СWD то съм го правил нееднократно на бус.

KENTAWAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KENTAWAR » Вто 22 май 2007 19:51

От многото вода онзи ден в неделя като бях из Софийско мойта глътна водичка и сега е за осн. ремонт в сервиза на Хаас П-в. Незнам само как успях да си дойда П-в и при това с доста добра скорост си държах на магистралата поне викам ако стане нещо по инерция да стигна :) Ама уви и да не казвам че вътре имаше 3 пръста вода и сега е супер ужасен мирис в купето. така е кво да се прави ДОБРЕ ДОШЛИ В БЪЛГАРИЯ!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 22 май 2007 20:38

KENTAWAR написа:От многото вода онзи ден в неделя като бях из Софийско мойта глътна водичка и сега е за осн. ремонт в сервиза на Хаас П-в. Незнам само как успях да си дойда П-в и при това с доста добра скорост си държах на магистралата поне викам ако стане нещо по инерция да стигна :) Ама уви и да не казвам че вътре имаше 3 пръста вода и сега е супер ужасен мирис в купето. така е кво да се прави ДОБРЕ ДОШЛИ В БЪЛГАРИЯ!

Не си пърият смукнал вода с печка :D Миналата година познат смукна вода и пак ремонтче. Сори за случката

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 22 май 2007 23:23

Аз открих откъде влиза вода... днес цял ден киснах покрай колата... подгизнах беее :x ... покрай дренажите имаше изгнили дупчици... временно със силикон , като се пооправи времето кърпене :)

Потребителски аватар
ina5kova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ina5kova » Сря 23 май 2007 1:23

За съжаление и при мен се появи проблема със запалването...ама хич не мога да разчитам на колата...когато реши пали!...е днес не ми е правила проблеми, ама онзи ден прибягвах до помощта на passata... след като се върнах пак пробвах да запаля голфа и без проблем запали, излизах с него-беше на паркинг 3 часа на дъжда и пак си се прибрах безпроблемно...Но вчера отново! :x ...и пробвах и с газ и без газ и не запали...върти, обаче не пали...като върна ключа и като че ли запърпорва нещо и замира...накрая след 7-8 неуспешни опити като че нещо припляка и вдясно изпод капака излезе дим и аз реших, че повече опити няма да правя...после се появи едно виене, като на ремък!...Днес пък нямах никакви проблеми със запалването, единственото, което ми направи впечатление беше, че сякаш оборотите в началото бяха нестабилни...просто в първата минута да речем, ме беше страх да отпусна газта...леко я задържах докато се стабилизираха оборотите...но въпреки това не ми хареса как се държа през деня...няколко пъти я усещах как придърпва...и просто не се чувствувам сигурна с нея!

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Сря 23 май 2007 1:27

ina5kova написа:За съжаление и при мен се появи проблема със запалването...ама хич не мога да разчитам на колата...когато реши пали!...е днес не ми е правила проблеми, ама онзи ден прибягвах до помощта на passata... след като се върнах пак пробвах да запаля голфа и без проблем запали, излизах с него-беше на паркинг 3 часа на дъжда и пак си се прибрах безпроблемно...Но вчера отново! :x ...и пробвах и с газ и без газ и не запали...върти, обаче не пали...като върна ключа и като че ли запърпорва нещо и замира...накрая след 7-8 неуспешни опити като че нещо припляка и вдясно изпод капака излезе дим и аз реших, че повече опити няма да правя...после се появи едно виене, като на ремък!...Днес пък нямах никакви проблеми със запалването, единственото, което ми направи впечатление беше, че сякаш оборотите в началото бяха нестабилни...просто в първата минута да речем, ме беше страх да отпусна газта...леко я задържах докато се стабилизираха оборотите...но въпреки това не ми хареса как се държа през деня...няколко пъти я усещах как придърпва...и просто не се чувствувам сигурна с нея!

Това твоето по ми прилича на калпав бензин/газ отколкото на проблем след дъжда :roll:

Потребителски аватар
ina5kova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ina5kova » Сря 23 май 2007 1:53

Ами само на бензин съм. Зареждам само на OMV. А и проблемът се появи сега в мокрото време...Така че, не знам...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”