здравейте! възможно ли е?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Mikee
Автомобил:
Двигател:

здравейте! възможно ли е?

Мнениеот Mikee » Вто 29 май 2007 20:58

Възможно ли е от неправилно поставена кора на пода на вратата да ми се пълни купето , мястото на навигатора?

мисля, че ръба на кората не е поставена в канала на уплътнението!
Антифриз не губи, а отпред на капака , до филтъра за парното каналчетата са отпушени и чисти!

Не мога да я подсуша сега, целия дунапрен отдолу е подгизнал , а е цяло парче!

Имал ли е някой същия проблем!

пускаха ми кабели за колоните отзад и явно не са поставилеи кората добре!

Сега като поливам ми тече от уплътнението!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 29 май 2007 21:02

Принципно водата не трябва да стига до там.
Може би имаш скъсани уплътнения. Скоро да си регулирал провисването на вратата? Тогава се отваря пролука отпред

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 29 май 2007 21:03

да не са сваля ли кората на вратата и да са скъса ли найлона под нея, при мен от там течеше и право в краката.разказа ми се играта докато разбера от къде е.друг вариант е ако имаш шибидах, при запушване на отводнителните маркучи става басейн в колата.режи и вади кичето да съхне, в колата няма шанс и ще замирише гадно, не го слагай докато не оправиш теча.

Потребителски аватар
Mikee
Автомобил:
Двигател:

Къде...

Мнениеот Mikee » Сря 30 май 2007 5:35

..да открия маркучетата от шибидаха?И как да проверя дали са запушени?

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 30 май 2007 18:42

като отвориш шибидаха в четирите ъгли има маркучета които излизат някъде в подкалниците, сипи вода и гледай къде ще протече.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 31 май 2007 10:10

Здравей Mikee.
Няма да е лошо да си махнеш кората на вратата, за която имаш съмнение, че пропуска вода. На всяка врата по долния ръб, към прага има технологични отвори за оттичане на влязла вода. Провери с клечка(нещо неметално) дали няма събрала се мръсотия, която да ги е позапушила и след това сипи достатъчно вода(така, че да се разнесе по цялата дължина на вратата), за да се промият добре.
На моят шибедах има два отвора във всеки от ъглите му отпред(не съм гледал дали има и в задната част такива), за отвеждане на водата през колонките на предното стъкло към калниците. handycam ти е дал идея за проверка дали са запушени. Ако имаш възможност ги прокарай с достатъчно дълга жица, облицована с изолация и промий с маркуч със силна струя вода.
Успех.

Би ли допълнил информацията за автомобила си, от къде си? И допълни заглавието на темата си, така че да подсказва проблема(примерно "Възможно ли е ... вода в купето") и да е по-лесно за откриване, когато някой използва "Търсачката". :wink:

Потребителски аватар
Mikee
Автомобил:
Двигател:

вода в колата

Мнениеот Mikee » Чет 31 май 2007 15:09

Проблемът ми не е от кората на вратата, а от пласмасовата кора на прага, беше сложена кофти и според мен не подпираше ръбчето на външната изолация!
като наливам вода ми подлизва от там - изтича се от отворите на вратата и вместо да излезе, част от нея, влиза в купето!
А за маркучите на шибидаха - то , благодаря, но не мисля, че е от там!

Пластмасата на прага беше махана, за да се прокарат нови кабели за шибаните колоно отзад! И само от дясно и - проблем!Има улей в уплатнението, кудето трябва да попадне ръба на пластмасовата кора НА ПРАГА!!!Така си мисля - в момента подсушавам и ще ви кажа дали е това проблема и решението!

Сменят ли се щипките на шибидаха на кората на тавана!!!
Много пука сега!

Върни се в “Passat”