Термостат
-
- Автомобил:
- Двигател:
Термостат
Имам Голф3 1,6 бензин.Колата не дигаше повече от 72-75 градуса и реших да сменя термостата взех най добрия който ми препоръчаха БЕРН,и сега вдига 100-110градуса.След като се отвори термостата и после се включи перката пада на 90,нормално ли е???На термостата дават да отваря на 84,мога ли да прегрея така колата с това късно отваряне.И нали ако прегрява трябва да изхвърля антифриза,а тя него прави.
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
моята стрелка стои по средата и не марда ....миналата година оба4е брах стра6ни ядове с термостата ....двигателят ми е 1.6 пална инжекция 101 к.с.....заради термостата ми мешаше маслото с бензин за едно отиване до бургас ми качваше нивото с 1л..... едвам намерих каква е при4ината ...оказасе 4е термостата не затваря и от там бърка компа а тои от своя страна подава повече бензин..... колата реално е работила на 64 градуса......така че мисълта ми беше.....стрелката трябва да стои като закована точно на средата
- ICE
- Автомобил:
- Двигател:
Провери си стария и новия термостат!
Може да се окаже, че старият термостат е за по-топъл климат и затова отваря по-рано, а новият е за по-студените страни и затова ще отваря по-късно... Просто има термостати за тропически климат и за по-северен климат.
Може това да е проблемчето ти. Имае Бер са мноооого добра фирма и произвеждат части за първично вграждане.
Успех!
Може да се окаже, че старият термостат е за по-топъл климат и затова отваря по-рано, а новият е за по-студените страни и затова ще отваря по-късно... Просто има термостати за тропически климат и за по-северен климат.
Може това да е проблемчето ти. Имае Бер са мноооого добра фирма и произвеждат части за първично вграждане.
Успех!

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Даскала™ написа:Възможно е,но всичко си е по каталог,а не по климат
Даскала е абсолютно прав!!!Какви са тези климати???Ами нали термостата определя кога да се отвори или затвори големия кръг.....ами като е по-горещ климата колата по-бързо ще загрее и по-бързо ще се отвори големия кръг и ще за почне по-активното охлаждане....Остана да кажете,че има термостати за зимата и за лятото

а че има термостати,които отварят на различна температура ,като според "майсторите" стават за една и съща кола има...Мен ми предложиха Behr и на 87 гр. и на 92 гр като твърдяха ,че и двата са за ФВ....не знам аз по каталог освен термостат на 87 гр. за 1.8 ABS не съм срещал.....ако греша поправете ме!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”