Малък усилвател

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Малък усилвател

Мнениеот Дашо » Пон 21 май 2007 20:56

Колеги не съм много наясно в кар-аудио сферата(ако съм честен почти нищо не отбирам),затова въпроса ми може да ви се стори глупав или излишен,но не съм наясно.Ще си взимам един малък усилвател Сони-4канален 4 по 20вата.Интересува ме дали ще мога предните ми колони да ги захраня директно от касетофончето,без да ползавам,усилвателя и да свържа през усилвателчето само задните ми колони???????? :roll: :idea: :roll:
Приемам всякакви обяснения,по простата причина,че както споменах по-горе и идея си нямам от свързване на усилватели в коли и т.н..Ако има някоя тема която е в отношение с моя въпрос,ви моля да ми я покажете!Благодаря ви предварително! :wink:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 21 май 2007 21:22

може да се свържат предните говорители с касетофона, а задните към усилвателя.ако няма да слагаш туба не ти трябва и 4-канален усилвател, 2-канален ще ти свърши работа.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 21 май 2007 22:12

handycam написа:може да се свържат предните говорители с касетофона, а задните към усилвателя.ако няма да слагаш туба не ти трябва и 4-канален усилвател, 2-канален ще ти свърши работа.

Аз си намерих вече 4канален.А самият начин на свързване как ще трябва да е.От къде какви кабели трябва да прокарам?!? :idea:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пон 21 май 2007 22:43

da6o_amvr написа:
handycam написа:може да се свържат предните говорители с касетофона, а задните към усилвателя.ако няма да слагаш туба не ти трябва и 4-канален усилвател, 2-канален ще ти свърши работа.

Аз си намерих вече 4канален.А самият начин на свързване как ще трябва да е.От къде какви кабели трябва да прокарам?!? :idea:

Усилвателя може ли да се връзва мостово? Най-добре дай точния модел...
Иначе прокарваш един кабел 8 квадрата от + на акумулатора към "+B" на усилвателя. Взимаш от същия кабел около метър и му връзваш маса някъде на купето. Трябва ти чинчов кабел-От плеъра в усилвателя, там няма как да сбъркаш. Виж само дали касетофона има изходи за чинч. И remote control-a пак от плеъра към усилвателя и пак трябва да видиш дали имаш кабелче за него. Ако нямаш има друга далавера за него. Сложи и един предпазен бушон на захранващия кабел 10-15 см преди акумулатора, 30 ампера примерно...
Ако нещо не си схванал в сряда съм в Перник. Може да се видим и да ти обясня и покажа ;)

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 21 май 2007 23:45

CRX Racing написа:...Ако нещо не си схванал в сряда съм в Перник. Може да се видим и да ти обясня и покажа ;)

На драго сърце!Аз тогава се прибирам в Перник.А иначе благодаря за изчерпателната информация :!: :wink:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 24 май 2007 17:19

CRX Racing написа:...Усилвателя може ли да се връзва мостово? Най-добре дай точния модел...

Колега усилвателя е Sony XE2040.Ама има нещо много кабели и немога да се ориентирам в обстановката.Има 4кабела,които излизат от OUT-а(те са ми ясни),но има още 3 кабела,които излизат от едно място,като 1ят е тънък червен,а другите 2 са дебели и единият от тях е с бушон(явно е за захранването) и има още 8 кабела,които са по двойки-2сиви,2зелени и т.н
Та да питам как да свържа усилвателя така,че да ми свирят предните 4 колони захранвани от касетофончето,а задните 2 само от усилвателя.
Надявам се да си ме разбрал,щото аз се обърках докато пишех :oops:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Чет 24 май 2007 18:57

при положение че неразбираш много от жици, защо не ползваш жокер обади се на приятел? ако няма кой пиши тук и ще има отзовали се. :wink:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 24 май 2007 21:11

handycam написа:при положение че неразбираш много от жици, защо не ползваш жокер обади се на приятел? ако няма кой пиши тук и ще има отзовали се. :wink:

Ми,май така и ще направя :wink: Но аз все още не съм решил да го слагам(сега нямам време),та просто питах-да видя как става и дали ще мога и аз сам да си го свържа,но стигам до извода,че ако тръгна да го свързвам сам,мога да го избуша.Така че явно като дйде момента да го слагам ще ползвам нечия помощ. :wink:

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пет 25 май 2007 19:07

ако ще е 20 вата тоз усилвател по-добре си вземи един интеграл(8 лв) и го смени с моментния.....ще ти искарва 2 по 20 с идеален звук....но трябва да сложиш и радиатор да охлажда че изгарят

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 25 май 2007 19:46

ChernoGTI написа:ако ще е 20 вата тоз усилвател по-добре си вземи един интеграл(8 лв) и го смени с моментния.....ще ти искарва 2 по 20 с идеален звук....но трябва да сложиш и радиатор да охлажда че изгарят

Еми колега,той е 4 по 20.Ама възможно ли е да направя този номер с интеграла да му увелича мощността.Питам само информационно,щото за сега имам точно колони за този усилвател!!!

П.П.И ДА БЛАГОДАРЯ НА КОЛЕГАТА bluegt ЗАЩОТО ТОЙ МИ ПРОДАДЕ ТОЗИ УСИЛВАТЕЛ

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Нед 27 май 2007 20:37

da6o_amvr написа:
CRX Racing написа:...Усилвателя може ли да се връзва мостово? Най-добре дай точния модел...

Колега усилвателя е Sony XE2040.Ама има нещо много кабели и немога да се ориентирам в обстановката.Има 4кабела,които излизат от OUT-а(те са ми ясни),но има още 3 кабела,които излизат от едно място,като 1ят е тънък червен,а другите 2 са дебели и единият от тях е с бушон(явно е за захранването) и има още 8 кабела,които са по двойки-2сиви,2зелени и т.н
Та да питам как да свържа усилвателя така,че да ми свирят предните 4 колони захранвани от касетофончето,а задните 2 само от усилвателя.
Надявам се да си ме разбрал,щото аз се обърках докато пишех :oops:

Батинка напраи снимки ако можеш и ще ти кажа, ако не ще го мъдря така.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 27 май 2007 21:03

CRX Racing написа:Батинка напраи снимки ако можеш и ще ти кажа, ако не ще го мъдря така.

ОК,ще видя какво ще направя по въпроса,но тея дни няма да мога :( .
И все пак Благодаря!!!! 8)

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Нед 27 май 2007 21:14

възможно е да увеличиш мощността на касетофона с интеграл но щом сигнала минава през усилвател полза никва...може и да вземеш по-мощен интеграл като повториш процедурата с допълнителен радиатор но по голям....може 2 по 40 или 1 по 60 да искараш но трябва да се прави и трансфертер за силата на тока....в смисъл:едно усилване от 2 по 20 е на далавера....но по-силно си излиза като цена горе долу колкото едно стъпало(пак по евтино ти идва но за труда и времето не си заслужава според мен)П.С.За да увеличиш по този начин мощността ти трябва и свободно място в касетофона..на моя примерно закрепихме радиатора на гърба на касетофона

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”