Питайте за климатик на Б3.....

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
aaharshev
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Pleven 1.8Mi, motorABS,92g.combi-Пасата продаден, фен на Пежо
Контакти:

Питайте за климатик на Б3.....

Мнениеот aaharshev » Пет 27 май 2005 9:19

Здравейте фенове .......
Имам Б3 92 г. 1.8 Ми и скоро и поставих климатик .....Ако някой тепърва ще слага ,може да пита защото имах доста трудности с монтажа ....иначе в сервизите искат колата да стои 2-3 дни и цените са малииииииииииииииии.......Иначе не е кой знае какъв проблем всеки да си го постави сам ....стига веднъж да се реши...Така,че ако някой иска да пита ,с радост ще споделя

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 27 май 2005 9:26

bowdown бравос! дано ти бачка супербезпроблемно!

Потребителски аватар
aaharshev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aaharshev » Пет 27 май 2005 9:41

Абе и аз се надявам да бачка ,сега отивам да го пълня....но ми се разката фамилията докато го събера ......защото когато го купувах все разни дребни неща не съм догледал и не съм ги взел , то после тичах пак до моргата и дай това, дай онова ...затова искам да помогна на някой хорица ,да не се блъскат ,а да им е по лесен живота

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пет 27 май 2005 9:45

aaharshev написа:Абе и аз се надявам да бачка ,сега отивам да го пълня....но ми се разката фамилията докато го събера ......защото когато го купувах все разни дребни неща не съм догледал и не съм ги взел , то после тичах пак до моргата и дай това, дай онова ...затова искам да помогна на някой хорица ,да не се блъскат ,а да им е по лесен живота

Браво да си го ползваш с здраве
а сега въпросчето. След като си го събирал от къде мога да си взема ПРЕСОСТАТ и на каква цена?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 27 май 2005 9:46

ми ако ти се занимава вземи и направи един списък аджеба какво съдържа пълния комплект за поставяне на климатик на В3.
ще го опубликуваме и 8)

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пет 27 май 2005 9:48

А още по гот ще е ако знаем от къде можем да си набавим нужните части от климатика.

Потребителски аватар
nikolay
Автомобил: VW Touran 2.0
Двигател: BMM 2007

Мнениеот nikolay » Пет 27 май 2005 10:57

Като си рекъл да питеме, да питаме.
Моя климатик е слаган допалнително в Италия. Като го пусна оборотите на двигателя падат малко. Из руските сайтове четох че трябва да има връзка между климатика и ECU-то за да се вдигнат оборотите. Правил ли си това?

Потребителски аватар
aaharshev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aaharshev » Пет 27 май 2005 14:50

Та значи първо да отговоря на въпроса- климатика го купих от София от една морга ,но в момента тук в Плевен има в моргата един свален и е пълен комплект ,като цената му е доста атрактивна - около 350 лв. като включва и водния радиатор и всичко останало.
Комплекта който купих включва - пластмасите на кожуха за парното, като в едната част има радиаторчето за студения въздух, моторче за парното, управлението ( два бутона), компресор, маркучи, кондензатор (радиатора ) и филтър-обезсушител,ел.пакета, шайба за три ремъка, стойка за компресора и една паразитна ролка на стойката.
Мотора ми е ABS, и за всяко нещо си има място. Даже на купето има дупки, където да се прекарат маркучите. На въпроса на колегата за оборотите на двигателя - да подава се 12 в. на 33 и 35 краче на компютъра -още не съм го включил ,защото оставих колата да пълнят климатика и като го пусна ще ви кажа дали тлябва да се включи или не.....вероятно ще трябва , но аз съм на газ и обикновенно държи малко по-високи обороти .
На въпроса на SSivanov - ако имаш предвид това ,което е на радиаторчето за студеното ( точните наименования не ги знам ) имам едно хартисало.......а за цената ще се разберем ,важното е да се върши работа.

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пет 27 май 2005 14:58

Цъ намира се до окото на медните тръби. Навивасе на тръбите на един отвор с игличка.

Потребителски аватар
aaharshev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aaharshev » Пет 27 май 2005 15:01

е то това не е ли целият филтър . на моя филтър отгоре има нещо като клапан с 4 кабела

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пет 27 май 2005 15:03

точно за този клапан става въпрос. Това всъщност е датчик който следи дали се въртят перките отпред на радиатора ниско и високо налягане на климатика.

Потребителски аватар
aaharshev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aaharshev » Пет 27 май 2005 15:09

Kлиматика е италиански ,но каква марка -незнам....Когато отидох точно го сваляха от една кола с италианска регистрация. Значи тук при нас такива филтри се продават за около 60 лв . нови и на самият филтър си има място където се завива този пресостат....Като закарах колата да я пълнят ,ги видях.

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пет 27 май 2005 15:16

Интересно тук къде ли не проверявах по какви ли не фирми за пълнене на авто климатици но не ги предлагат САМО ДОСТАВКА В ЮНИТРЕЙД А ТАМ ПАДАТ ГЛАВИ. Благодаря за инфото когато имам път на там ще се свържа с теб и ако нямаш нищо протиф може да ме заведеш да си взема една джаджа. Благодаря и да си ползваш новата придобивка с здраве. :) :) :)

Потребителски аватар
aaharshev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aaharshev » Пет 27 май 2005 15:25

Нямаш проблем тел. ми е 0888 491023 кажи как да пратя една снимка да знаем дали за едно и също говорим

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пет 27 май 2005 15:28

Снимка можеш да пратиш на S5047@dir.bg
Благодаря за съдействието

Върни се в “Passat”